Rusija uždraudė prekybą 60 „Samsung“ modelių

Teismas dėl patentų ginčo uždraudė Rusijoje pardavinėti daugiau nei 60 „Samsung“ išmaniųjų telefonų modelių.

 Į naujajame sprendime nurodytų išmaniųjų telefonų sąrašą patenka flagmanai „Galaxy Z Flip“ (nuotraukoje) ir „Galaxy Fold“, taip pat „Galaxy J5“.<br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Į naujajame sprendime nurodytų išmaniųjų telefonų sąrašą patenka flagmanai „Galaxy Z Flip“ (nuotraukoje) ir „Galaxy Fold“, taip pat „Galaxy J5“.<br> R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2021, 2:56 PM

Maskvos arbitražo teismas uždraudė Rusijoje veikiančioje Pietų Korėjos bendrovės „Samsung“ dukterinei įmonei importuoti, parduoti ir laikyti šalyje 61 išmaniųjų telefonų modelį.

Teismo interneto svetainėje paskelbtame sprendime teigiama, kad draudimas taikomas ribotos atsakomybės bendrovei „Samsung Electronics Rus Company“ ir taikomas išmaniųjų telefonų modeliams, palaikantiems mokėjimo paslaugą „Samsung Pay“.

Dokumente teigiama, kad šis sprendimas priimtas atsižvelgiant į Šveicarijos bendrovės „Sqwin SA“ pateiktą ieškinį. „Sqwin SA“ atstovai teigia, kad Korėjos gamintojo mokėjimo paslauga pažeidžia jos elektroninių mokėjimų sistemos patentą.

Patente Nr. 2686003 aprašomas išradimas, skirtas „atlikti mokėjimą internetu naudojant pirkėjo mobilųjį įrenginį ir prekybininko kasos sistemą“. Dėl šio patento Rusijoje į teismą buvo kreiptasi 2013 m. gruodį.

Šių metų liepą teismas uždraudė „Samsung Electronics“ ir jos atstovams Rusijoje naudoti gaminius su „Samsung Pay“, tačiau tuo metu nenurodė konkrečių modelių – bet ieškovas pateikė prašymą patikslinti reikalavimus.

Tuo metu „Samsung Electronics“ laikraščiui „Kommersant“ sakė, kad nagrinėja teismo dokumentus. „Šiuo metu neplanuojama jokių „Samsung“ veiklos pokyčių“, – teigė įmonės atstovas.

Į naujajame sprendime nurodytų išmaniųjų telefonų sąrašą patenka flagmanai „Galaxy Z Flip“ ir „Galaxy Fold“, taip pat „Galaxy J5“.

Pietų Korėjos bendrovė kol kas nekomentavo teismo sprendimo. BBC nusiuntė užklausą „Samsung“ spaudos biurui ir laukia atsakymo.

„Samsung Pay“ paslauga Rusijoje yra populiari. Nacionalinės finansinių tyrimų agentūros duomenimis, Rusijos mokėjimo sistemų rinkoje ji užima trečią vietą – po „Apple Pay“ ir „Google Pay“.

Parengta pagal BBC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.