Ilgai lauktas „Apple“ rudens renginys: kokias naujienas šiemet pristatė bendrovė?

Antradienį vakare įvyko „Apple“ 2023 m. rudens renginys, kuriame kompanija pristatė ilgai lauktus naujausius produktus. Jau kelis mėnesius buvo girdimi gandai apie tai, kokių naujienų galima tikėtis iš „Apple“. Kaip ir daugelis „Apple“ entuziastų tikėjosi, šiemet naujienų sąraše – net keturi „iPhone 15“ išmaniųjų modeliai, naujos kartos „Apple Watch Series 9“ bei „Apple Watch Ultra 2“ laikrodžiai. Viena svarbiausių naujienų – USB Type-C jungtis, integruota visuose naujuose „Apple“ įrenginiuose.

Pristatytos penkios „iPhone 15“ spalvos: balta, juoda, rožinė, žalia ir geltona.<br>Transliacijos ekrano nuotr.
Pristatytos penkios „iPhone 15“ spalvos: balta, juoda, rožinė, žalia ir geltona.<br>Transliacijos ekrano nuotr.
Naujojo „iPhone 15 Pro“ telefono korpusas pagamintas iš titano, naudojamo marsaeigiuose<br>Transliacijos ekrano nuotr.
Naujojo „iPhone 15 Pro“ telefono korpusas pagamintas iš titano, naudojamo marsaeigiuose<br>Transliacijos ekrano nuotr.
Bendrovė pristatė naujos kartos išmanųjį laikrodį „Apple Watch Series 9“.<br>Transliacijos ekrano nuotr.
Bendrovė pristatė naujos kartos išmanųjį laikrodį „Apple Watch Series 9“.<br>Transliacijos ekrano nuotr.
„Apple“ 2023 m. rudens renginys vyksta jau dabar. Jau kelis mėnesius buvo girdimi gandai apie tai, kokių naujienų galima tikėtis iš „Apple“, tačiau tai tik spėlionės, o ką bendrovė žada iš tikrųjų – sužinosime jau netrukus.<br>Transliacijos ekrano nuotr.
„Apple“ 2023 m. rudens renginys vyksta jau dabar. Jau kelis mėnesius buvo girdimi gandai apie tai, kokių naujienų galima tikėtis iš „Apple“, tačiau tai tik spėlionės, o ką bendrovė žada iš tikrųjų – sužinosime jau netrukus.<br>Transliacijos ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 12, 2023, 8:24 PM, atnaujinta Sep 22, 2023, 11:28 PM

Pristatymą pradėjo „Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas, kuris pasisveikino su žiūrovais ir nieko nelaukdamas pareiškė, kad renginio dėmesio centre bus du produktai: „iPhone“ ir „Apple Watch“.

Naujieji „Apple Watch“ išmanieji laikrodžiai

Bendrovė pristatė naujos kartos išmanųjį laikrodį „Apple Watch Series 9“. Teigiama, kad išmanusis įrenginys turi atnaujintą dar lustą „S9“, kuris užtikrins spartesnį duomenų apdorojimą.

Taip pat žadama, kad išmanųjį laikrodį bus galima valdyti nauju būdu, pavadintu „Double Tap“ (liet. dvigubas bakstelėjimas). Naujasis valdymo būdas leis naudotojams du kartus prilietus ekraną atsiliepti ir užbaigti telefono skambučius, paleisti ir sustabdyti muziką arba atidėti žadintuvus.

„Apple“ teigia, kad šią naują valdymo funkciją įgalina patobulintas mechanizmas, apdorojantis jutiklių duomenis ir mašininio mokymosi duomenis. 

„Apple Watch Series 9“ serijos laikrodžiuose bus įdiegta birželį pristatyta „watchOS 10“ operacinės sistemos versija. Šis atnaujinimas leis naudotojams išbandyti naujus laikrodžio ciferblatų dizainus, žemėlapių, navigacijos ir kompaso programėles bei atnaujintas „Health“ funkcijas.

