Aiškėja daugiau detalių apie „iPhone 12“

Naujuosius „iPhone“ telefonus ketinama pristatyti jau antradienį, o kompanijos „TF Securities“ atstovas Ming-Chi Kuo šį savaitgalį paskelbė ataskaitą, kurioje išsamiai aprašomi analitiko lūkesčiai dėl santykinės keturių modelių paklausos.

 Naujuosius „iPhone“ telefonus ketinama pristatyti jau antradienį.
 Naujuosius „iPhone“ telefonus ketinama pristatyti jau antradienį.
Daugiau nuotraukų (1)

Justas Stasiulaitis

Oct 12, 2020, 1:49 PM, atnaujinta Oct 12, 2020, 3:18 PM

Trumpai tariant, „iPhone 12“ bus galima rinktis iš: 5,4 colio modelio („iPhone 12 mini“), dviejų 6,1 colio modelių („Pro“ ir ne „Pro“) ir naujo 6,7 colio įstrižainės „iPhone 12 Pro Max“. M-C. Kuo taip pat teigia, kad populiariausias bus 6,1 colio įstrižainės modelis. Pasak eksperto, tai atspindi užsakymų (angl. shipping) proporcijos. Ataskaitoje teigiama, kad apie 20proc. „iPhone 12“ vienetų sudarys nauja, mažesnė 5,4 colio mini versija. „iPhone 12 Pro“ ir „Pro Max“ skiriama maždaug po taip pat 20proc. – o tai reiškia, kad dominuos standartinis „iPhone 12“, kuris sudarys 40 proc. visų užsakymų.

Kuo sako, kad nors „iPhone 12 mini“ bus pigiausias pasirinkimas, jo ekranas yra per mažas, kad patrauktų masinę rinką. Praėjusios savaitės pabaigoje nutekėjusi informacija teigė, kad „iPhone 12 mini“ kaina bus apie 700 JAV dol., o 6,1 colio įstrižainės „iPhone 12“ – daugmaž 800 JAV dol., arba 100 dolerių daugiau nei praeitų metų „iPhone 11“. Nors kaina kils, tikima, kad pirkėjai irgi gaus daugiau – nes visuose naujuose „iPhone“ telefonuose pirmą kartą bus OLED ekranai, taip pat naujas kampuotas dizainas, panašus į „iPad Pro“.

Pranešama, kad 6,1 colio įstrižainės „iPhone 12“ bus su dviem galinėmis kameromis ir bus parduodamas nuo spalio 23 d.

Tuo tarpu kitas ekspertas Jonas Prosseris prieštarauja paskelbtai kainodarai, teigdamas, kad jo šaltinis rodo, kad naujųjų telefonų kaina prasidės nuo 650 JAV dol., o ne nuo 700. Kalbant apie „iPhone 12 Pro“ seriją, „Kang“ praneša, kad 6,1 colio modelio kaina prasidės nuo 1000 JAV dol. , o 6,7 colių – nuo 1100 JAV dol. Abu „iPhone 12 Pro“ modelius bus galima rinktis iš aukso, sidabro, grafito ir mėlynos spalvos bei 128 GB, 256 GB ir 512 GB vidinės atminties konfigūracijų. „Kang“ taip pat pateikė papildomos informacijos apie fotoaparatą ir patobulintą optinį priartinimą „iPhone 12 Pro“ serijoje.

Ataskaitoje taip pat sakoma, kad galime tikėtis patobulintų funkcijų, tokių kaip: „Smart HDR“, „Deep Fusion“ ir „Night Mode“. Pagrindinis „iPhone 12 Pro“ ir „iPhone 12 Pro Max“ skirtumas bus jutiklio dydis, o „Max“ modelis turės 47 proc. didesnį jutiklį su 1,7 μm pikseliais. „Apple“ tai pateiks kaip „plataus“ fotoaparato galimybę.

Kitos visų keturių „iPhone 12“ modelių naujienos:

  • „Dolby Vision“ vaizdo įrašymas visiems keturiems modeliams
  • „Smart Data“ režimas „paskirstyti 4G / 5G pagal programos pralaidumą“
  • 5G būtų naudojamas tik tada, kai to reikia norint pagerinti baterijos veikimo laiką
  • Visuose keturiuose modeliuose bus 5G, tačiau „mmWave“ bus galima įsigyti tik JAV
  • „Super Retina XDR“ ekranas (suderinta su @ L0vetodream)
  • Nauja stiklo technologija priekyje su didesniu patvarumu: „Keraminis skydas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.