Bepiločiai „John Deere“ traktoriai veiks „įjungei ir pamiršai“ principu: pradeda serijinę gamybą

Stambiausias agrotechnikos gamintojas ketina žemės ūkio automatizaciją paversti srities standartu. Kompanija „John Deere“ paskelbė apie bepiločių traktorių 8R, veikiančių „įjungei ir pamiršai“ principu, serijinės gamybos pradžią. Pirmąsias naujojo tipo mašinas ūkininkai galės įsigyti šių metų trečią ketvirtį.

 Kompanija „John Deere“ paskelbė apie bepiločių traktorių 8R, veikiančių „įjungei ir pamiršai“ principu, serijinės gamybos pradžią.<br> „John Deere“ nuotr.
 Kompanija „John Deere“ paskelbė apie bepiločių traktorių 8R, veikiančių „įjungei ir pamiršai“ principu, serijinės gamybos pradžią.<br> „John Deere“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Povilaitis

2022-01-24 08:05

Kompanijos viceprezidentė Deanna Kovar duodama interviu „The Verge“ papasakojo, kad autonominės žemdirbystės technologijos vystomos jau daug metų, tačiau „John Deere“ sprendimas — naujas agrotechnikos lygis. Techninės ir programinės įrangos paketu kompanijos klientai galės ne tik išlipti iš traktorių, bet ir visai pasitraukti iš laukų. Bepilotė įranga atliks visą darbą savarankiškai, o jos savininkas ją galės prižiūrėti nuotoliniu būdu — programėle.

„Tai nėra demonstracinė versija. Tai nėra koncepcinė mašina. Tai yra tai, kas daug metų dirbo mūsų laukuose kartu su ūkininkais, o dabar plačiai integruosime šias technologijas, pradėdami nuo šių metų rudens“, — pranešė D.Kovar.

Autonominiame „John Deere“ komplekte yra šešios poros stereokamerų, užtikrinančių 360 laipsnių apžvalgą, skaičiavimo modulis ir GPS navigatorius. Sistema renka duomenis apie pasėlius, sudaro vietovės žemėlapį ir informaciją perduoda algoritmams, kurie sudaro naujus maršrutus ir aptinka kliūtis.

„Ūkininkai tereikia atgabenti traktorių į laukus ir išmaniuoju telefonu apžiūrėti savo ūkį“, – aiškina kompanijos atstovai ir priduria, kad vienintelis apribojimas klientams – grįžti į laukus kas aštuonias valandas ir papildyti traktorius kuru.

Parengta pagal hightech.plus

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.