ASUS vienoje didžiausių pasaulio technologijų parodų pristatė neįtikėtinos ateitis viziją Naujos našumo ribos, žaidimą keičiantys 3D ekranai be akinių ir tvarūs sprendimai

ASUS Las Vegase vykstančioje vienoje didžiausių pasaulyje technologijų parodų pristatė šviežiausias naujienas, pasaulyje debiutuojančius produktus, tvarius veiksmus bei specialiai technologijų parodai „CES 2023“ skirtą virtualųjį renginį „Neįtikėtinos ateities vizija“.

Chromebook Vibe CX34 Flip.<br>„Asus“ nuotr.
Chromebook Vibe CX34 Flip.<br>„Asus“ nuotr.
Zephyrus.<br>„Asus“ nuotr.
Zephyrus.<br>„Asus“ nuotr.
ROG Strix G17.<br>„Asus“ nuotr.
ROG Strix G17.<br>„Asus“ nuotr.
ROG Zephyrus G16.<br>„Asus“ nuotr.
ROG Zephyrus G16.<br>„Asus“ nuotr.
ROG FLOW Z13.<br>„Asus“ nuotr.
ROG FLOW Z13.<br>„Asus“ nuotr.
ROG Zephyrus Duo 16.<br>„Asus“ nuotr.
ROG Zephyrus Duo 16.<br>„Asus“ nuotr.
ROG Strix G17.<br>„Asus“ nuotr.
ROG Strix G17.<br>„Asus“ nuotr.
TUF.<br>„Asus“ nuotr.
TUF.<br>„Asus“ nuotr.
Zenbook.<br>„Asus“ nuotr.
Zenbook.<br>„Asus“ nuotr.
Chromebook Vibe CX34 Flip.<br>„Asus“ nuotr.
Chromebook Vibe CX34 Flip.<br>„Asus“ nuotr.
ProArt Display OLED PA32DCM.<br>„Asus“ nuotr.
ProArt Display OLED PA32DCM.<br>„Asus“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Jan 6, 2023, 6:00 PM

Štai, apie ką sužinojo pasaulis

Viena šviežiausių ASUS naujienų – „ASUS Spatial Vision“ – pirmoji pasaulyje 3D OLED nešiojamojo kompiuterio ekrano technologija be akinių, suteikianti unikalią vizualią ir darbo patirtį kūrėjams.

ASUS taip pat paskelbė apie savo „kosminius“ kūrėjų sprendimus, įskaitant nešiojamuosius kompiuterius su naujausia 13-tosios kartos „Intel® Core™ i9 HX“ serijos procesoriumi ir 40 serijos nešiojamųjų kompiuterių grafikos plokšte „NVIDIA GeForce® RTX™“.

Naujieji produktai – „ProArt Studiobook 16 3D OLED“ (H7604), „Zenbook Pro 16X OLED“ (UX7602BZ), „Zenbook Pro 14 OLED“ (UX6404), „Zenbook 14X OLED“ (UX3404), „Vivobook Pro 16X 3D OLED“ (K6604), „ProArt Display OLED“ (PA32DCM) ir „ProArt display“ (PA279CRV).

Taip pat buvo paskelbta apie daugybę naujų verslo klasės produktų, kiekvienas kurių užtikrina neįtikėtiną našumą ir universalumą bei daugiau galimybių kokybiškai dirbti. Tarp svarbiausių tarptautinėje arenoje pristatytų produktų buvo naujasis „ExpertBook B9 OLED (B9403CVA)“ – neįtikėtinai lengvas ir galingas verslo klasės nešiojamasis kompiuteris, sukurtas verslo vadovams, nešiojamasis kompiuteris ASUS „Chromebook Vibe CX34 Flip (CX3401FBA)“, skirtas įtraukiantiems žaidimams ir universalumui bei didelės spartos ir aukšto saugumo lygio maršrutizatorius ASUS „ExpertWiFi EBM68“. Šis naujų verslo sprendimų asortimentas puikiai užtikrins nenutrūkstamą produktyvumą, ilgaamžiškumą ir saugumą.

Parodos lankytojai taip pat supažindinti su visiškai naujais ASUS „ExpertCenter“ PN64-E1 ir PN42 bei maksimalų našumą, jungtis, saugyklą ir galimybes siūlančiu mini asmeniniu kompiuteriu ASUS „Chromebox 5 (CN67)“.

Žaidėjai buvo pamaloninti naujais „TUF Gaming“ A15 / 17 (FA507 / 707) ir F15 / 17 (FX507 / 707) nešiojamaisiais kompiuteriais su „Intel Core i9–13900H“ arba „AMD Ryzen™ 9 Zen 4“ procesoriais ir naujausia „GeForce RTX“ 40-tosios serijos nešiojamojo kompiuterio grafikos plokšte, užtikrinančiais didžiausią greitį, patikimumą ir našumą, leidžiančiais mėgautis žaidimais.

Pabrėžė tvarumo svarbą

Renginio metu ASUS atstovai pabrėžė prekės ženklo novatorišką vaidmenį kuriant naujoves tvariai ateičiai. „Progresuodami šioje neįtikėtinoje tvarumo kelionėje, mes nuolat deriname savo technologinę lyderystę su duomenimis grįstu griežtumu ir į žmogų orientuota filosofija, – sakė ASUS generalinis direktorius S. Y. Hsu. – Mūsų tikslas yra galiausiai sukurti nulinės emisijos įmonę, skatinančią perėjimą prie žiedinės ekonomikos – atsakingos tiekimo grandinės, kuriančios bendras vertybes kiekvienam iš mūsų.“

Las Vegase susirinkusiems parodos dalyviams visi produktai pademonstruoti virtualiame pristatymo renginyje, taip pat naudojant atskirą Respublikos Žaidėjų (ROG) CES virtualų paleidimo renginį, dar daugiau – išskirtinė praktinė patirtis ir toliau lauks „The Venetian Expo“ susitikimų salėje sausio 5–7 dienomis 09:00–18:00 val.

