JAV uždraudė „Huawei“ įrangos importą dėl grėsmės saugumui

Jungtinių Valstijų vyriausybė uždraudė Kinijos mobiliojo ryšio gamintojų ir tinklo įrangos tiekėjų „Huawei“ ir ZTE įrenginių prekybą ir importą dėl šių įrenginių keliamos rizikos nacionaliniam saugumui, pranešė JAV telekomunikacijų priežiūros tarnyba.

Jungtinių Valstijų vyriausybė uždraudė Kinijos mobiliojo ryšio gamintojų ir tinklo įrangos tiekėjų „Huawei“ ir ZTE įrenginių prekybą ir importą.<br>Pixabay.com nuotr.
Jungtinių Valstijų vyriausybė uždraudė Kinijos mobiliojo ryšio gamintojų ir tinklo įrangos tiekėjų „Huawei“ ir ZTE įrenginių prekybą ir importą.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2022, 4:27 PM

„Vadovaujantis tarnybos įsakymu, nebus išduodami leidimai prekiauti naujais „Huawei“ ir ZTE įrenginiais“, – Federalinės ryšių komisijos (FCC) komisaras Brendanas Carras pranešė savo „Twitter“ paskyroje. Numatyta galimybė atšaukti ir jau esamus leidimus, pridūrė pareigūnas.

Jo teigimu, tai „pirmas kartas FCC istorijoje“, kai prekyba naujais įrenginiais buvo uždrausta nacionalinio saugumo sumetimais.

Toks sprendimas neturėtų stebinti, nes dar pernai JAV prezidentas Joe Bidenas nurodė įstatymu įtvirtinti, kad „Huawei“ ir ZTE tinklo technologijos nepatektų į JAV rinką, ir taip tęsė savo pirmtako respublikono Donaldo Trumpo ginče su Kinija taikytą politiką.

Tuo metu įstatymą plačiai palaikė abi JAV dominuojančios partijos. FCC buvo įpareigota per metus priimti atitinkamą įsakymą teisės aktui įgyvendinti.

Draudimas taip pat taikomas „Hytera Communications“, „Hangzhou Hikvision Digital Technology“ ir „Dahua Technology“ įrenginiams.

JAV kaltina „Huawei“ glaudžiais ryšiais su Kinijos valdžios institucijomis ir perspėja dėl šnipinėjimo ir sabotažo. Bendrovė kaltinimus atmeta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.