Naujausias „Huawei“ nešiojamas kompiuteris „Matebook D16“: išmanus, greitas ir itin lengvas

Į Lietuvos rinką žengė iki šiol pažangiausias „Huawei“ nešiojamas kompiuteris „MateBook D16“. Šis įrenginys išsiskiria laisvalaikio ir darbo funkcijų gausa, todėl puikiai tiks tiek besimokantiems studentams, tiek dirbantiems ar programuojantiems.

Nešiojamas kompiuteris „MateBook D16“ yra savo modernumu išsiskiriantis įrenginys.
Nešiojamas kompiuteris „MateBook D16“ yra savo modernumu išsiskiriantis įrenginys.
Nešiojamas kompiuteris „MateBook D16“ yra savo modernumu išsiskiriantis įrenginys.
Nešiojamas kompiuteris „MateBook D16“ yra savo modernumu išsiskiriantis įrenginys.
Nešiojamas kompiuteris „MateBook D16“ yra savo modernumu išsiskiriantis įrenginys.
Nešiojamas kompiuteris „MateBook D16“ yra savo modernumu išsiskiriantis įrenginys.
Nešiojamas kompiuteris „MateBook D16“ yra savo modernumu išsiskiriantis įrenginys.
Nešiojamas kompiuteris „MateBook D16“ yra savo modernumu išsiskiriantis įrenginys.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-08-19 08:59

Gyvenimui persikėlus į virtualią erdvę, nešiojamas kompiuteris tapo bene svarbiausiu įrenginiu: juo ir dirbame, ir žiūrime filmus, ir bendraujame su artimaisiais. Norint, jog turimas įrenginys lengvai atliktų visus šiuos poreikius, verta išanalizuoti svarbiausius nešiojamo kompiuterio techninius duomenis: ekrano galimybes, procesoriaus spartumą ir valdymo funkcijas.

Dalinamės penkiais aspektais, kuriais pasižymi naujasis „MateBook D16“:

1. Kokybiškas ekranas, ryškus vaizdas

Nesvarbu, ar vakarą nusprendėte praleisti žiūrėdami naujausią serialo seriją, ar žaisti modernius kompiuterinius žaidimus – „MateBook D16“ su šiomis užduotimis susidoros be priekaištų.

16 colių „FullView“ ekranas išsiskiria ryškiai rodomu vaizdu. Patirtį sustiprina ir didelė (1920 x 1200) ekrano rezoliucija, leidžianti mėgautis aukštos kokybės filmais ir serialais.

Kompiuterio vartotojus nudžiugins ir 100 proc. siekianti sRGB plati spalvų gama, palaikanti tikslų vaizdavimą ir ryškumą net ir šviečiant tiesioginiams saulės spinduliams. Tai ypač svarbu mėgaujantis aukštos kokybės turiniu.

Įrenginys gali pasigirti ir „TUV Rheinland“ sertifikatu, užtikrinančiu, jog nešiojamas kompiuteris tinkamai suvaldo regai kenksmingos mėlynos šviesos spinduliavimą.

Be to, „Huawei“ kompiuteris jus nustebins ne tik vaizdu, bet ir garsu. „MateBook D16“ palaiko „Huawei Sound“ sistemą, į kurią įeina 4 mikrofonai ir du garsiakalbiai, puikiai derinantys aukštų ir žemų dažnių garsus.

2. Itin lengvas ir patvarus korpusas

„MateBook D16“ kūrėjai tarpusavyje derina du ypač svarbius aspektus: nešiojamo kompiuterio kompaktišką dydį ir lengvumą.

Kompiuterį gaubia itin siauri rėmeliai, todėl didelis ekranas eina išvien su kompaktiškesniu nei įprasta aliuminio lydinio korpusu.

MateBook D16“ matmenys yra minimalistiniai (356,7 mm x 248,7 mm x 18,4 mm), todėl naujasis „MateBook“ sveria labai nedaug – vos 1,7 kg. Tokį lengvą ir universalų kompiuterį bus malonu nešiotis, o namuose jis vietos beveik neužims.

