Samsung naujienos: sąmoningas pasirinkimas ar (ir) ištaiginga kokybė?

Technologijų pasaulis nestovi vietoje. Jis virsta didžiausiais tempais siūlydamas vis puikesnes, išmanesnes naujienas. Ir dar vakar rankose laikę telefoną, kuris rodėsi pati tobulybė, šiandieną skubame pasidomėti kitu – naujai išvydusiu pasaulį ir siūlančiu dar neįtikimesnes galimybes.

Žmonių sąmoningumui vis augant, auga ir suvokimas, kokia aplinkos saugojimo svarba.
Žmonių sąmoningumui vis augant, auga ir suvokimas, kokia aplinkos saugojimo svarba.
Žmonių sąmoningumui vis augant, auga ir suvokimas, kokia aplinkos saugojimo svarba.
Žmonių sąmoningumui vis augant, auga ir suvokimas, kokia aplinkos saugojimo svarba.
Žmonių sąmoningumui vis augant, auga ir suvokimas, kokia aplinkos saugojimo svarba.
Žmonių sąmoningumui vis augant, auga ir suvokimas, kokia aplinkos saugojimo svarba.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 20, 2023, 1:51 PM, atnaujinta Sep 25, 2023, 1:22 PM

Kokie jie? Ogi pasidairykime.

Sąmoningas pasirinkimas

Galbūt ir ne visiems dar žinoma, vis dėlto daug kam labai artima tvarumo idėja. Žmonių sąmoningumui vis augant, auga ir suvokimas, kokia aplinkos saugojimo svarba. Juk suprantama – kas kitas, jei ne mes, išsaugosime aplinką saviems vaikams, saviems ainiams. Taip, jau lig šiolei ji buvo stipriai teršiama, bet juk niekada nevėlu pradėti.

„Šią idėją vis labiau ima remti ir gamintojai, į aplinką žvelgdami vis atsakingiau. Vienas jų – „Samsung“, su kiekviena karta naujų telefonų didinantis ir perdirbtų medžiagų naudojimą įrenginių gamyboje. Pastaruosiuose dvejuose „Samsung“ modeliuose – „Galaxy Fold 5“ bei „Galaxy Flip 5“ – perdirbtų komponentų skaičius siekia 15, kai ankstesnėje kartoje tebuvo 6,“ – džiugiai dalijasi prekybos centro internete „Varlė.lt“ ekspertas Igoris Tkačenko.

Naudojamas perdirbtas plastikas, gaunamas iš PET butelių bei žvejybos tinklų, perdirbtas aliuminis, stiklas, popierius. Šios medžiagos vartojamos SIM dėklui, garso mygtukams, galinio stiklo ar antrinio ekrano, pakuotės bei kitų detalių gamyboje.

Taip pat šios kompanijos atsakomybė aplinkos tausojimo klausimu puikiai atsispindi ir jų užmojyje optimizuoti ilgaamžiškumą bei atnaujinamumą. Ji užtikrina penkerių metų saugumo atnaujinimus bei keturias OS atnaujinimų kartas. Tai akivaizdus siekis pratęsiant telefonų gyvavimo laiką saugoti aplinką nuo taršos mažinant įrenginių perdirbimo poreikį.

Taigi tempas akivaizdžiai spartėja, kas vis labiau džiugina sąmoningą vartotoją. Prekę jau galima rinktis ir pagal tvarumo kriterijų, kuris dažnam pasirinkime tampa vis reikšmingesnis.

Palaima kokybės mėgėjui

Ne, ne. Nepamanykit, jog tai telefonai vien tiktai „žaliesiems“. Tai įrenginiai, kuriuose puikiai dera tiek tvarumas, tiek ir ištaiginga kokybė. Tad galima leistis į pasimėgavimą teikiančią draugystę.

