Netikėtos „CES 2023“ naujienos: šaldytuvas su „TikTok“ ir patarimus dalinanti orkaitė

Sausio 8 d. Las Vegase baigėsi didžiausia technologijų paroda „CES 2023“, kurioje kasmet pristatomi naujausi ir pažangiausi gaminiai. Šiemet įtakingiausi technologijų gamintojai bandė nustebinti įvairiomis inovacijomis: nuo šaldytuvo, kuris leis žiūrėti „TikTok“ vaizdo įrašus, kol gaminsite – iki orkaitės, dalinančios patarimus, kaip gaminti.

 Sausio 8 d. Las Vegase baigėsi didžiausia technologijų paroda „CES 2023“, kurioje kasmet pristatomi naujausi ir pažangiausi gaminiai.<br> „Samsung“ nuotr.
 Sausio 8 d. Las Vegase baigėsi didžiausia technologijų paroda „CES 2023“, kurioje kasmet pristatomi naujausi ir pažangiausi gaminiai.<br> „Samsung“ nuotr.
Kad laukimas, kol patiekalas bus pagamintas, virtuvėje neprailgtų, siūloma šaldytuvo ekrane pasirinkti filmus iš beveik 200 kanalų, naršyti „TikTok“ soc. tinkle, žiūrėti nuotraukas.<br> „Samsung“ nuotr.
Kad laukimas, kol patiekalas bus pagamintas, virtuvėje neprailgtų, siūloma šaldytuvo ekrane pasirinkti filmus iš beveik 200 kanalų, naršyti „TikTok“ soc. tinkle, žiūrėti nuotraukas.<br> „Samsung“ nuotr.
 „Samsung“ nuotr.
 „Samsung“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 9, 2023, 12:13 PM

Šaldytuvas, leisiantis naršyti „TikTok“

Technologijų kompanija „Samsung“ šiemet pristatė atnaujintą šaldytuvo modelį, sujungiantį funkcionalumą ir pramogą. Išmanusis šaldytuvas su ekranu galbūt pradžiugins soc. tinklų mėgėjus – kad laukimas, kol patiekalas bus pagamintas, virtuvėje neprailgtų, siūloma šaldytuvo ekrane pasirinkti filmus iš beveik 200 kanalų, naršyti „TikTok“ soc. tinkle, žiūrėti nuotraukas. Be to, žiūrimus vaizdus galima sumažinti, kad ten pat būtų matomas ir gaminamo patiekalo receptas.

Šis šaldytuvas – viena iš „SmartThings“ sistemos, jungiančios buities prietaisus, dalių, todėl jo ekrane tarsi telefone bus galima stebėti ir valdyti kitas funkcijas: oro cirkuliaciją, energijos suvartojimo lygį, drabužių skalbimą, maisto gaminimą.

Išmaniais sprendimais buvo patobulintos ir to paties gamintojo orkaitės. Parodoje pristatyti naujausi modeliai naudodami dirbtinį intelektą galės automatiškai nustatyti reikiamą režimą, temperatūrą. Taip pat orkaitės viduje bus įmontuotos kameros, kurių vaizdą bus galima stebėti savo telefone. Neperkepti patiekalo padės ir dirbtinio intelekto sprendimai – remdamasis vaizdo atpažinimu, jis nustatys, kada maistas bus paruoštas.

Sistema, kuri išmoks jūsų rutiną

Parodoje daug dėmesio buvo skiriama efektyvesniam įrenginių susiejimui. Jau veikiančios sistemos buvo patobulintos netikėtais deriniais – pavyzdžiui, virtuvės prietaisus siejančioje „SmartThings Cooking“ sistemoje šaldytuvas galės būti sujungiamas su išmaniuoju laikrodžiu. Taip programa, stebėdama žmogaus kūno masės indeksą bei kasdienio aktyvumo duomenis, pasiūlys personalizuotus patiekalų receptus, kurie padės siekti užsibrėžtų sveikatos tikslų. Be to, receptai bus sugeneruoti pagal šaldytuve esančius produktus. Tikimasi, kad tai padės sumažinti maisto švaistymo problemą bei prisidėti prie sveikesnių mitybos įpročių puoselėjimo.

Mugėje buvo pristatyta dar viena inovacija, kurios veikla orientuota ne tik į vartotojų kasdienybės lengvinimą, bet ir ekologinių problemų sprendimą – stotelė „SmartThings Station“, kurioje į vieną ekosistemą susiejami visi išmanieji namų įrenginiai.

Išmanioji stotelė leidžia vartotojams vienu metu valdyti visus įrenginius – įjungti ir išjungti paspaudus mygtuką arba nustatyti, kad įrenginiai automatiškai išsijungtų, taip taupydami energijos išteklius. Pavyzdžiui, pasirinkus miego režimą, bus automatiškai uždaromos žaliuzės, sumažinama temperatūra, išjungiama šviesa, o išvykus iš namų – išjungiami nenaudojami prietaisai bei aktyvuojama signalizacija.

Skalbimo mašina, kuri mažins vandenynų užterštumą

2019 m. atliktas tyrimas rodo, kad vieno skalbimo metu išsiskyrusio mikroplastiko kiekis svyruoja nuo 124 iki 308 mg vienam kilogramui išskalbto drabužio. Nors mikroplastiko plika akimi nepastebime, su juo susiduriame kasdien net ir savo namuose. Į mūsų organizmą mažos plastiko dalelės gali patekti geriant vandenį ar valgant mums įprastą maistą.

„Samsung“, bendradarbiaudama su pasauline lauko drabužių gamybos lydere „Patagonia“, pristatė projektą, kuriuo siekiama kovoti su skalbimo metu į vandenynus, ežerus ir upes patenkančiu mikroplastiku. Įmonės kartu sukūrė naują skalbimo technologiją „Less Microfiber Cycle“, kuri bus diegiama į skalbimo mašinas. Naujovė leis 54 proc. sumažinti mikroplastiko išsiskyrimą skalbimo metu ir jo patekimą į vandenynus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.