Technologijų panaudojimas kuriant patvarias, patikimas ir tvarias naujoves

Daugiau nei prieš dešimtmetį ASUS pristatė pirmąjį pasaulyje anglies dvideginio požiūriu neutralų nešiojamąjį kompiuterį, vėliau sukurti  revoliuciniai ASUS „Bamboo“ serijos nešiojamieji kompiuteriai, o visai neseniai, 2022 metais, pirmasis anglies dioksido atžvilgiu neutralus verslo klasės nešiojamasis kompiuteris.

Po šių pirmųjų žingsnių, kuriant geresnę ateitį, ASUS ir toliau diegia naujoves, o kai kurie pademonstruoti tvarūs veiksmai, kurių imtasi, prisidės kuriant išskirtinių naujovių išmaniajam gyvenimui. 

Šiais metais daugiau nei 90 proc. ASUS nešiojamųjų kompiuterių atitiks „EPEAT“ ir „ENERGY STAR® 8.0“ standartus. Didžiausią dėmesį skirdama produktų kokybei, funkcionalumui, ilgaamžiškumui ir galimybėms, ASUS kiekvienu produktų gamybos etapu užtikrins ilgesnį gaminio gyvavimo ciklą.

ASUS gaminių gamybai ir jiems pakuoti naudoja tvarias medžiagas ir nuo 2017 metų įsigijo bei panaudojo 1,5 tūkst. tonų perdirbto (PCR) plastiko, o 2022 m. – daugiau nei 20 tūkst. tonų perdirbto popieriaus. Siekdama daugiau, ASUS nuolat skatina perdirbimą ir pakartotinį naudojimą, todėl pastaraisiais metais buvo perdirbta daugiau nei 40 tūkst. tonų elektronikos atliekų.

ASUS pastangos siekti tvarumo tuo nesibaigia. Kurdama patvaresnius gaminius, ASUS gali sumažinti atliekų kiekį ir prailginti nešiojamųjų kompiuterių tarnavimo laiką, taip pat užtikrinti, kad naudotojų, kad ir kur jie būtų, patirtis būtų neįtikėtina.

Būtent todėl visiškai naujiems 2023-iųjų metų ASUS vartotojiškiems nešiojamiesiems kompiuteriams ir kitiems modeliams bus atlikti griežčiausi patvarumo bandymai vartotojiškų nešiojamųjų kompiuterių rinkoje – ypatingai griežtas „MIL-STD 810H“ JAV karinio lygio standartas, grįstas 12 bandymų metodais ir 26 bandymų procedūromis. Šiais bandymais užtikrinama ilgalaikė vertė, patikimumas ir ilgaamžiškumas.

Be to, ASUS bendradarbiauja su „Ishizuka Glass“, kuri tam tikrus modelių paviršius apdirba naudodama savo „IONPURE“ antimikrobinį agentą. ASUS pirmieji nešiojamųjų kompiuterių pramonėje pristatė ASUS „Antimicrobial Guard Plus Silver Ion“ dangą, kuri gali slopinti 99 proc. virusų ir bakterijų, įskaitant COVID 19, plitimą per 24 valandas. Ši technologija specialiai išbandyta su tokiais virusais kaip A gripo (H3N2) ir H1N1 bei atitinka ISO21702 ir ISO 22196 bandymų protokolus, padedančius užtikrinti higieniškesnę naudotojo patirtį.

Neįtikėtinai įdomi programinė ir techninė įranga kūrėjams

„CES 2023“ renginio metu ASUS pristatė daugybę naujų ir atnaujintų programinės ir techninės įrangos naujovių turinio kūrėjams. Visi nauji „ProArt Studiobook“, „Zenbook Pro“ ir „Vivobook Pro“ nešiojamieji kompiuteriai bus su naujausia „GeForce RTX 40“ serijos nešiojamųjų kompiuterių grafikos plokšte.

Papildyti „NVIDIA Studio“ technologijomis kūrėjams, gaminiai su „NVIDIA RTX“ grafikos plokšte gauna naudos iš daugiau nei 110 kūrybinių programų „RTX“ optimizavimo, aukščiausią stabilumo ir našumo lygį kūrybinėse programose užtikrinančios „NVIDIA Studio“ tvarkyklės, ir išskirtiniai DI paremti „NVIDIA“ įrankiai – „Omniverse™“, „Canvas“ ir „Broadcast“.

„DI įtrauktas į kūrybinę darbo eigą, spartinant kūrėjų darbus nuo idėjos iki užbaigimo, labiau nei bet kada anksčiau“, – sakė „NVIDIA Studio“ platformos viceprezidentas ir generalinis direktorius Jasonas Paulas.

ASUS „ProArt“, „Vivobook“ ir „Zenbook“ nešiojamieji kompiuteriai aprūpinti naująja „GeForce RTX“ 40-tosios serijos nešiojamųjų kompiuterių grafikos plokšte sujungia kvapą gniaužiantį stilių su našumu ir patikimumu, ko kūrėjams reikia pažangiems įrankiams, pavyzdžiui, generatyviam DI ir „NVIDIA Omniverse“.

ASUS pirmieji rinkoje pristatė pirmąją pasaulyje be akinių (autostereoskopinę) 3D OLED technologiją „ASUS Spatial Vision“, leidžiančią be užsidedamų priedų nešiojamuoju kompiuteriu mėgautis 3D patirtimi. Tai įmanoma naudojant lęšio formos lęšį ir pažangią akių sekimo kameros technologiją, leidžiančią ekrane susieti skirtingus kiekvienos akies vaizdus ir gauti autostereoskopinį 3D vaizdą.

Naudotojai taip pat gali lengvai perjungti tarp 2D ir 3D režimų. Ši nauja technologija gali visiškai pakeisti kūrėjo darbo eigą, nes naudotojas galės matyti 3D objektų ir efektų detales tiesiogiai ekrane, nereikės peržiūrėti fizinių prototipų. Taip sutaupys laiko ir pinigų, o darbo eiga taps efektyvesnė.