3. Galingas procesorius

Svarstant apie naują nešiojamą kompiuterį, galingi vidaus parametrai yra ne mažiau svarbūs nei kompaktiškas įrenginio korpusas.

„MateBook D16“ turi naujausią 12-osios kartos „Intel“ procesorių, kuris užtikrina lankstų perėjimą tarp skirtingo pajėgumo branduolių. Išmanias patirtis sustiprina speciali „Intel Iris Xe“ vaizdo plokštė. Todėl šio įrenginio vartotojai galės nuolat atlikti kelias skirtingas užduotis vienu metu, dirbti su daug vietos užimančiais failais, moderniausiomis programomis.

Kita vertus, šis įrenginys nestokoja ir kitų svarbių funkcijų išpildymo. Pavyzdžiui, ryšio technologija „Metaline Antenna“, kuri pagerina gaunamų ryšio signalų konvertavimo efektyvumą, tinklo stabilumą ir greitį. Šią technologiją palaikantys prietaisai leidžia vartotojams mėgautis minimaliu uždelsimo laiku žaidžiant vaizdo žaidimus ar kitaip naudojantis interneto ryšiu.

4. Visą dieną veikianti baterija

Pernelyg greitai išsikraunanti įrenginio baterija – galvos skausmas, kurio vengia daugelis išmaniųjų prietaisų vartotojų.

Būtent todėl „MateBook D16“ gamintojai siūlo 60 Wh bateriją, dėl kurios nereikės nerimauti ir nuolat ieškoti įkrovimo stotelės, nes pilno baterijos įkrovimo pakanka visai darbo dienai. Tačiau jei iš anksto pasirūpinti įkrovimu pamiršote – bateriją patogiai įkrausite naudojant universaliąją „USB-C“ jungtį.

Šio nešiojamo kompiuterio maitinimo adapteris sveria tik 137 g, todėl įsimetus jį į krepšį, tikėtina, nepajausite didesnio skirtumo.

5. Išmanūs sprendimai virtualiam darbui

Kadangi pastaruoju metu daugelis mūsų dirbti persikėlė į virtualią erdvę, dažni skambučiai ir vaizdo konferencijos tapo mūsų kasdienybės dalimi. Todėl nešiojamas kompiuteris turi užtikrinti efektyviai ir sumaniai atliekamus vaizdo skambučius.

Dėl šios priežasties „MateBook D16“ pateikia ne vieną naujovę. Dažnai per nuotolį bendraujančius nustebins moderni 1080P nešiojamo kompiuterio kamera. Ji aprėpia net 88 laipsnių kampą, todėl įrenginio vartotojams suteikiamas itin platus filmavimo ar fotografavimo kampas, pakeliantis įprastus vaizdo skambučius į kitą lygį.

Įrenginyje įdiegtos net kelios dirbtinio intelekto funkcijos, kurios automatiškai apdoroja vaizdo įrašus ir pasiūlo išmanius efektus. Tarp jų ir nuolat palaikomą virtualų foną ar akių kontakto funkciją, sustiprinančias profesionalaus skambučio patirtį.

Kompiuteryje įdiegta ir dirbtinio intelekto garso technologija, kuri sufokusuoja ir sustiprina kalbėtojo balsą bei sumažina foninį triukšmą.

Ši funkcija itin pravarti darbui mažiau standartinėse darbo vietose, nes įrenginys užtikrins, jog vaizdo susitikimo metu įrenginio vartotojai su kolegomis per nuotolį kalbės be pašalinio triukšmo net jei įsikūrė mažiau ramioje aplinkoje, kur sklinda pašaliniai garsai.

Taigi, nešiojamas kompiuteris „MateBook D16“ yra savo modernumu išsiskiriantis įrenginys, ypatingai praversiantis tiems, kurių spartus gyvenimo ritmas reikalauja nuolat keisti savo darbo vietą ir nuolat judėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.