Dar vienas įrenginio privalumas – „Apple Watch Series 9“ ekrano ryškumas dvigubai didesnis nei „Series 8“. Laikrodžio pradinė kaina – 399 JAV dolerių.

Bendrovė taip pat pristatė ir antrąją laikrodžių linijos „Apple Watch Ultra“ versiją. Laikrodžio korpusas pagamintas iš itin patvaraus titano.

Nauja versija turi ryškesnį ekraną, garantuojantį geresnį matomumą ryškiausioje saulės šviesoje. Jame įdiegta taip pat įdiegta ta pati „Double Tap“ funkcija kaip ir „Apple Watch Series 9“. 

Timas Cookas pavadino „Apple Watch Ultra 2“ techniškai pažangiausiu „Apple“ išmaniuoju laikrodžiu. Jo kaina – 799 JAV doleriai.

„iPhone 15“ ir „iPhone 15 Plus“

Pristatytos penkios „iPhone 15“ spalvos: balta, juoda, rožinė, žalia ir geltona. Telefonas yra dviejų dydžių: „iPhone 15“ ekrano dydis – 6,1 colio, „iPhone 15 Plus“ – 6,7 colio.

Išmaniajame telefone „iPhone 15“ – „A16 bionic“ lustas, kuris naudojamas „iPhone 14 Pro“.

„iPhone 15“ modeliuose ekrano viršuje esanti išpjova keičiasi ir įgauna „Dynamic Island“ funkciją. Aplink išpjovą gražiomis animacijomis bus pateikiama naudinga informacija. Tai priemonė, skirta įspėjimams, pranešimams ir kitiems valdikliams – pavyzdžiui, muzikos perjungimui. Ši funkcija anksčiau buvo prieinama tik „iPhone 14 Pro“.

Kaip ir tikėtasi, bendrovė į „iPhone“ įdiegia USB-C jungtį, kuri leis įrenginius „iPhone“, „iPad“ ir „Mac“ įkrauti tuo pačiu įkrovikliu. 

„iPhone 15“ ir „iPhone 15 Plus“ telefonuose įdiegti kameros patobulinimai – įskaitant automatinį portreto režimą, galintį nustatyti, kada nuotraukoje yra vienas žmogus, ir išmanųjį HDR, leisiantį geriau užfiksuoti gyvūnus. Taip pat įdiegtas atnaujintas vaizdo stabilizavimas fotografuojant ir filmuojant, atnaujinti portretų režimai, pasižymintys sodresnėmis spalvomis ir geresniu veikimu esant prastam apšvietimui, įdiegtas 4K kinematografinis režimas.

„iPhone 15“ pradinė kaina 799 JAV dolerių.

„iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“

Naujojo „iPhone 15 Pro“ telefono korpusas pagamintas iš titano, naudojamo marsaeigiuose – todėl, anot „Apple“, telefonai yra lengvesni ir tvirtesni.

„iPhone 15 Pro“ ekrano dydis – 6,1 colio, o „Pro Max“ – 6,7 colio. Telefonų spalvos: balta, sidabrinė, mėlyna ir juoda titano.

Telefonuose bus sumontuotas naujausias „Bionic A17“ procesorius su 3 nm technologija. Anot „Apple“, tai pirmieji išmanieji telefonai su 3 nm lustu.

Naujajame „iPhone 15 Pro“ – 48 MP kamera su „didesniu pikselių jutikliu“, leidžiančiu geriau veikti esant prastam apšvietimui įsijungus potreto arba naktinį režimą ir suteikiančiu keturis kartus didesnę skiriamąją gebą. „Apple“ teigia, kad iPhone 15 Pro“ kamera turi 3x priartinimo teleobjektyvą, skirtą klasikiniams portretams, o „Pro Max“ turi teleobjektyvą, leidžiantį 5 kartus optiškai priartinti vaizdą.

„iPhone 15 Pro“ pradinė kaina – 999 JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.