Šie neįtikėtini OLED ekranai sklandų vaizdą užtikrina pasiūlydami 1 000 000:1 kontrasto santykį, 0,2 ms atsako laiką ir 120 Hz atnaujinimo dažnį – visa tai sumažina skersinį pokalbį ir užtikrina sklandesnį žiūrėjimą. Jie taip pat siūlo didelį potencialą sparčiai augančioms metaversijos programoms.

Ši 3D OLED technologija be akinių integruojama su išskirtinėmis „ASUS Spatial Vision Hub“ programėlėmis, kurios leidžia naudotojams žiūrėti 3D vaizdo įrašus ir filmus, žaisti 3D žaidimus ir mėgautis 3D modelio vizualizacija ar turinio kūrimu. „ASUS Spatial Vision“ taip pat teikia ASUS partnerio „Dimenco“ IR (imituojamos realybės) pagrindu sukurtus kūrimo įrankius su pagalbine medžiaga ir rekomendacijomis, suteikiančiomis kūrėjams neribotą potencialą, apimantį valdymą gestais, interaktyvų mokymąsi ir daug daugiau, leidžiančių sukurti vizualią ekosistemą 3D technologijų aplinkoje.

ASUS taip pat paskelbė „ProArt Creator Hub 2.0“, leidžiančią kūrėjams įgyvendinant savo idėjas, maksimaliai išnaudoti savo galingą ASUS aparatinę ir programinę įrangą.

Ši nauja versija yra atnaujinta šiuolaikiškos vartotojo sąsajos ir su išskirtinai nauja „Spalvų valdymo“ funkcija, sujungiančia visus kūrėjų spalvų sprendimus. „ProArt Creator Hub 2.0“ atnaujina „ASUS Dial“ ir „ASUS Control Panel“ galimybes, leidžiančias ne tik naujus „Adobe®“ programėlės, bet ir produktyvumo, pramogų ir turinio kūrimo programų – įskaitant „Microsoft Office“, „Spotify“, „YouTube“ ir populiarias žiniatinklio naršykles, pritaikymus.

„ProArt Creator Hub 2.0“ bus prieinama visuose „Studiobook“, „Zenbook“ ir „Vivobook“ modeliuose su „ASUS Dial“, „ASUS DialPad“ arba „ASUS ScreenPad Plus“. Ji taip pat bus prieinama visoms „ProArt“ pelėms bei visiems ASUS jutikliniams ekranams.

Siekdama išplėsti kūrėjo patirties ribas, ASUS suvienijo jėgas su „Pantone®“ – pasaulyje pirmaujančiu spalvų autoritetu, suteikdama galimybę kūrėjams pasiekti ir naudoti „Pantone“ išteklių duomenų bazę, įskaitant „Pantone“ bibliotekas, spalvų erdvės duomenis, spalvų harmonijas ir daug daugiau.

Naudojant išskirtinę „ASUS ProArt Creator Hub 2.0“ programinę įrangą visos šios funkcijos bus pasiekiamos visuose ASUS kūrėjų nešiojamuosiuose kompiuteriuose. „Pantone“ ir ASUS aptarnauja tą pačią daugiau nei 10 milijonų dizainerių ir gamintojų visame pasaulyje turinčią kūrybinę auditoriją, – sakė „X-Rite Pantone“ OEM ekranų pardavimų direktorius Tomas Dlugosas. – Mūsų klientams suteikiama bendrų inovacijų nauda bei tiesioginė prieiga prie plačios „Pantone“ spalvų informacijos.“

Kūrybiškumas, kupinas naujovių

„ASUS ProArt Studiobook 16 3D OLED“ (H7604) yra pirmoji pasaulyje 3D OLED kūrėjų mobilioji darbo stotis, pranokstanti tai, kas įprasta, ir kasdienybę paliekanti praeityje. Jo rafinuota mineralinės juodos spalvos apdaila ir nuoseklus dizainas, suteikiantis plonesnį ekrano rėmelį ir vietos galinėms oro angoms. Šis dizainas taip pat leidžia nešiojamojo kompiuterio ekraną atlenkti iki lygios padėties, o žiūrėjimo kampas yra iki 180 laipsnių. 

Su savo novatorišku nauju 3,2K 120 Hz 3D OLED ekranu be akinių ar ausinių turinio kūrėjai ir žaidėjai gali peržiūrėti 3D nuotraukas, vaizdo įrašus ar net žaidimus. 3D vaizdinio turinio kūrimas tampa greitesniu ir intuityvesniu, o „ASUS Spatial Vision“ technologija leidžia realiuoju laiku vienu paspaudimu 2D vaizdinį turinį sklandžiai konvertuoti į įtraukiantį 3D. Itin ryški OLED ekrano matrica pasižymi stulbinančiomis detalėmis ir ryškiomis spalvomis, o pritaikyta pritemdymo technologija prailgina ekrano tarnavimo trukmę.

Jo nesustabdomas 13-tosios kartos „Intel Core i9–13980HX“ procesorius, 40 serijos „NVIDIA GeForce RTX nešiojamojo kompiuterio grafikos plokštė, iki 64 GB atnaujinama atmintis ir itin greita saugykla leidžia kūrėjams daryti tai, ką jie moka geriausiai – kurti ir projektuoti be ribų.

Sertifikuotas spalvų tikslumas 16 colių 3,2K 120 Hz 3D OLED ekranas visiškai atvaizduoja kiekvieną kūrybinę idėją ir suteikia neprilygstamą vizualinę patirtį. Didelis, su rašikliu suderinamas, jutiklinis kilimėlis ir intuityvus sukamasis „ASUS Dial“ valdiklis užtikrina maksimalų tikslumą ir patogų programų valdymą. Iki 40 Gbps perdavimo greičio dvigubu „Thunderbolt ™4“ lizdu, kompiuteris leidžia sklandžiai prisijungti prie visų naujausių išorinių įrenginių.

Papildomi pranašumai apima pažangią „ASUS IceCool Pro“ šiluminę technologiją, pasitelkus kurią „ProArt Studiobook 16 3D OLED“ veikia našiai ir tyliai. Jame taip pat yra „ASUS Dial“, skirtas tiksliam ir intuityviam kūrybiniam valdymui.

