„Nvidia“ sukūrė ypatingą lustą, skirtą dirbtiniam intelektui

Nors dirbtinio intelekto sistemos tiek stebina, tiek kelia nerimą, jos netrukus taps dar galingesnėmis. Bendrovė „Nvidia“ paskelbė apie naujos klasės superlustą, kuris leis mokyti naujos kartos dirbtinio intelekto modelius.

 Kiekvienas „GH200“ superlustas sudarytas iš bendrovės „Grace“ procesoriaus ir „H100“ grafinio procesoriaus „Tensor Core“.<br> „Nvidia“ iliustr.
 Kiekvienas „GH200“ superlustas sudarytas iš bendrovės „Grace“ procesoriaus ir „H100“ grafinio procesoriaus „Tensor Core“.<br> „Nvidia“ iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-05 09:54

Naujoji sistema vadinama „Nvidia DGX GH200“ – ir, panašu, galės pasiekti didžiulį vieno egzaflopo našumą. Iš 256 „superlustų“ „GH200“ sudaryta sistema turės įspūdingą 144 TB bendrąją atmintį – t. y. 500 kartų daugiau nei ankstesnis „Nvidia“ superkompiuteris „DGX A100“, pristatytas vos prieš trejus metus.

Kiekvienas „GH200“ superlustas sudarytas iš bendrovės „Grace“ procesoriaus ir „H100 grafinio procesoriaus „Tensor Core“ Tarpusavyje jie bendrauja septynis kartus greičiau nei per PCIe jungtį – ir naudoja tik penktadalį elektros energijos. Visi jie bus sujungti per sistemą „Nvidia NVLink“, kad veiktų kartu kaip vienas didelis grafinis procesorius.

Toks superkompiuteris bus naudojamas „ChatGPT“ įpėdiniams ir kitiems generatyvinio dirbtinio intelekto mokymams. Ši garsiausia dirbtinio intelekto sistema buvo apmokyta „Microsoft“ užsakytu superkompiuteriu, sukurtu iš dešimčių tūkstančių ankstesnių „Nvidia“ grafinių procesorių „A100“.

„Nvidia“ dabar ir vėl yra viena iš lyderių – kartu su „Meta“ ir „Google Cloud“ – kuri turi naują įrangą, dedikuotą DI.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.