Philips Ambilight OLED818 serijos televizoriai: technologijų ir dizaino simfonija

Technologijoms tobulėjant labai greitai, vartotojų lūkesčiai auga dar sparčiau. Artėjant šaltajam sezonui ypač svarbios tampa aukščiausios kokybės pramogos namuose, kadangi čia praleisime gerokai daugiau laiko. Visi gamintojai tai puikiai supranta, todėl stengiasi kuo nors nustebinti ir pasiūlyti kažką kitokio nei konkurentai.

Televizorius „Philips OLED818“ yra tikras estetiško minimalistinio dizaino pavyzdys.
Televizorius „Philips OLED818“ yra tikras estetiško minimalistinio dizaino pavyzdys.
Televizorius „Philips OLED818“ yra tikras estetiško minimalistinio dizaino pavyzdys.
Televizorius „Philips OLED818“ yra tikras estetiško minimalistinio dizaino pavyzdys.
Televizorius „Philips OLED818“ yra tikras estetiško minimalistinio dizaino pavyzdys.
Televizorius „Philips OLED818“ yra tikras estetiško minimalistinio dizaino pavyzdys.
Televizorius „Philips OLED818“ yra tikras estetiško minimalistinio dizaino pavyzdys.
Televizorius „Philips OLED818“ yra tikras estetiško minimalistinio dizaino pavyzdys.
Televizorius „Philips OLED818“ yra tikras estetiško minimalistinio dizaino pavyzdys.
Televizorius „Philips OLED818“ yra tikras estetiško minimalistinio dizaino pavyzdys.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-11-22 08:00

Vienas iš pagrindinių pramogų įrenginių namuose – televizorius. Tačiau, kartais sunku sugalvoti kuo jie mus dar galėtų nustebinti. Šioje didžiulėje rinkoje, „Philips OLED818“ televizorių serija tampa inovacijų švyturiu. Gamintojui šioje serijoje pavyko suderinti aukščiausio lygio funkcijas ir elegantišką dizainą, o tai leidžia užtikrinti neprilygstamą žiūrėjimo patirtį. Kadangi turėjau galimybę išbandyti šį modernų televizorių pats, džiaugiuosi galėdamas pasidalinti savo patirtimi ir įžvalgomis, tyrinėjant OLED818 išskirtinumus.

Šiuolaikinis europietiškas dizainas

Pirmiausia norėčiau apžvelgti fizinius šio įrenginio parametrus. Televizorius „Philips OLED818“ yra tikras estetiško minimalistinio dizaino pavyzdys. Jis išsiskiria itin plonu ekranu, kuris, rodosi, neturi rėmų, ir pilku subtiliai blizgiu metaliniu stovu. Šis centre esantis EVO stovas yra sukamas ir pagamintas iš satininio chromo, kas suteikia dizainui modernumo ir kartu užtikrina stabilumą bei lankstumą. Noriu pastebėti, kad tai yra didžiulis privalumas, kadangi žiūrint filmą ar krepšinio varžybas daugiau nebūsiu pririštas stebėti iš vienos pozicijos – televizorių galiu lengvu judesiu pasukti man patogiu kampu ir tai neužima papildomos erdvės mano namuose. Valdymo pultelis taip pat dailiai išsiskiria. Klasikinės išvaizdos siauras dizainas, vos iškilę klasikinės topografijos mygtukai, apšviestas „Ambilight“ mygtukas, integruotas mikrofonas ir „Google Assistant“ mygtukas sukuria modernaus prietaiso įspūdį. Nors tai ir galima vadinti smulkmenomis, visa tai sukuria labai malonią naudojimosi patirtį. Tikiu, kad estetiška ir minimalistinė televizoriaus ir priedų išvaizda nesudėtingai įsikomponuos pačiuose įvairiausiuose namuose.