Norintiems įprastesnio ekrano, taip pat galima įsigyti kompiuterį su tradiciniu 2D OLED jutikliniu ekranu. Vėliau, 2023 m. antrąjį ketvirtį, „ProArt Studiobook 16 OLED“ šeima bus atnaujinta modeliu, turinčiu profesionalią „NVIDIA RTX“ nešiojamojo kompiuterio grafikos plokštę.

„ASUS Vivobook Pro 16 3D OLED“ (K6604): nustebinkite pasaulį 3D formate

„ASUS Vivobook Pro 16X 3D OLED“ (K6604) yra novatoriškas 16 colių nešiojamasis kompiuteris kūrėjams, kuriame įdiegta „ASUS Spatial Vision“ technologija su pirmuoju pasaulyje autostereoskopiniu be akinių 3D OLED 3,2K 120 Hz ekranu. Kompiuteriui galima keisti konfigūraciją naudojant iki 64 GB DDR5 4800 MHz operatyviosios atminties su dviem SO-DIMM ir iki 2 TB PCIe® 4.0 × 4 SSD.

Šis galingas, kūrėjams skirtas, nešiojamasis kompiuteris aprūpintas 13-tosios kartos „Intel Core i9–13980HX“ procesoriumi, o grafiką teikia naujausias 40-tosios serijos „NVIDIA GeForce RTX“ nešiojamojo kompiuterio grafikos plokštė. Pagal poreikį didesnį našumą žaidžiant užtikrina multiplekseris bei palaikoma „NVIDIA Studio“ tvarkyklė. Pagerinta aušinimo sistema leidžia saugiai išnaudoti visą 150 W šiluminę projektinę galią (TDP).

„Vivobook Pro 16X 3D OLED“ turi pažangią „ASUS IceCool Pro“ šiluminę technologiją ir „ASUS DialPad“, skirtą tiksliam ir intuityviam kūrybiniam valdymui. Jis taip pat turi itin greito iki 40 Gbps duomenų perdavimo dvigubą „Thunderbolt™ 4“ lizdą ir standartinį „SD“ kortelių skaitytuvą.

ASUS „Zenbook Pro 16X OLED“ (UX7602BZ) – kol kas galingiausias „Zenbook“ modelis

Bendradarbiaudama su „Intel“, ASUS naujai sukūrė įspūdingą „Zenbook Pro 16X OLED“ (UX7602BZ), kad 2023 metais būtų pristatyta galingiausia kada nors sukurta versija.

Naujajame nešiojamajame kompiuteryje yra unikalus „Intel“ procesorius su naujausia „ASUS Supernova System-on-Module“ (SoM) konstrukcija. Ši modulinė surinkimo technika turi nemažai privalumų, įskaitant 38 proc. mažesnį pagrindinės plokštės šerdies plotą bei efektyvesnį bendrą sistemos aušinimą.

Tai palieka daugiau vietos grafikos plokštės galios komponentams, taip padedant jiems pasiekti aukštesnes šiluminės projektinės galios reikšmes bei suteikiant naudotojams stabilesnę ir našesnę grafikos plokštę. Be to, nešiojamasis kompiuteris naudoja skysto metalo terminį junginį, kuris didelio našumo režimu 7 laipsniais sumažina temperatūrą. Todėl bendras šiluminė projektinė galia gali būti net 155 W.

Naujasis 2023-ųjų metų „Zenbook Pro 16X OLED“ su savo proveržiu, itin kompaktiška „ASUS Supernova SoM“ konstrukcija, užtikrinančia itin galingą 13-tosios kartos „Intel Core i9–13905H“ procesoriaus, 40-tosios serijos „NVIDIA GeForce RTX“ nešiojamojo kompiuterio grafikos plokštės ir 32 GB greitos LPDDR5X DRAM darbą, žymiai pagerins vaizdo redagavimo našumą ir 3D atvaizdavimo pajėgumus gerokai sutrumpindama apdorojimo trukmę.

Šis nešiojamasis kompiuteris turi pasaulyje pirmaujantį 16:10 3,2K 120Hz OLED HDR „NanoEdge“ jutiklinį ekraną. „Active Aerodynamic System Ultra“ (AAS Ultra) mechanizmas automatiškai pakreipia klaviatūrą, užtikrinančią patogų spausdinimo padėtį bei pagerina sistemos aušinimą bei užtikrina maksimalų našumą.

Yra baltos ir RŽM spalvų išmanioji apšvietimo sistema, apšviečianti klaviatūrą ir suteikianti visiškai naują kūrybinės patirties dimensiją bei įgalinanti išmaniąsias interaktyvumo funkcijas. Be to, naujoviškas „ASUS Dial“ leidžia tiksliai pirštais valdyti kūrybinius parametrus „Adobe“ ir daugumoje kitų programų, o dėl didesnio „ASUS NumberPad“ haptinio atsako ir padidinto jautrumo spaudimui skaičius įvesti yra dar lengviau.

Su „ASUS Supernova SoM“, LPDDR5X DRAM ir optimizuota grafikos plokšte „Zenbook Pro 16X OLED“ nustato naują kartelę kompaktiškiems kūrėjų nešiojamiems kompiuteriams, padėdamas kūrybiškumą pakelti į naują lygį.

„ASUS Zenbook Pro 14 OLED“ (UX6404) ir „Zenbook 14X OLED“ (UX3404): viskas dėl našumo ir mobilumo

Vos 1,65 kg sveriantis ir plonesnis nei 1,8 cm „Zenbook Pro 14 OLED“ (UX6404) pasižymi aukščiausios klasės našumu, geriausia savo klasėje vaizdo kokybe, stebinančiomis naujovėmis ir kompaktišku korpusu, praplečiančiais keliaujančių kūrėjų galimybes. Aukščiausios kokybės specifikacijų lyderis yra visiškai naujas, pažangiausias 2,8K 120 Hz OLED „NanoEdge“ „Dolby Vision®“ ekranas, sukuriantis kvapą gniaužiantį detalumą, itin sklandų judesį ir išskirtinai ryškias spalvas. Jį taip pat patvirtino „Pantone“ dėl spalvų tikslumo ir turi 100 proc. kino klasės „DCI-P3“ gamą. Vaizdinio turinio kūrimas ar mėgavimasis juo dėl ryškių ir aiškių „HDR“ vaizdų bei gilių juodų atspalvių dar niekada nebuvo toks puikus.

