„HoloLens“ sugrįžta: „Microsoft“ laimėjo beveik 22 mlrd. JAV dolerių vertės sutartį su Pentagonu

„Microsoft“ laimėjo sutartį su Pentagonu ir per ateinantį dešimtmetį pateiks papildomosios realybės technologijų už 21,88 mlrd. JAV dolerių, trečiadienį paskelbė bendrovė ir JAV kariuomenė.

 Įranga, pagrįsta jau sukurtomis „HoloLens“ technologijomis, padarys karius saugesniais ir leis jiems efektyviau atlikti užduotis.
 Įranga, pagrįsta jau sukurtomis „HoloLens“ technologijomis, padarys karius saugesniais ir leis jiems efektyviau atlikti užduotis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2021, 11:16 AM

Pasak „Microsoft“ technikos komandos nario Alexo Kipmano, įranga, pagrįsta jau sukurtomis „HoloLens“ technologijomis, padarys karius saugesniais ir leis jiems efektyviau atlikti užduotis.

JAV gynybos departamentas teigė, kad susitarimas sudarytas penkeriems metams su galimybe jį pratęsti, taigi per 10 metų sutarties vertė gali viršyti 21,88 mlrd. JAV dolerių, sakoma Pentagono pareigūno pranešime.

Remiantis susitarimu, „Microsoft“ netrukus pradės gaminti vadinamąją integruotą papildomosios realybės sistemą.

Sutarties tikslas yra „aprūpinti karius naujos kartos naktinio matymo įranga bei įranga, pagerinančia situacijos suvokimą“, – teigė Pentagonas.

Pasak pareigūnų, ant galvos dėvimoje įrangoje, kurią kareiviai naudoja mūšiuose ir mokymams, naudojami naktinio ir šiluminio matymo jutikliai.

„Programa suteikia geresnį supratimą apie situaciją bei galimybę keistis informacija ir priimti sprendimus įvairiais atvejais“, – savo tinklaraščio įraše pažymėjo A. Kipmanas.

Pasak „Wedbush“ analitiko Dano Iveso, sutartis parodo, jog „Microsoft“ gali užsidirbti iš savo papildomosios realybės technologijų, siūlomų kariuomenei ir, tikėtina, privačioms įmonėms bei vartotojams.

„Antras ir potencialiai svarbiausias momentas yra tai, kad šis sandoris tik dar kartą patvirtina, jog „Microsoft“ vis ryžtingiau siekia sandorių su Gynybos departamentu ir Pentagonu“, – sakoma D. Iveso pastaboje investuotojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.