Apklausa: kurios nešiojamo kompiuterio funkcijos vartotojams rūpi labiausiai?

Nešiojamas kompiuteris yra įrenginys, kurį beveik kiekvienas turime savo namuose, tačiau prireikus jį atsinaujinti, kyla ne vienas klausimas apie svarbiausius prietaiso parametrus.

Lietuvos gyventojams labiausiai rūpi procesoriaus našumo, patogaus naudojimo, lengvumo ir ekrano parametrai.
Lietuvos gyventojams labiausiai rūpi procesoriaus našumo, patogaus naudojimo, lengvumo ir ekrano parametrai.
Lietuvos gyventojams labiausiai rūpi procesoriaus našumo, patogaus naudojimo, lengvumo ir ekrano parametrai.
Lietuvos gyventojams labiausiai rūpi procesoriaus našumo, patogaus naudojimo, lengvumo ir ekrano parametrai.
Lietuvos gyventojams labiausiai rūpi procesoriaus našumo, patogaus naudojimo, lengvumo ir ekrano parametrai.
Lietuvos gyventojams labiausiai rūpi procesoriaus našumo, patogaus naudojimo, lengvumo ir ekrano parametrai.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 25, 2022, 9:00 AM

Nors nešiojamas kompiuteris dažnai yra asmeniškas pasirinkimas, kuriuo siekiama išpildyti individualius poreikius, kviečiame susipažinti su populiariausių visuomenėje funkcijų apžvalga. Tai padės įsivertinti savo tikslus bei geriau išsirinkti.

Tyrimų bendrovės „Spinter“ šių metų liepos mėnesį vykdyta reprezentatyvi Lietuvos gyventojų apklausa, atlikta „Huawei“ užsakymu, atskleidė nešiojamų kompiuterių vartojimo tendencijas šalyje.

Paaiškėjo, kad nešiojamą kompiuterį naudoja kas antras Lietuvos gyventojas. Be to, apklausos respondentai išskyrė ir jiems aktualiausias nešiojamo kompiuterio funkcijas.

Įrenginio sparta – ir toliau aktualiausia vartotojams

Iš nešiojamu kompiuteriu besinaudojančių asmenų, net pusė (52 proc.) jų kaip svarbiausią naudojamo įrenginio funkciją įvardijo didelį įrenginio našumą.

Tam, kad kompiuteris veiktų sparčiau ir atliktų sudėtingas užduotis, būtinas pajėgus procesorius ir optimalus operatyviosios atminties kiekis. Tai puikiai suvokia ir pažangiausių išmaniųjų technologijų gamintojai.

Geras to pavyzdys – naujausias „Huawei“ nešiojamas kompiuteris „MateBook D16“.

Pažangiajame kompiuteryje įdiegtas moderniausias H serijos 12-osios kartos „Intel“ procesorius, kuris užtikrina sklandų perėjimą tarp skirtingo pajėgumo branduolių.

Efektyvų darbą sustiprina ir kiti vidaus parametrai. 8 ar 16 GB operatyvioji atmintis palaiko spartų veikimą, o viena pažangiausių rinkoje „Intel UHD“ vaizdo plokštė rūpinasi aukščiausios raiškos vaizdo perteikimu.

Tarpusavio sąsajos – modernaus nešiojamo kompiuterio būtinybė

Suderinamumą tarp prietaisų, kaip svarbiausią iš nešiojamo kompiuterio funkcijų įvardijo 48 proc. apklausos respondentų. Tai neturėtų stebinti, nes interaktyvus kompiuterio valdymas yra itin svarbus šiuolaikinio žmogaus kasdienybėje. Tokie pažangūs kompiuteriai kaip „MateBook D16“ siūlo bendrinimo funkciją, leidžiančią kompiuterį susieti su išmaniuoju telefonu, laikrodžiu ar belaidėmis ausinėmis vos kelių mygtukų paspaudimu.

Ši funkcija palengvina failų siuntimąsi, o pats kompiuteris gali veikti kaip papildomas monitorius ar didesnis ekranas, rodant nuotraukas bei dokumentus.

Didelis ekranas svarbu, tačiau norima, kad jis neapsunkintų

Didelį ekraną kaip svarbiausią nešiojamo kompiuterio savybę įvardijo 48 proc. apklaustųjų.

Tiek pat žmonių taip pat pabrėžė, jog įrenginys turėtų būti lengvas. Įrenginio kompaktiškumas – pastaruosius metus technologijų pasaulyje nuolat atsikartojantis reikalavimas, išmaniųjų įrenginių gamintojus skatinantis naujoms inovacijoms.

Dėl šios priežasties „MateBook D16“ galingus technologinius parametrus suderina su lengvu korpusu, o nešiojamu kompiuteriu patogu naudotis ne tik namuose, bet ir keliaujant.

Pažangiausias „Huawei“ nešiojamas kompiuteris yra minimalistinis (356,7 mm x 248,7 mm x 18,4 mm), tad tilps į bet kurį krepšį ar kuprinę. Įrenginys pagamintas ne tik iš patvarių, bet ir lengvumu pasižyminčių medžiagų, todėl sveria vos 1,7 kg.

Vienodai lengvas yra ir įrenginio įkroviklis, kuris sveria tik 137 g. Nešiojamą kompiuterį gaubia itin siauri rėmeliai, tad 16 colių „FullView“ ekranas išsiskiria plačiai rodomu vaizdu.

1920 x 1200 ekrano rezoliucija užtikrina ryškų ir akies nevarginantį vaizdą, o 16:10 ekrano santykis ypatingai patiks kinematografinių šedevrų žiūrėjimo išsiilgusiems vartotojams.

Kompiuteriu naudojasi net iki 8 valandų per dieną

Tiesa, išmaniųjų technologijų turėtojus neramina ne tik ekrano dydis, bet ir svarbiausi kokybiniai aspektai.

Apklausos duomenimis, daugelis kompiuterį naudojančių Lietuvos gyventojų prie savo įrenginio laiką leidžia reguliariai. Ketvirtadalis (26 proc.) respondentų nešiojamą kompiuterį kasdien naudoja apie 2–4 valandas, o 4–8 valandas – 27 proc. apklausos dalyvių.

Todėl ypač svarbu, jog įrenginio ekranas pernelyg nevargintų ir negadintų akių. Šios nuomonės laikėsi daugiau nei trečdalis (35 proc.) respondentų. Tokį poreikį atliepia ir modernusis „MateBook D16“, kuris gali pasigirti „TUV Rheinland“ sertifikatu, užtikrinančiu, jog nešiojamas kompiuteris tinkamai suvaldo regai kenksmingos mėlynos šviesos spinduliavimą.

Taigi, Lietuvos gyventojams labiausiai rūpi procesoriaus našumo, patogaus naudojimo, lengvumo ir ekrano parametrai.

Visus šiuos rodiklius sėkmingai išpildo ir naujasis nešiojamas kompiuteris „MateBook D16“, kuris turėtų sudominti tiek ieškančius naujo nešiojamo kompiuterio, tiek siekiančius atsinaujinti savo technologinius įrenginius.

Spinter tyrimai“ reprezentatyvią apklausą atliko liepos 18–28 dienomis. Visoje šalyje apklausta 1013 respondentų, kurių amžius buvo tarp 18–75 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.