Išskirtinį našumą atliekant bet kokią kūrybinę užduotį užtikrinti „Zenbook Pro 14 OLED“ yra aprūpintas naujausiu 13-tosios kartos „Intel Core i9–13900H“ procesoriumi ir 40-tosios serijos studijos klasės „NVIDIA GeForce RTX“ nešiojamojo kompiuterio grafikos plokšte, suderinta su 16 GB greita DDR5 operatyviąja atmintimi, lizdu, palaikančiu iki 32 GB SO-DIMM ir 2 TB standžiuoju disku. Jame taip pat įdiegta naujausia „WiFi 6E“ technologija, kurią dar labiau sustiprina „ASUS WiFi Master Premium“.

„Zenbook Pro 14 OLED“ turi daug apgalvotų funkcijų, kurios padidina produktyvumą ir kūrybiškumą, pavyzdžiui, „ASUS DialPad“  intuityviam programų valdymui, „ASUS Pen 2.0“ palaikymas, bei visą įvesties / išvesties lizdų rinkinį. Be to, dėl ilgai veikiančios didelės talpos 76 Wh baterijos „Zenbook Pro 14 OLED“ puikiai tinka rimtam darbui keliaujant.

„Zenbook 14X OLED“ (UX3404) leidžia gyventi judant, stovint ant tvirtų pamatų. Šis galingas modelis turi ploną ir lengvą korpusą bei yra dviejų spalvų – smiltainio „Beige“ ir pilkos „Inkwell“. Smiltainio „Beige“ versija turi dangtį, pagamintą nauja ekologiška plazminės elektrolitinės oksidacijos (PEO) dengimo technika, kuri sukuria it keraminę apdailą ir akmens pojūtį. O viduje yra iki naujausio 13-tosios kartos „Intel“ „Core i9–13900H“ procesoriaus, studijos klasės „NVIDIA GeForce RTX 3050“ grafikos plokštės, 32 GB greitos LPDDR5 atminties ir 1 TB PCIe 4.0 SSD. Taip pat yra didesnis 14,5 colio 16:10 2,8K 120 Hz OLED „HDR“ „NanoEdge“ ekranas ir ilgiau veikianti 70 Wh baterija.

„ASUS ProArt Station PD5“ (PD500TE): tiesiog veikia greičiau ir vėsiau

Atnaujinta „ASUS ProArt Station PD500TE“ sukurta sklandžiam ir profesionaliam turinio kūrimo darbui. Jame yra visiškai naujas šiluminis dizainas, kad jis veiktų greičiau ir vėsiau, kad būtų patobulinta kūrybinė patirtis. PD500TE modelyje yra 13-osios kartos „Intel Core i9“ procesoriaus ir iki „NVIDIA RTX A4000“ grafikos plokštė su 16 GB VRAM ir iki 128 GB DDR4 3200 MHz RAM, todėl PD500TE užtikrina tvirtą ir stabilų našumą atliekant procesoriui reiklias užduotis, pavyzdžiui, vaizdo redagavimą ir 3D modeliavimą. Papildomos dizaino detalės apima suasmeninamus „ASUS Lumiwiz“ LED indikatorius, nuo atsitiktinio išsijungimo apsaugantį įjungimo mygtuko dangtelį, ir el. pašto pranešimus apie vaizdo įrašo išsaugojimo eigą. Taip pat kuriamas modelis su 40-osios serijos „NVIDIA GeForce RTX“ grafikos plokšte nešiojamiems kompiuteriams.

Naujas šiluminis dizainas kartu su didelio našumo procesoriaus ventiliatoriumi leidžia „ProArt Station PD500TE“ atskleisti tikrą galią. Triukšmingumas neviršija 40 dB, o patobulintas aušinimas užtikrina stabilią sistemą, išvengiančią galios ribojimų, programų gedimų ir netikėtų išjungimų – atitinkamai sumažinama procesoriaus ir grafikos plokštės temperatūros atitinkamai iki 5 laipsnių ir 4 laipsnių.

„ProArt Station PD500TE“ taip pat pateikiamas su atnaujintu „ProArt Creator Hub 2.0“ – vieno langelio portalu, leidžiančiu naudotojams stebėti galingo įrenginio būseną, koreguoti asmeninius nustatymus ir optimizuoti darbo eigą. Intuityvus prietaisų skydelis leidžia lengvai perjungti veikimo režimus, kalibruoti spalvas ir suasmeninti „ASUS Lumiwiz“ LED indikatorius spalvomis ir šviesos efektais.

„ASUS ProArt“ ekranas OLED PA32DCM: puiki drobė profesionalams „ProArt Display OLED“ (PA32DCM) yra 31,5 colio 4K tyros RŽM sistemos OLED skydelis, kurio didžiausias ryškumas yra 700 nitų i ir 99 proc. „DCI-P3“ gama, užtikrinantis neįtikėtinai ryškų kontrastą ir detalius bei tikroviškus „HDR“ vaizdus. PA32DCM turi išskirtinę aliuminio apdailą ir kompaktišką stovą. Siekiant erdvesnės darbo vietos jį galima montuoti ant pertvaros, arba pakabinti ant sienos vertikaliai ar horizontaliai. Be to, PA32DCM turi išplėstą jungčių sąrašą, įskaitant „Thunderbolt 4“.

