„Sony“ imasi veiksmų: artėja „PlayStation 4“ konsolių eros pabaiga?

Prieš daugiau nei pusantro mėnesio pasirodę „Playstation 5“ po mažu atsiranda parduotuvėse visame pasaulyje – o tai reiškia, kad greitu metu ketvirtos kartos „Sony“ žaidimų konsolės bent jau turėtų išnykti iš prekybos. Nėra aišku, kiek laiko tai užtruks – nes šiuo metu tikrai nėra patenkinama visa paklausa, o ir patys gamintojai teigia, kad palaikys ketvirtosios kartos įrenginius dar 2-3 metus – tačiau panašu, kad Japonijos milžinė visiškai nutraukė „PlayStation 4“ gamybą.

 Kad ir kaip ten bebūtų, nauji „Playstation 4“ iš gamyklos jau greičiausiai nebepasirodys – bet šiuo metu pardavėjai tikrai turi atsargų.
 Kad ir kaip ten bebūtų, nauji „Playstation 4“ iš gamyklos jau greičiausiai nebepasirodys – bet šiuo metu pardavėjai tikrai turi atsargų.
Daugiau nuotraukų (1)

Rokas Gaidys

Jan 8, 2021, 9:52 AM

Kaip savo „Twitter“ paskyroje teigia „Cheesemeister“, Japonijos pardavėjai jau nebegali atnaujinti „PS4 Galcier White“, „ PS4 1TB Jet Black“, „PS4 1TB Glacier White“, „PS4 Pro 1TB Jet Black“ ir „PS 4 Pro 1TB Glacier White“ atsargų dėl to, kad „Sony“ paprasčiausiai nutraukė jų gamybą. Oficialaus patvirtinimo iš „Sony“ dar nebuvo sulaukta, tačiau dar prieš kurį laiką Playstation.com buvo paskelbta, kad įmonė neturi planų atnaujinti „PlayStation 4 Pro“ atsargų – tačiau ši žinutė buvo labai greitai pašalinta.

Tuo tarpu visiems tiems, kas bando įsigyti „PlayStation 5“ – vis dar gerų žinių nėra, nes, panašu, greitu metu parduotuvės nesulauks rimto šios konsolės papildymo. Realiausias variantas yra vasario ar kovo mėnesiai.

Ši problema yra aktuali ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, nes daugumos didžiųjų pardavėjų puslapiai tiesiogine prasme lūžta nuo perpardavinėtojų sukurtų automatinių programų. O ir kai kurių pardavėjų gobšumas kartais viršija saiką – dar prieš pora dienų vienas žinomas pasaulyje prekybos centras „PS5“ pardavinėjo už daugiau nei 1200 eurų (nors gamintojų rekomenduojama kaina yra 499 eurai).

Kad ir kaip ten bebūtų, nauji „Playstation 4“ iš gamyklos jau greičiausiai nebepasirodys – bet šiuo metu pardavėjai tikrai turi atsargų. Kadangi ir patys „Sony“ teigia, kad dar bent porą metų palaikys senąsias sistemas, tad nerimauti neverta – tačiau ne visi nauji žaidimai jau veiks su PS4. Štai pavyzdžiui, PS5 išleidimo dieną pasirodęs „Demon‘s Souls“ ir šiemet pasirodysiantis „Gran Turismo“ tęsinys jau nebebus prieinami ketvirtos kartos „Sony“ konsolėms – o ateityje turėtume išvysti vis mažiau „PlayStation 4“ skirtų versijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.