Pamario kraštą Vilniuje reklamuos šuo robotas

Vidudienį centrine Šilutės Lietuvininkų gatve vaikščioję šilutiškiai tapo neįtikėtino vaizdo liudininkais – čia vaikštinėjo rajono meras Vytautas Laurinaitis su „pasivaikščioti išvestu“ robotu – „šuniuku“.

 Vidudienį centrine Šilutės Lietuvininkų gatve vaikščioję šilutiškiai tapo neįtikėtino vaizdo liudininkais – čia vaikštinėjo rajono meras Vytautas Laurinaitis su „pasivaikščioti išvestu“ robotu – „šuniuku“.<br> „Šilutės naujienų“ nuotr.
 Vidudienį centrine Šilutės Lietuvininkų gatve vaikščioję šilutiškiai tapo neįtikėtino vaizdo liudininkais – čia vaikštinėjo rajono meras Vytautas Laurinaitis su „pasivaikščioti išvestu“ robotu – „šuniuku“.<br> „Šilutės naujienų“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigitas Grinčinaitis, silutesnaujienos.lt

Sep 23, 2021, 8:54 AM

Tai naujausias „Heydekrug robotics“ komandos ir robotikos specialisto Eivano Maksvyčio darbas, kuriam nuo šiol bus skirta labai rimta misija šalies sostinėje – jis netrukus Vilniuje pradės reklamuoti pamario kraštą.

Šilutės savivaldybė reikšmingai finansiškai prisidėjo, kad robotikos specialistas E.Maksvytis su komandos nariais galėtų įgyvendinti savo svajonę – pagaminti robotą.

Pastabesnieji „Šilutės naujienų“ socialinio tinklo „Facebook“ lankytojai jau matė filmuotą siužetą apie šį kūrinį, kai jis buvo paleistas „pasivaikščioti“ palei baigiamą renovuoti Šilutės kultūros ir pramogų centrą ir linksmai suko ten ratus.

„Facebook“ lankytojai netgi galėjo dalyvauti robotuko vardo rinkimuose ir siūlė daugybę įdomių variantų. Gamintojas pasirinko vardą Q1.

Robotukas judrus – turi 4 kojas, kuriomis gali vaikščioti, bėgti, šokinėti, net lipti laiptais. Jo veide, akių vietoje įrengtos dvi vaizdo kameros, kurios padeda robotui orientuotis vietovėje.

Bet šuniukas – robotas – ne žaisliukas, jo gyvenimo paskirtis labai rimta. E.Maksvytis pasakoja, kad robotuką galima suprogramuoti įvairiems poreikiams, tačiau šį kartą jis suprogramuotas taip, kad galėtų teikti reklamos paslaugas. Prie roboto korpuso yra primontuota planšetė, kurioje bus įmontuoti vaizdai ir filmai su gražiausiomis Šilutės rajono vietomis ir įdomiais lankytinais objektais.

Į pirmąjį pasivaikščiojimą po Šilutę robotuką palydėjo savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis, kuris sakė norintis pats įsitikinti, kaip robotas veikia.

„Šilutės naujienoms“ V.Laurinaitis sakė, kad artimiausiu metu planuojama robotą išvežti į Vilnių, kur jis bus paleistas vaikštinėti po Lukiškių aikštę. Nors jį stebės vienas ar du operatoriai, Šilutės kraštą reklamuojantis šunelis – robotas vaikščios savarankiškai, sustos ir demonstruos planšetės vaizdus žiūrovams tol, kol bus norinčiųjų jį stebėti. Nelikus žiūrovų, šunelis vaikščios toliau ir ieškos naujų smalsuolių.

Pasak V.Laurinaičio, pirminis sumanymas buvo sukonstruoti robotą – ranką, kuri galėtų praeiviams pasiūlyti kavos. Vėliau vietoje šios idėjos visgi nutarta gaminti šuniuką.

Mero nuomone, tokia krašto reklama tikrai bus įdomi ir patiks daugeliui sostinės gyventojų bei svečių, nes pateikta tikrai nauja įdomia forma. Pasak V.Laurinaičio, taip tikimasi plačiai populiarinti žinias apie įdomiausias pamario krašto vietas ir objektus, kurie tikrai padės pritraukti daugiau turistų ir svečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.