Profesionaliose studijose, kuriose naudojami keli „ProArt“ ekranai, palaikantys aparatinės įrangos kalibravimą, „ProArt Color Center“ leidžia lengvai juos visus kalibruoti vienu metu, užtikrinant spalvų vienodumą visuose ekranuose. Tai centralizuotas internetinis įrankis, skirtas padėti naudotojams valdyti kelių „ProArt“ ekranų spalvų tikslumą. Ši platforma taip pat leidžia patikrinti, kada monitoriai buvo paskutinį kartą kalibruoti, kada reikia tą padaryti, ir suplanuoti kelių monitorių kalibravimo laiką – net jei jie naudoja skirtingus spalvų parametrus ir yra skirtingose vietose. Pavyzdžiui, monitoriaus kalibravimo laikas gali būti suplanuotas projektavimo komandai Londone, kuri dirba su „sRGB“, ir Taipėjuje įsikūrusiai vaizdo redagavimo komandai, naudojančiai „DCI-P3“. Tada „ProArt Color Center“ sukalibruotų šiuos monitorius.

„ASUS ProArt Display“ (PA279CRV): viskas, kas būtina profesionalams

„ProArt Display“ (PA279CRV) yra 27 colių 4K „HDR“ monitorius, skirtas vaizdo redagavimo profesionalams. Šis „Calman Verified“ ekranas pasižymi plačia spalvų gama su 99 proc. „DCI-P3“ ir 99 proc. „Adobe RGB“ aprėptimi, o siekiant užtikrinti spalvų tikslumą gamykloje sukalibruotas į Delta E < 2. PA279CRV yra 30 proc. plonesnis nei jo pirmtakas, o jo pagrindas yra 33 proc. mažesnis, todėl užima mažiau vietos ant stalo.

Siekiant daugiau komforto, integruotas „C“ tipo USB® lizdas palaiko „DisplayPort™“, itin greitai perduoda duomenis ir tiekia 96 W galios vienu kabeliu.

Šalia 27 colių PA279CRV modelio, šioje serijoje taip pat yra 24 colių „ProArt“ PA248CRV ir 32 colių „ProArt“ PA329CRV modeliai. Sukurti atsižvelgiant į tvarumą, visi trys monitoriai atitinka pasaulinius aplinkosaugos standartus, pagaminti 85 % naudojant PGR plastiką ir turi popierines pakuotes, kad būtų lengva perdirbti.

Neįtikėtinai galingi verslo sprendimai

„ASUS ExpertBook B9 OLED“ (B9403CVA): itin lengvas, bekompromisis našumas verslo vadovams. „ASUS ExpertBook B9 OLED“ (B9403CVA) yra pirmasis visiškai metalinis ASUS nešiojamasis kompiuteris, kuriame naudojama ekologiška gamybos technologija. Šis ekologiškas gamybos procesas padeda sumažinti gamybos medžiagų kiekį iki 29 proc. ir sutrumpina gamybos laiką iki 75 proc. , taip užtikrindamas didesnį energijos vartojimo efektyvumą. Rezultatas – tvirtesnis gaminys, sukurtas naudojant mažiau bendrų išteklių bei sumažinant anglies dvideginio emisiją.

Šis nešiojamasis kompiuteris turi 13-tosios kartos „Intel“ procesorių, palaikantį „Intel vPro®“ platformą, patobulintą 2,8K ekraną su 90 proc. ekrano ir korpuso santykiu, išmaniąją aušinimo sistemą, susidedančią iš dviejų ventiliatorių su išmaniuoju dulkių šalinimu, sumažinančiu ventiliatoriaus triukšmą, patobulintą „FHD“ IR kameros skiriamąją gebą bei 26,8 proc. didesnę nei ankstesnės kartos modeliuose jutiklinę dalį.

Nepaisant daugybės patobulinimų, jis išlieka vienu lengviausių 14 colių verslo klasės nešiojamuoju kompiuteriu pasaulyje. Jis net lengvesnis nei dauguma kitų 13 colių nešiojamųjų kompiuterių. 16:10 OLED ekranas suteikia ryškias ir tikslias spalvas su didesne vaizdine darbo erdve, puikiai tinkančia duomenų analizės ir rinkos tyrimo užduotims atlikti. Pagamintas iš itin lengvo magnio ir ličio lydinio pasižymi JAV karinio lygio patvarumu, yra lengvesnis, tvirtesnis ir mobilesnis.

„ExpertBook B9 OLED“ taip pat užtikrina puikų saugumą ir privatumą, įskaitant „NFC“ prisijungimą, prisijungimą veidu, „Kensingtono“ užrakto angą, fizinį internetinės kameros skydelį ir pirštų atspaudų jutiklį. Papildomos funkcijos apima būsenos šviesos diodą ant dangčio, kuris automatiškai įsižiebia, kai naudotojas užimtas.

„ASUS ExpertWidget“ leidžia padidinti produktyvumą suasmeninant sparčiuosius klavišus, o „ASUS NumberPad“ leidžia greitai įvesti duomenis. Pilnas įvesties /i švesties lizdų sąrašas apima C tipo USB „Thunderbolt 4“, „USB 3.2 Gen 2“, „HDMI“, kombinuotą garso lizdą ir „LAN“. Mobilus, galingas ir tvirtas „ExpertBook B9403“ yra puikus prietaisas kasdieniam darbui ir dažnoms verslo kelionėms.

2023 metais visi „ExpertBook“ serijos gaminiai, suderinant su ASUS įsipareigojimu kurti žiedinę ekonomiką, bus patvirtinti „EPEAT Gold“ ir viršys „ENERGY STAR“ standartus. Tai įmanoma naudojant aplinkai nekenksmingas medžiagas ir užtikrinant energijos vartojimo efektyvumą visame gaminių asortimente.

„ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip“ (CX3401FBA): didesnis universalumas, užtikrinantis išskirtinę žaidimų patirtį

„ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip“ (CX3401FBA) sujungia neįtikėtinai tikrovišką vaizdą ir išskirtinį našumą, užtikrindamas neprilygstamą interneto žaidimų patirtį ir nenutrūkstamą produktyvumą kelyje. Šis nuostabus prietaisas suteikia įtraukiančią žaidimų patirtį.

