Momentiniai fotoaparatai: prisiminimų grandinė iš tikrų akimirkų

Momentinės nuotraukos – nauja mada, leidžianti ištirpdyti laukiančiųjų kantrybę ir mėgautis pagautomis nuotaikingomis bei nepakartojamomis akimirkomis nedelsiant. Greitis čia yra bene geidžiamiausias rodiklis – nuotraukų parodą galėsite surengti dar šventei nesibaigus, o užfiksuotos akimirkos vėliau papuoš jūsų namų erdvę.

 Momentinės nuotraukos – nauja mada, leidžianti ištirpdyti laukiančiųjų kantrybę ir mėgautis pagautomis nuotaikingomis bei nepakartojamomis akimirkomis nedelsiant. 
 Momentinės nuotraukos – nauja mada, leidžianti ištirpdyti laukiančiųjų kantrybę ir mėgautis pagautomis nuotaikingomis bei nepakartojamomis akimirkomis nedelsiant. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2022, 1:57 PM, atnaujinta Jul 18, 2022, 3:15 PM

Naujų pojūčių paieška

Momentiniai fotoaparatai/"="">fotoaparatai/"" target="_blank">fotoaparatai, kuriuos daugelis vadina tiesiog „polaroidais“, jau kelerius metus išgyvena renesansą. Kuomet skaitmeninius fotoaparatus pakeitė mobilieji telefonai, nenusileidžiantys savo optika, mada vėl apsisuko – norintieji naujovių, netikėtumo efekto atsigręžė į juostinius bei momentinius fotoaparatus.

Pastarieji ypač išpopuliarėjo, nes nuotrauka išryškinama čia pat, visa draugų kompanija gali iškart įvertinti, „kaip išėjo kadras“. Be to, aparatai lengvi, neužima daug vietos, juos galima įsidėti ir į kelionių lagaminą, ir einant pas draugus į gimtadienį. Svarbu tik pasirūpinti popieriumi nuotraukoms, ir viskas!

O bene didžiausias privalumas – nereikia ieškoti idealios vietos, apšvietimo ar fotogeniškos veido pusės, nes tokių nuotraukų esmė – nuotaika, sugautas veiksmas. Jūs tik nuspauskite mygtuką – fotoaparatas viską padarys už jus!

Anot „Varlė.lt“ specialistų, momentiniai fotoaparatai – vienas mėgstamiausių pirkėjų pasirinkimų, kai kalbama apie fotoprekes. Ši priemonė leidžia sukurti nuotaiką, dovanoja kompanijai džiugių išgyvenimų, o šie niekur neišgaruoja – nusėda ant popieriaus lapo.

Be to, nuotraukas paprastai laikome telefone, kompiuteryje ar išoriniame kietajame diske, o nuotraukos, padarytos momentiniu fotoaparatu, nelieka gulėti skaitmeninėse dėžutėse – jos puošia darbo stalą, šaldytuvą ar spintelę prie lovos. Brangios akimirkos šalia visad šildo.

Gera dovana ir verslo idėja

Momentinius fotoaparatus paprasta ir smagu naudoti. Geriausia jais fotografuoti portretus ar fiksuoti detales – uogas, gėles, papuošalus. Kur galėsite panaudoti padarytas nuotraukas? Specialistai vardija momentinių nuotraukų privalumus.

Tinklaraščio įvaizdis. Panaudodami greitai padaromas nuotraukas, galėsite paįvairinti kuriamo tinklaraščio iliustracijas. Visai kitaip galėsite surežisuoti fotografuojamą erdvę, pamėtydami joje momentinių nuotraukų, kuriose – jūsų norimi išryškinti daiktai: delninė, žiedas ar patiekalas. Kurkite ir atraskite savo iliustracijų stilių.

Socialinių tinklų stilistika. Momentinės nuotraukos atspindės tendencijas – panaudokite jas, kurdami instagraminius įrašus.

