Kitąmet sulauksime įspūdingo telefono: mygtuko paspaudimu bus galima keisti korpuso išvaizdą

Po to, kai gruodžio pradžioje „Qualcomm“ pristatė savo 2021 metų procesorių flagmaną „Snapdragon 888“, pakeisiantį šiemetinį „Snapdragon 865“, Kinijos elektronikos gigantė patvirtino išleisianti „Red Magic“ serijos išmanųjį su šiuo lustu.

 „Red Magic“ įrenginiai dažniausiai būna skirti ganėtinai siaurai žaidimų entuziastų auditorijai – tačiau šiandien paviešinta viena naujojo telefono funkcija patraukė net ir nieko bendra su žaidimais neturinčių technologijų entuziastų akį.
 „Red Magic“ įrenginiai dažniausiai būna skirti ganėtinai siaurai žaidimų entuziastų auditorijai – tačiau šiandien paviešinta viena naujojo telefono funkcija patraukė net ir nieko bendra su žaidimais neturinčių technologijų entuziastų akį.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Petrikonis

Dec 11, 2020, 12:15 PM

Ši žinia iš pradžių nesulaukė itin daug dėmesio – kadangi „Red Magic“ įrenginiai dažniausiai būna skirti ganėtinai siaurai žaidimų entuziastų auditorijai – tačiau neseniai paviešinta viena naujojo telefono funkcija patraukė net ir nieko bendra su žaidimais neturinčių technologijų entuziastų akį. 2021 metų „Red Magic 6“ greičiausiai vienu mygtuko paspaudimu galės keisti korpuso spalvą.

Kinijoje populiariame „Weibo“ socialiniame tinkle paviešintas nutekintas vaizdo įrašas rodo, kad kairiojoje korpuso briaunoje įtaisytas klavišas leidžia prietaiso nugarėlę vienu paspaudimu paversti permatoma, pro kurią matosi telefono vidiniai komponentai – arba visiems įprasta tamsia juoda.

Beveik neabejojama, kad ZTE šią funkciją įdiegti leido specialiai išmaniesiems pritaikyta elektrochrominio stiklo technologija. Kai stiklas padengiamas indžio alavo oksidu, jo paviršius tampa laidus elektrai. Paspaudus mygtuką, per stiklą perleidžiama elektros srovė pakeičia jo molekulių kompoziciją, kas ir lemia spalvos pasikeitimą. Ši technologija jau kurį laiką naudojama itin prabangių automobilių šoniniuose languose ir liukuose, siekiant suteikti galimybę keleiviams juos užtamsinti šviečiant saulei ar norint daugiau privatumo.

Deja, naujasis „Red Magic 6“ nebus toks įspūdingas, kaip neseniai „Vivo“ pademonstruotas išmaniojo prototipas, kuriame, pasitelkus minėtą technologiją, vartotojui leidžiama nugarėlės spalvą rinktis iš ne vienintelio varianto. Kita vertus, kyla klausimas, ar ypatingas stiklas reikšmingai nepadidins gamybos ir remonto kaštų, kas galimai atbaidytų nemažą dalį pirkėjų.

Kaip ten bebūtų, „Red Magic“ greičiausiai pirmiesiems pavyks elektrochrominio stiklo sprendimą pritaikyti masinės gamybos telefone, už ką jie ir nusipelno pagyrų. Spėjama, kad šis modelis pasirodys jau 2021 metų pirmame ketvirtyje, tad jo laukti liko visai nebedaug.

Ką manote apie galimybę keisti telefono spalvą vieno mygtuko paspaudimu? Naudinga technologija ar tik nereikalingas priedas, apsunkinantis gamybos procesą?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.