Jame yra 16:10, 144 Hz „WUXGA“ ekranas su 83 proc. ekrano ir korpuso santykiu bei 360° „ErgoLift“ vyriu, daug paspaudimų vienu metu fiksuojančia klaviatūra su keturių zonų RŽM apšvietimu ir itin greita „WiFi 6E“ technologija. „ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip“ turi patvarų korpusą ir išskirtinę perlamutrinę baltą apdailą su papildomos nuojautos suteikiančiu oranžinės spalvos akcentu virš „WASD“ klavišų. Integruotas „Harman Kardon“ sertifikuotas erdvinis garsas suteikia įtraukiančios patirties, o atlikti bandymai pagal MIL-STD 810H JAV karinio lygio standartus užtikrina patvarumą.

„ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip“ su 12-tosios kartos „Intel Core i7“ procesoriumi ir 16 GB atminties užtikrina našumą ir greitą reagavimą, suteikiant naudotojams geriausią įrenginį interneto žaidimams, darbui ir viskam, kas yra tarp jų. Lengvai pasiekite daugiau nei 1 400 žaidimų per interneto žaidimų platformas, taip pat „Google Workspace“ programas ir kitas „Google Play“ produktyvumo programas.

Naršykite po projektus arba mėgaukitės pramogomis keliaudami su talpiu „PCI Express®“ standžiuoju disku, suteikiančiu greitos prieigos saugyklą. Vienu įkrovimu nešiojamasis kompiuteris veikia iki 10 valandų, pasiruošęs darbui bei žaidimams visą dieną – net ir keliaujant.

„ASUS ExpertWiFi“ (EBM68): Jūsų verslo „WiFi“ ekspertas rankos atstumu

„ASUS ExpertWiFi“ (EBM68) yra labai spartus, saugus, trijų juostų „WiFi 6“ maršrutizatorius, teikiantis bendrą sprendimą mažo ir vidutinio verslo tinklams. Minimalistinės ir profesionalios estetikos „ExpertWiFi EBM68“ puikiai dera šiuolaikinėje darbovietėje. Jį galima lengvai pritvirtinti prie sienos arba padėti atvirai ir demonstruoti švarią, baltą apdailą.

Itin greita „WiFi 6“ trijų juostų technologija padidina greičius iki 7 800 Mbps, su 160 MHz kanalais 5 GHz juostoje užtikrinant geresnį efektyvumą ir pralaidumą. Jis taip pat yra plačiai pritaikomas ir saugus, o „Self-Defined Network“ programinės įrangos funkcija gali atskirti įrenginius iki penkių skirtingų „SSID“ ir nustatyti jų prioritetus skirtingiems verslo scenarijams. Svečių portalai taip pat yra suasmeninami, todėl įmonės gali naudoti savo prekės ženklą ir ruošinius.

„ExpertWiFi EBM68“ buvo sukurtas taip, kad būtų užtikrinta puiki aprėptis, palaikoma iki 12 tinklo mazgų jungčių, skirtų augantiems verslo tinklams. Be to, jame yra diegimą lengvinančios „ASUS AiMesh“ funkcijos. Taip pat siūloma įmonės lygio tinklo sauga su nemokama „ASUS AiProtection Pro“ prenumerata, kuria sukuriama saugesnė ir labiau apsaugota verslo „Wi–Fi“ aplinka. Ji tai taip pat suteikia galimybę lengvai valdyti, nes ASUS maršrutizatoriaus programa „viskas viename“ suteikia paprastą sąranką ir tinklo valdymą be rūpesčių.

ASUS „ExpertCenter PN64-E1“ ir „ExpertCenter PN42“: mažo dydžio, didelio našumo

ASUS „ExpertCenter PN64-E1“: minikompiuteris, maksimalus našumas

2023-ųjų pradžioje ASUS rinkai pristato du naujus ASUS „Mini PC“ modelius. ASUS visada derina estetiką ir funkcionalumą, o naujausi ASUS „Mini PC“ – kupini įdomių naujovių ir sukurti taip, kad tarnautų. Siekiant neprilygstamos kokybės ir patikimumo kiekvienas įrenginys yra griežtai tikrinamas. Jie taip pat lengvai išardomi, kad būtų galima atnaujinti, o tai prisideda prie ilgesnio gaminio gyvavimo ciklo ir ilgalaikio tvarumo.

Tiems, kurie ieško kompaktiškos skaičiavimo galios, ASUS „ExpertCenter PN64-E1“ yra puikus pasirinkimas. Jis turi naujausią „Intel Core“ mobilų procesorių, dviejų kanalų DDR5 atmintis, itin greitas „WiFi 6E“ ir PCIe 4.0 ×4 SSD, todėl lengvai atlieka net ir sudėtingiausias užduotis. Be septynių „USB“ lizdų, ASUS „ExpertCenter PN64-E1“ taip pat gali būti su iki trijų kaupiklių ir palaiko iki keturių 4K ekranų, skirtų atlikti kelias užduotis vienu metu – idealu norintiems sukurti vaizdo sieną. Ir žinoma, jis sutalpintas į stebėtinai mažą, 1 litro talpos, korpusą.

ASUS „ExpertCenter PN42“: kompaktiškas ir tylus kasdieniniam naudojimu

Atsakingai pagamintas iš perdirbto plastiko, ASUS „ExpertCenter PN42“ korpusas iš visų pusių turi juosteles, užtikrinančias efektyvų šilumos išsklaidymą. Todėl šis kompiuteris be ventiliatoriaus gali veikti beveik be garso. Elegantiškas „Lunar Rock“ jodas atspalvis suteikia ASUS „ExpertCenter PN42“ kompiuteriui unikalią išvaizdą, idealiai tinkančią namams ar biurui. ASUS „ExpertCenter PN42“ turi naujausią „Intel N“ serijos procesorių, suteikiantį galios lengvai valdyti kasdienes programas, ir turi iki septynių USB lizdų, leidžiančių prijungti kelis prietaisus ir išorinius įrenginius.

ASUS „Chromebox 5“: paprasta, greita ir saugu

Naujasis „ASUS Chromebox 5“ pasižymi dideliu našumu ir šiuolaikišku dizainu. Jis turi ploną korpusą su efektyviu šiluminiu sprendimu, užtikrinančiu patikimą veikimą ir patogų belaidį įkrovimą. Dėl automatinių sistemos naujinimų, gerai išdėstytų įvesties / išvesties lizdų ir „VESA“ tvirtinimo jis idealiai tinka namams, biurui ar mokyklai.