„Abu modeliai – tiek „Galaxy Fold 5“, tiek „Galaxy Flip 5“ dėl jiems parinktų procesorių puikiai susidoroja su pavedamomis užduotimis, net jei jos būtų itin sudėtingos ar vienu metu skiriamos kelios. O štai vaizdo mikroschema džiugina netgi užkietėjusį žaidimų mėgėją!“ – privalumus išskiria „Varlė.lt“ ekspertas Igoris Tkačenko.

Ir vis dėlto, kai rinkoje pasiūla tokia plati, ne visuomet aišku, ką ir kodėl geriau rinktis. Netgi stabtelėjus prie to paties gamintojo dviejų skirtingų modelių susimąstai – kokie jų skirtumai, kuris man tinkamesnis? Kiekvienam mūsų gali imponuoti skirtingi kriterijai, kiekvienas mūsų turime skirtingus poreikius.

„Kažkam bus svarbus telefono dydis bei svoris. Tame pasižymi „Galaxy Flip 5“ – jis puikiai telpa rankoje, kadangi turi 58 mm siauresnį korpusą, taipogi yra 66 g lengvesnis. O štai „Galaxy Fold 5“ įrenginys gerokai didesnis. Jo ekranas 0,9 coliais platesnis nei pastarojo, ploni rėmeliai puikiai atlieka savo funkciją, taigi atsiranda 5,6 proc. daugiau naudingo ekrano ploto. Elementaru, jog naudojantis vienu ir kitu gerokai skirsis tokių procesų, kaip filmų žiūrėjimas ar mėgavimasis žaidimu, kokybė.

Kažkam bus reikšmingas pikselių tankis. „Galaxy Flip 5“ šis tankis 14 proc. didesnis. O štai „Galaxy Fold 5“ turi 3 kartų optinį priartinimą, pasižymi 15 proc. ryškesniu ekranu. Esant dviejų SIM kortelių poreikiui tinkamesnis pasirinkimas – „Galaxy Fold 5“. Taip pat šis modelis išsiskiria talpesniu akumuliatoriumi bei naujo „Wi Fi 7“ standarto palaikymu,“ – detalizuoja „Varlė.lt“ ekspertas Igoris Tkačenko.

„Galaxy Flip 4“ bei „Galaxy Fold 4“ VS „Galaxy Flip 5“ bei „Galaxy Fold 5“

Taigi ketvirtieji ar penktieji modeliai? Nesusimąstėte?

Naujieji gaminiai tikrai turi savų privalumų lyginant juos su pirmtakais. Įdomu kokie jie?

„Galaxy Flip 5“ pasižymi geresne vaizdo kameros kokybe, modernesne „Bluetooth“ versija, 21 proc. didesniu maksimaliu ekrano ryškumu, greitesniu disko tipu. Šis modelis puikiai susideda nepalikdamas tarpo, taipogi didžiuojasi dideliu išoriniu ekranu.

„Galaxy Fold 5“ pranašumai – tai 26 proc. didesnis maksimalus ekrano ryškumas, modernesnė „Bluetooth“ versija, greitesnis disko tipas. Už savo pirmtaką jis kiek mažesnis, plonesnis bei lengvesnis. Jo susilenkimas tobulas – tarpo tikrai nerasite. O štai rėmo atsparumas kilstelėjo 25 proc.

Abiejų modelių sulenkiami ekranai suteikia daug patogumo. „Galaxy Flip 5“ būdamas mažu, neužimančiu daug vietos akimirksniu virsta visaverčiu telefonu, o štai „Galaxy Fold 5“ telefonas-planšetė – puikus pagalbininkas darbe suteikiantis papildomo komforto.

Iš tiesų kiekvieno šio modelio savybes galima aptarinėti ilgai ir nuobodžiai, o gal visai smagiai ir įtraukiančiai, detalizuoti jas skaičiais ir atliktais tyrimais, bet kaži ar tai benulems, kur linksta širdis ir kokios yra finansinės galimybės (įrenginių kainų skirtumas sudaro maždaug apie 50 proc.). Tad apgalvokite savas galimybes, o valiodami neriboti savęs leiskite sau įgyvendinti savus norus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.