Į Lietuvą žengiantis tarptautinis startuolis „W1tty“ mokys jaunąją kartą

Globalus finansinių sprendimų startuolis „W1tty“ savo tarptautinę kelionę pradeda būtent Lietuvoje. Bendrovė siūlo plataus spektro finansinius sprendimus – mobiliąją finansavimo programėlę, mokėjimo korteles. Startuolis didžiausią dėmesį skirs jaunosios kartos edukacijai finansinio raštingumo klausimais, steigs specialias stipendijas studentams.

Pasak įmonės įkūrėjo, „W1tty“ išskirtinumas – orientacija į jaunąją kartą ir studentus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pasak įmonės įkūrėjo, „W1tty“ išskirtinumas – orientacija į jaunąją kartą ir studentus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pasak įmonės įkūrėjo, „W1tty“ išskirtinumas – orientacija į jaunąją kartą ir studentus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pasak įmonės įkūrėjo, „W1tty“ išskirtinumas – orientacija į jaunąją kartą ir studentus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pasak įmonės įkūrėjo, „W1tty“ išskirtinumas – orientacija į jaunąją kartą ir studentus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pasak įmonės įkūrėjo, „W1tty“ išskirtinumas – orientacija į jaunąją kartą ir studentus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pasak įmonės įkūrėjo, „W1tty“ išskirtinumas – orientacija į jaunąją kartą ir studentus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pasak įmonės įkūrėjo, „W1tty“ išskirtinumas – orientacija į jaunąją kartą ir studentus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-09-07 11:57

Anot „W1tty“ įkūrėjo Ammaro Kutait, sprendimas startuoti Lietuvoje buvo priimtas neatsitiktinai, nes šalis ne tik išsiskiria gera reguliacine finansų sektoriaus sistema, bet ir pasižymi sparčiai prie naujų technologijų prisitaikančiais gyventojais.

„Lietuva fintech sektoriui taiko išskirtinai lanksčią ir pažangią reguliacinę sistemą, o tai sudaro visas galimybes sklandžiai įsilieti į rinką. Savo startui ieškojome lokacijos, kuri visiškai atitiktų mūsų poreikius – ne tik valstybiniu lygmeniu, bet ir gyventojų adaptyvumo naujovėms atžvilgiu. Lietuva gali pasiūlyti ir vieną, ir kitą“, – sako A. Kutait.

Pasak įmonės įkūrėjo, „W1tty“ išskirtinumas – orientacija į jaunąją kartą ir studentus: „Tradiciniai bankai stengiasi būti patrauklūs visiems – nuo senjorų ar jaunimo iki milžiniškų korporacijų. Tuo pat metu startuoliai, savo kelionės pradžioje pasižymintys inovacijomis ir drąsa, galiausiai tampa tais pačiais bankais, apribotais daugybės procedūrų.

„W1tty“ bus dideliu lankstumu pasižyminti programėlė, eisianti koja kojon su pagrindine savo auditorija – jaunimu. Kaip ir pagrindiniai mūsų klientai, sieksime išlikti veržlūs, todėl galėsime pasiūlyti specifinį produktą, atitiksiantį konkrečios gyventojų grupės poreikius. Kol kas matome, kad būtent šiame segmente yra didžiulė niša, o finansinių paslaugų, orientuotų į jaunimą – labai trūksta. Ateityje stebėsime rinką ir ieškosime galimybių, kaip galėtume tapti patrauklesni ir vyresniems gyventojams.“

Šiuo metu apie 40 proc. įmonės darbuotojų įsikūrę Vilniuje – strateginiame bendrovės objekte. „W1tty“ taip pat įgijo Didžiosios Britanijos rinkų priežiūros tarnybos (FCA) išduotą licenciją teikti paslaugas šalyje. Likę komandos nariai dirba centrinėje būstinėje Londone. Dar šiemet „W1tty“ žada plėstis ir į kitas valstybes – Lenkiją, Portugaliją ir Ispaniją.

Sieks edukuoti jaunąją kartą

Anot A. Kutait, bendrovė išskirtinį dėmesį skirs ne tik jaunų klientų pritraukimui, bet ir jų finansinio raštingumo ugdymui. To tikslas – ilgalaike perspektyva ir noru augti kartu paremtas požiūris į žmones, besinaudojančius įmonės paslaugomis.

„Daugelis Z kartos atstovų į finansų pasaulį žengia būdami visiškai žali, todėl tikime, kad atsakingas fintech verslas turėtų padėti jaunimui priimti apgalvotus ir sąmoningus sprendimus, susijusius su pinigais ir jų ateitimi. Skirtingai nei daugelis konkurentų sieksime auginti savo klientus nuo pat pirmųjų jų žingsnių į sudėtingą finansų pasaulį“, – sako startuolio įkūrėjas.

Pasak jo, kartu su finansinėmis paslaugomis įmonės klientams bus suteikiama galimybę įsitraukti į įvairias finansinį raštingumą ugdančias veiklas: bus kuriama vaizdinė medžiaga ir aptariami aktualūs klausimai naujoje tinklalaidėje.

Steigia specialią stipendijų programą

Norint skirti laiko įmonės klientų edukacijai parodo ir viena iš iniciatyvų – „W1tty“ stipendijų programa, remsianti Lietuvos studentus. Joje gali dalyvauti kiekvienas šalies gyventojas, artimiausius ketverius metus žadantis studijuoti viename iš Lietuvos universitetų.

„Iš viso suteiksime 22 stipendijas šalies studentams, kurių principas – nuo pilnos paramos visam studijų laikotarpiui, iki dalinio studijų išlaidų finansavimo vieneriems studijų metams. Tokiu būdu siekiame parodyti, kad mums išties rūpi Lietuvos ateitis, išsilavinimas, o įvairiapusė edukacija – mūsų prioritetas“, – sako įmonės įkūrėjas A. Kutait.

„W1tty“ būstinė yra įsikūrusi Londone, tačiau veikia tarptautiniu mastu ir sėkmingai įgijo elektroninių pinigų institucijos (EMI) licencijas Jungtinėje Karalystėje ir Lietuvoje. Bendrovė jau dabar turi visas teises gauti leidimą veikti visoje Europos ekonominėje erdvėje (EEE) ir taip pat yra pateikę paraišką dėl Europos Sąjungos (ES) vartojimo kredito licencijos.

„W1tty“ yra skirtas Z kartai – studentams ir jaunimui, kurie siekia įsidarbinti pirmoje darbovietėje ir pradedantiems karjerą. Pasauliniu mastu tai yra beveik trečdalis pasaulio gyventojų ir iki 2030 metų sudarys ketvirtadalį darbo jėgos. „W1tty“ yra sukurtas visiems, kurie šiuo metu nėra patenkinti, kas yra šiuo metu siūloma rinkoje bei pasirengusiems išbandyti kažką naujo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.