„Samsung“ pristatė nešiojamą išorinę talpyklą „Samsung Rugged T7 Shield“

Technologijų bendrovė „Samsung“ špristatė naują nešiojamąjį išorinį kietąjį diską (angl. solid state drive, SSD) „Samsung Rugged T7 Shield“. Vos delno dydžio nešiojamasis SSD papildė „T7“ šeimą, kurių pagrindiniai privalumai – didelis duomenų perdavimo greitis ir pasaulinėje technologijų parodoje „CES“ apdovanotas duomenų saugumo sprendimas, suteikiantis galimybę atrakinti įrenginį piršto atspaudu.

 „Samsung“ pristatė nešiojamą išorinę talpyklą „Samsung Rugged T7 Shield“.<br> „Samsung“ nuotr.
 „Samsung“ pristatė nešiojamą išorinę talpyklą „Samsung Rugged T7 Shield“.<br> „Samsung“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-28 11:26

Atsparumas

Pranešime spaudai teigiama, kad „Rugged T7 Shield“ yra iki šiol patvariausias „Samsung“ sukurtas nešiojamasis SSD. Standžiame metaliniame korpuse įmontuota nejudanti įranga, tad žadama, kad vartotojų duomenys liks saugūs įrenginiui nukritus net iš 3 metrų aukščio. „Rugged T7 Shield“ atsparumą vandeniui ir dulkėms žymi IP65 sertifikatas. Nepaisant tvirto dizaino, nešiojamasis SSD yra panašaus dydžio kaip kredito kortelė, o sveria vos 98 g.

Našumas

„Rugged T7 Shield“ leidžia perkelti didelės apimties failus per kelias sekundes USB 3.2 „Gen2“ greičiu. Dėl integruotos „PCIe NVMe™“ technologijos nuoseklus duomenų nuskaitymo greitis siekia 1050 MB/sek., o įrašymo – 1000 MB/sek. „Rugged T7 Shield“ yra bent dvigubai greitesnis už „T5“ ir iki 9,5 kartų greitesnis už vidinius kietuosius diskus HDD.

„Samsung“ dėmesio skyrė ir programinės įrangos optimizavimui, taip siekiant išspręsti išorinių talpyklų našumo ir perkaitimo problemas, atsirandančias perkeliant didelės apimties failus. Dėl pažangaus „Rugged T7 Shield“ šilumos atlaikymo ir kontrolės sprendimo, vienu kartu perkeliant net 2 TB duomenų įrenginys išlieka optimalios temperatūros, tad jo našumas nė kiek nesuprastėja. Patogus ir greitas duomenų perkėlimas galimas net ir atliekant didelio našumo reikalaujančias užduotis, tokias kaip aukštos kokybės vaizdo įrašų redagavimas ar kodavimas.

Suderinamumas ir didelis dėmesys saugumui

Nešiojamasis SSD „Rugged T7 Shield“ suderinamas su keliais įrenginiais: duomenys gali būti saugomi kompiuteriuose, „Android“ operacinės sistemos telefonuose ar žaidimų konsolėse. Be to, kuriant naująjį SSD, didelis dėmesys buvo skiriamas ir saugumui: panaudotas AES (angl. Advanced Encryption Standard) 256 bitų kodavimas ir aparatinės įrangos šifravimas – kad vartotojų duomenys liktų saugūs net ir praradus įrenginį.

Patogesniam „Rugged T7 Shield“ valdymui užtikrinti naujasis SSD gavo prieigą prie „Samsung Magician“ programinės įrangos. Ji suteikia galimybę patogiai valdyti diską: greitai sužinoti jo būklę, patikrinti laisvą vietą ar optimizuoti našumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.