„Ambilight“ apšvietimas: visapusiškas įtraukimas

Pamatęs OLED lemputes ant televizoriaus pirmiausia pagalvojau, kad tai yra visiškai nereikalingas priedas ir man tai nesukurs jokios pridėtinės vertės žiūrint televizorių. Vis dėlto, aš labai stipriai klydau. Trijų pusių „Ambilight“ sistema yra ne kas kita, kaip vizualinė šventė. Integruoti spalvoti šviesos diodai sukuria šviesos aureolę, kuri realiuoju laiku prisitaiko prie ekrane rodomo vaizdo ir yra projektuojama ant už jos esančios sienos. Ši naujovė ne tik padidina suvokiamą ekrano dydį, bet ir paverčia žiūrėjimo patirtį išties išskirtine. Kino vakarai su šeima ir draugais tapo įtraukiančiu nuotykiu, o papildomas apšvietimas pripildo kambarį šviesos, todėl žiūrint televizorių nesinori papildomai įsijungti šviestuvų – jausmas it kino teatre. Be to, „Ambilight“ turi ir papildomų parinkčių, leidžiančių valdyti ne tik ekrano vaizdą, bet ir garsą, yra specialus žaidimų režimas ir kitos parinktys – visų jų dar nespėjau išbandyti.

Tobulo vaizdo drobė

Svarbiausios bet kurio televizoriaus savybės – kokybiška vaizdo ir garso transliacija. „OLED818“ serija – tai galingi įrenginiai, aprūpinti 7-osios karto „Philips“ P5 DI procesoriumi ir „Ambient Intelligence V2“, užtikrinančiu, kad kiekvienas kadras transliuotų raiškos ir spalvų simfoniją. „OLED_EX“ skydelis su 1000 nitų ryškumu suteikia vaizdams gyvybės ir palaiko platų HDR formatų spektrą. Kad ir ką bežiūrėčiau, matau tikroviškas detales, sodrias spalvas ir natūralius judesius, net ir šešėliuose. Taip pat išsiskiria šio televizoriaus juodos spalvos ryškumas. Daugiau jokių pilkų atspalvių – tik tikra sodri juoda spalva. Kadangi esu aistringas žaidėjas, pažangus žaidimų našumas, suderinamas su „Dolby Vision 4K 120Hz“ ir „FreeSync“, mano žaidimų sesijas pavertė įspūdingais nuotykiais. Išbandydamas šį įrenginį tikrai pajaučiau techninių specifikacijų skirtumą, kuris įtraukė į žaidimų patirtį labiau nei bet kada anksčiau.

Garsas arčiau tavęs

Kaip jau minėjau anksčiau, antroji svarbiausia gero televizoriaus funkcija yra kokybiškas garsas. „OLED818“ serijos 70 W 2.1 garso sistema liudija apie „Philips“ siekį įvaldyti garso meistriškumą. Skaitmeninis kryžminimas tiksliai kontroliuojantis paskirstymą į dvipusį kairįjį ir dešinįjį garsiakalbius užtikrina tikslų garso atkartojimą, o į galą nukreiptas trigubas žiedinis žemųjų dažnių garsiakalbis užtikrina gilius ir skambius žemus dažnius. Visa tai palaiko 2 pasyvūs radiatoriai. Nesvarbu, ar klausau muziką, ar žiūriu įtempto siužeto veiksmo filmą, garso kokybė visada išliko įspūdinga ir įtraukianti, tarsi filmo veikėjai prabiltų visai šalia manęs, o muzikos klausyčiausi koncerte. Tokia vaizdo ir garso kokybė leidžia turėti kino teatrą namuose be jokios papildomos įrangos. Bene pirmą kartą nebenaudojau subtitrų – garsas buvo tiek aiškus ir geras.

Meditacija? Kodėl gi ne

Išbandydamas šį televizorių atradau dar vieną panaudojimo būdą, kurio taip kokybiškai tikrai negali pasiūlyti kiti įrenginiai. Jei kas nors man pasakytų, kad šis televizorius buvo sukurtas meditacijoms, aš jais patikėčiau. Aukšta vaizdo ir garso kokybė bei „Ambilight“ apšvietimas užburia išskirtine atpalaiduojančia patirtimi. Besikeičiančios šviesos įtraukia į procesą dar stipriau ir meditacija tampa malonesne bei daugiau atpalaiduojančia. O jeigu jums nepatinka juodas ekranas ir norėtumėte fono, „Aurora“ vaizdų ir vaizdo įrašų kolekcija, esanti prie televizoriaus programų, suteikia ir tai.

Išmanus ir intuityvus televizorius

Dabar turbūt neįsivaizduojame televizoriaus ar bet kokio kito įrenginio, kuris būtų neišmanus – tai daugiau būtinybė nei privalumas. Pranašesnė išmani sistema siūlanti daugybę funkcionalumų gali būti vienas didžiausiu įrenginio privalumų. „OLED818“ serijoje integruota „Google TV“ operacinė sistema iš esmės pakeitė mano turinio naudojimą, siūlydama personalizuotas rekomendacijas ir intuityvią sąsają. „MediaTek SoC Pentonic 1000“ užtikrina sklandžią naudotojo patirtį naudojantis aukščiausios klasės 4k televizoriumi, todėl naršymas po meniu ir nustatymus tampa itin lengvas. Šis televizorius turi kelių branduolių 2 GHz procesorių, dviejų branduolių GPU ir specialų DI apdorojimo bloką (APU). „OLED818“ yra ne tik geriausias naujų technologijų šedevras, bet ir išmanusis kompanionas, kuris kartais net geriau už mane patį supranta, ką norėčiau pažiūrėti.

Sklandu ir patogu

Svarbu nepamiršti ir ryšių – nors tai mažiau įdomu, renkantis įrenginį šis aspektas labai svarbus. Turbūt kiekvienas esame susidūrę su problema, kai yra nepakankamai jungčių prijungti visus reikalingus priedus ir nusivylus tenka ieškoti papildomų detalių ar išradinėti inovatyvius sujungimo metodus. Su šiuo įrenginių tai tikrai nenutiks. Daugybė jungiamųjų galimybių užtikrina, kad naudojantis „OLED818“ nieko nepritrūktų, kad ir ką būčiau suplanavęs. HDMI prievadai, USB jungtys ir belaidžio ryšio galimybės užtikrina lankstumą ir paprastumą. Jis turi viską, ko tikėčiausi iš kelių kitų įrenginių, todėl televizorius tapo pagrindiniu visų mano pramogų poreikių centru. „Philips“ belaidę namų sistemą su „DTS Play-Fi“ prijungiau prie suderinamų namų garso kolonėlių ir belaidžių garsiakalbių. Tai man leido dar labiau išplėsti naudojimosi ribas. Galiausiai susikūriau įspūdingą namų kino erdvinio garso sistemą, naudodamas televizorių kaip centrinį garsiakalbį.

Technologijų ir elegancijos simfonija

Apibendrinant mano patirtį ir įžvalgas galiu drąsiai pareikšti, kad „Philips OLED818“ serija iškelia aiškią ir aukštą kartelę apie tai, kokia yra namų pramogų ateitis. Išskirtinis dizainas, įtraukianti „Ambilight“ sistema, stulbinanti vaizdo kokybė, intuityvios išmaniosios funkcijos ir išskirtinis garsas sukuria tikrą technologijų ir elegancijos simfoniją. Kaip naudotojas, aš ne tik žiūriu televizorių – aš jį patiriu, o „OLED818“ kiekvieną akimirką padaro tikroviškesne ir labiau įtraukiančia. Kainos ir kokybės santykis ne tik patenkino, bet ir pranoko mano lūkesčius. Galiu drąsiai teigti, kad šis televizorius patiks net ir išrankiausiems bei skirtingų norų ir lūkesčių turintiems naudotojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.