„ASUS Chromebox 5“ turi 12-tos kartos „Intel Core“ procesorių ir „Intel WiFi 6E AX211“, užtikrinantį išskirtinį belaidį veikimą. Jame netgi yra įmontuotas 15 W belaidis įkroviklis, leidžiantis naudotojams lengvai įkrauti palaikomus prietaisus tiesiog uždėjus juos ant viršutinio „Chromebox 5“ dangtelio.

Pilnai palaikydamas „Android“ programas iš „Google Play“, „Chromebox 5“ suteikia naudotojams galimybę mini kompiuteriu paleisti mėgstamas programas, skirtas mobiliesiems prietaisams. Jame taip pat yra universalus „Thunderbolt 4“ lizdas, užtikrinantis greitą duomenų perdavimą, energijos tiekimą ir prijungimą prie išorinių ekranų. Be to, įrenginys, siekdamas užtikrinti nuostabiai ryškų vaizdą ir našų produktyvumą, palaiko iki keturių 4K ekranų. Kompaktiškas korpusas gali būti pastatytas ant šono, plokščiai arba „VESA“ laikikliu montuojamas ant vertikalaus paviršiaus, todėl „Chromebox 5“ skirtingais tikslais galima naudoti įvairiose aplinkose.

ASUS „TUF“ nešiojamieji kompiuteriai neišdildomai žaidimų patirčiai

ASUS „TUF Gaming A16 Advantage Edition“ (FA617): mechaninė ištvermė – pranašumas žaidžiant

ASUS „TUF Gaming A16 Advantage Edition“ (FA617) yra „AMD“ galinga jėgainė, sukurta tiems, kurie nori lengvai žaisti ir transliuoti naujausius žaidimus. Jame yra naujausias „Ryzen 9 Zen 4“ procesorius, iki „Radeon RDNA3“ grafikos plokštė ir „AMD Smart Access Graphics“. Dėl plonesnių rėmelio, 90 proc. ekrano ir korpuso santykio bei iki QHD 240 Hz atnaujinimo dažnio matricos, žaidėjai gali giliau pasinerti į mėgstamą turinį. Jame taip pat yra 84 menčių „Arc Flow™“ ventiliatoriai ir iki septynių šilumos vamzdžių, keturios oro išmetimo angos, kurios efektyviai šalina šilumą iš sistemos.

„A16 Advantage Edition“ taip pat teikia naujos kartos aparatinės įrangos palaikymą su „USB4®“, iki 2 TB PCIe 4.0 ×4 atminties ir DDR5 4800 MHz RAM. Visi operatyviosios atminties ir kaupiklių lizdai yra lengvai pasiekiami. Naujoji, kariškių įkvėpta, „ROG Sandstorm“ spalva, didelė 90 Wh baterija ir maitinimo tiekimą palaikantis „C“ tipo USB sumontuoti šiame tvirtame korpuse. „Dolby Atmos“ palaikymas užtikrina galimybę žaidėjams išnaudoti visas garso takelių ir muzikos galimybes, o dvipusis DI triukšmo panaikinimas užtikrina aiškią komunikaciją bet kokioje aplinkoje.

ASUS „TUF Gaming F15/17“ ir „A15/17“ (FX507/707 ir FA507/707): galingas ir atsparus

Su ASUS „TUF Gaming F15/17“ ir „A15/17“ šokite tiesiai į veiksmo sūkurį. „F15/17“ turi iki „Intel Core i9–13900H“ procesorių, o „TUF Gaming A15/17“ – su „AMD Ryzen 9 Zen 4“ procesoriumi leidžia žaidėjams be vargo transliuoti ir atlikti kelias užduotis vienu metu.

Žaidimo grafika sklandi naudojant naujausią 40-osios serijos „GeForce RTX“ nešiojamojo kompiuterio grafikos plokštę, kuri patikimai užtikrina didelį kadrų dažnį daugelyje šiuolaikinių žaidimų net ties 1440p. Taip pat yra multiplekseris ir „NVIDIA Advanced Optimus“. Naudojant dirbtinio intelekto technologiją, pavyzdžiui, „DLSS“, žaidimai veiks dar didesniu kadrų dažniu ir todėl judesiai atrodys išskirtinai sklandžiai.

Multiplekseriu naudotojai žaidimų metu gali išnaudoti visą 40-tosios serijos „GeForce RTX“ nešiojamojo kompiuterio grafikos plokštės našumą. Kai jūsų žaidimų biblioteka pilna, atsarginis M.2 NVMe PCIe Gen 4x4 SSD lizdas leidžia lengvai išplėsti atminties talpą.

2023 m. naujiena – nuo šiol visuose keturiuose modeliuose bus multiplekseris su „NVIDIA Advanced Optimus“, užtikrinantys naujo lygio našumą. Multiplekseris leidžia nešiojamajam kompiuteriui žaidžiant apeiti integruotą grafikos plokštę, taip padidinant našumą ir sumažinant delsą, o pridėjus „NVIDIA Advanced Optimus“ šis procesas gali vykti automatiškai, todėl žaidėjams žaidimų metu pasiūlomas didesnis našumas, nepaspaudžiant nė vieno mygtuko.

Labai našiai techninei įrangai reikalingas kokybiškas aušinimas. Kaip aušinimo sistemos dalis, dvigubi lankinio srauto ventiliatoriai pasižymi turbulenciją mažinančios 84 mentėmis, kurios susiaurėja iki vos 0,1 mm. Šie ventiliatoriai užtikrina iki 13 proc. didesnį oro srautą nei jų pirmtakai ir yra tylesni už praėjusių metų konstrukcijos. Jie taip pat leidžia pasiekti didesnių grafikos plokštė galios tikslų ir dar didesnio našumo. „TUF Gaming“ gaminių šeima su įspūdinga aušinimo konstrukcija 2023 metais žaidėjams suteiks visus pranašumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.