Asmeninės šventės. Vestuvės, gimtadieniai, krikštynos – įsimintinos progos, kurias įprasmins ne tik susirinkusių bičiulių kompanija, bet ir užfiksuotos akimirkos iš pačios šventės. Paskirkite „paparacą“, kuris gaudys akimirkas ir jas atspaus ant popierėlių. Nuotraukas sukabinkite, o išeidami svečiai galės pasiimti norimas ar palikti jums su užrašytu palinkėjimu.

Priemonė kurti išskirtines dovanas. Turėdami momentinį fotoaparatą, galėsite sukurti išskirtinę dovaną norimam asmeniui. Pavyzdžiui, perfotografuokite žmones su jų vaikystės nuotraukomis (tarkim, prieš 50 metų ir dabar), ruošdami fotografijų erdvę giminės baliui. Arba galite momentiniu fotoaparatu įamžinti draugus ar giminaičius (ypač tus, kurie negalės atvykti į jubiliato šventę), visa tai sukelkite į albumą ir padovanokite sukaktuvininkui. Žodžiui, mintį supratote – jūs pats esate idėjos autorius ir kūrėjas. „Instastudija“ – gerai skamba, tiesa?

Verslo planas. Toks fotoaparatas bus nuostabi dovana paaugliui, kuris jaukinasi suaugusiųjų pasaulį, mokosi valdyti savo biudžetą ir gal jau atsidaręs pirmąją sąskaitą banke. Momentinis fotoaparatas padės sukurti šeimos, draugų portretus, o artimųjų galima paprašyti papildyti banko sąskaitą, kad visuomet užtektų popieriaus lapelių nuotraukoms. O gal paaugliui gims verslo planas ir turimą momentinį fotoaparatą jis norės išnuomoti? Apie tai irgi galima pagalvoti.

Populiariausi aparatai – ką jie sugeba?

Specialistai apžvelgia populiariausius pirkėjų pasirinkimus.

Polaroid Now„ – tai momentinis fotoaparatą su automatiniu fokusavimu. Šis kelioninis rinkinys yra paruoštas kiekvienam nuotykiui, tereikia nukreipti į objektą ir fotografuoti.

Nuotraukos – švaraus dizaino ir ryškių spalvų, gražius portretus įamžinsite netgi be blykstės. Kompanija irgi tilps: panaudodami laikmatį, turėsite 9 sekundes surinkti draugus ir nusišypsoti.

Fujifilm Instax mini 11„ – šio momentinio fotoaparato blykstė leidžia fiksuoti šviesias nuotraukas net ir tamsioje aplinkoje. Lengvai pasidarysite ir asmenukę – tiesiog ištraukite objektyvą ir akimirksniu perjunkite fotoaparatą į asmenukių režimą. Kadrą galite patikrinti su veidrodžiu, esančiu šalia objektyvo.

Naudokite asmenukių režimą, fotografuodami objektus 30–50 cm atstumu. Tai leis kaskart sukurti puikias nuotraukas.

Fujifilm Instax mini LiPlay Elegant“. Tai kompaktiško korpuso momentinis fotoaparatas, kuris puikiai tiks kelionėse. Galima pridėti nuotraukoms įdomių rėmelių ir filtrų. Dar viena funkcija – galite konvertuoti įrašytus garsus į QR kodą ir pridėti jį prie savo nuotraukos. Tereiks nuskaityti QR kodą išmaniuoju telefonu, ir garsas papildys užfiksuotą akimirką.

Naudodami išmanųjį telefoną, šiuo fotoaparatu lengvai užfiksuokite grupines nuotraukas. Taip pat telefonu („Bluetooth“ ryšiu) galėsite padarytas nuotraukas ir atspausdinti.

Canon Zoemini C„ – turėdami šį įrenginį, fotografuosite ir spausdinsite priklijuojamus spaudinius iškart. Tobulą kadrą išspausdinkite, nulupkite nuotraukos nugarėlę ir papuoškite daiktus šauniu asmeniniu dekoro elementu.

Naudodamiesi priekyje įtaisytu veidrodėliu, niekada nepadarysite netikusios asmenukės. Lengvas „Canon Zoemini C“ yra tobulas kišeninis palydovas – jo elegantiška konstrukcija lengvai telpa delne, kišenėje ar rankinėje, todėl jį ypač patogu nešiotis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu