Kalėdinės dovanos, kurios džiugins kasdien ir ne vienerius metus

Išrinkti tinkamą Kalėdinę dovaną artimam žmogui nėra lengva, ypač jei jis neišsako konkrečių norų. Graži dekoracija pradžiugins įteikimo momentu, tačiau vėliau rinks dulkes lentynoje. Spalvingas kalėdinis megztinis suteiks jaukumo prie vaišių stalo, bet vėliau tiesiog užims vietą spintoje. Šilkinė patalynė gal ir bus praktiška ilgalaikėje perspektyvoje, tačiau džiaugsmo reikiamu momentu neatneš. Ką dovanoti? Technologijas. Prieš jūsų akis – dešimt įrenginių, kurie pradžiugins ne tik išpakavus dovaną, jie džiugins kasdien iki kitų Kalėdų ir dar ilgiau.

Belaidės ausinės Jabra Elite 10.
Belaidės ausinės Jabra Elite 10.
Deeper sonaras CHIRP 2.
Deeper sonaras CHIRP 2.
SteelSeries Alias Pro.
SteelSeries Alias Pro.
Razer Cobra Pro.
Razer Cobra Pro.
Garso kolonėlės Defunc Home.
Garso kolonėlės Defunc Home.
Fitbit Charge 6.
Fitbit Charge 6.
Enabot EBO AIR.
Enabot EBO AIR.
Fimi Drone X8 Mini V2 Combo.
Fimi Drone X8 Mini V2 Combo.
MOMENTUM_4_Wireless.
MOMENTUM_4_Wireless.
Sennheiser Accentum.
Sennheiser Accentum.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

2023-12-13 20:00

1. Belaidės ausinės „Jabra Elite 10“

Sakoma, kad geriausia dovana yra pojūčiai. Su „Jabra Elite 10“ ausinėmis klausytojas pasijus tarsi koncerte, kino teatre ar žaidimo veiksmo sūkuryje, nes šios ausinės pasižymi „Dolby Atmos“ technologija, kuri sukuria 3D erdvinio garso pojūtį. Dviejų lygių aktyvaus triukšmo slopinimo funkcija leis visiškai pamiršti aplinkinį pasaulį ir mėgautis skaidriu erdviniu garsu. Patogumu taip pat neabejokite, nes „Jabra“ šio modelio dizainą testavo ant 62 tūkst. ausų, jog užtikrintų patogų visos dienos dėvėjimą. Ausines galima prijungti prie dviejų įrenginių vienu metu ir lengvai juos keisti – derinkite darbo ir laisvalaikio ritmus. Nekonkuruokite su aplinka skambučių metu – aiškius ir skaidrus pokalbius užtikrins integruoti 6 mikrofonai, automatiškai atskiriantys aplinkos triukšmą nuo jūsų balso ir transliuojantys pašnekovui būtent jūsų žodžius. Vienu įkrovimu jos išgros iki 6 valandų be perstojo su įjungtu aktyviu triukšmo slopinimu, o dėkliuke saugomos energijos pakaks papildomai 27-ioms valandoms.

Dovaną galite rasti ČIA.

2. „Deeper“ sonaro „CHIRP+ 2“, akinių bei kaklaskarės rinkinys žvejybai „Fish Spotter Kit“

Kiekvieno žvejo siekiamybė yra pagauti pačią didžiausią žuvį, o šis lietuvių sukurtas sonaras leis pamatyti, kur ji plaukioja. Modelis „CHIRP+ 2“ yra vienas galingiausių bevielių sonarų, turintis trijų dažnių spindulius, skenuoja vandenį 15 cm – 100 m gylyje 15 kartų per sekundę, su viena baterijos įkrova veikia iki 15-os valandų ir duomenis Wi-Fi ryšiu perduoda iki 120 metrų atstumu. Sonarą galima užmesti itin toli ir jis aiškiai per programėlę parodys žuvingiausias vietas. Juo džiaugsis tiek mėgstantys žvejoti nuo kranto, tiek iš valties, tiek ir poledinėje žūklėje. Dėl prietaiso kompaktiškumo ir lengvo tvirtinimo (jokio gręžimo, laidų ar baterijų) galėsite išbandyti žvejybą netgi baidarėje.

Lietuvių išmaniųjų technologijų kompanija „Deeper“ ištraukė savo auksinę žuvelę – būtent žiemos laikotarpiu šį sonarą galima įsigyti dovanų pakuotėje su aukštos kokybės specializuotais žvejybiniais akiniais bei kaklaskare. „Westin W6 Sport 15“ akiniai nuo saulės pasižymi UV400 100 % apsauga nuo žalingų UV spindulių, antirefleksine, nuo jūros vandens poveikio apsaugančia danga abiejose lęšių pusėse bei Rilsan® Clear Rnew® 45 % biologinės kilmės rėmelio medžiaga. Tuo tarpu universali kaklaskarė yra pagaminta iš lengvos, orui laidžios, drėgmę sugeriančios medžiagos, todėl puikiai tiks apsisaugoti nuo vėjo ir saulės.

Dovaną galite rasti ČIA.

3. „SteelSeries“ žaidimų bei transliavimo mikrofonas „Alias Pro“

Jeigu jūsų giminaitis yra kompiuterinių žaidimų asas, kurio nuotykius virtualioje realybėje seka vis daugiau fanų, reikia priminti legendinę filmų prodiuserio Tado Vidmanto frazę: „Garsas yra labai svarbu“. Transliacijas gyvai geriausiai praturtins profesionalus „SteelSeries Alias Pro“ XLR mikrofonas, ekstremaliai tiksliai fiksuojantis kiekvieną naudotojo balso detalę, o subalansuota XLR sistema su išankstiniu stiprintuvu ir 48 V fantominiu maitinimu sumažina triukšmą ir trikdžius bei užtikrina gryną ir galingą 24 bitų / 48 kHz garsą.

„SteelSeries“ mikrofonai apjungia techninius sprendimus bei programinę įrangą, todėl yra užtikrinamas profesionalus garsas. Viena iš svarbiausių savybių – individualiai sukurta vieno colio kondensatoriaus kapsulė, kuri yra 3 kartus didesnė nei standartiniuose mikrofonuose. Tai leidžia nepriekaištingai užfiksuoti kiekvieno žaidėjo balsą, o preciziškai sureguliuoti kardioidiniai kapsulės parametrai sumažina foninį triukšmą. „Sonar for Streamers“ – nemokama studijos lygio programinė įranga, suteikianti žaidėjams visapusišką garso kokybę, o transliuotojams – sprendimus aukštos kokybės garso kūrimui.

Dovaną galite rasti ČIA.

4. Žaidimų pelė „Razer Cobra Pro“

Tęsiame žaidimų temą. Vienas svarbiausių žaidimų sėkmės veiksnių – geras valdymas.

Čia rekomenduojame itin lengvą, vos 77 g sveriančią, bevielę „Razer“ žaidimų pelę „Cobra Pro“. Aptakus, guminiais elementais papildytas dizainas ne tik užtikrins patogų pelės valdymą, tačiau ir gerą sukibimą su stalo paviršiumi. Ši žaidimų pelė pasižymi 10 keičiamų funkcijų valdikliu ant korpuso, 11 zonų individualiai sukalibruojamu LED apšvietimu su 16.8 milijonų spalvų.

„RazerTM Focus Pro 30K“ optinis sensorius užtikrins itin didelį tikslumą, o itin aukšto lygio – 30 000 DPI jautrumas leis žaisti be jokių vėlavimų. Tiksliai, greitai, patogiai, pergalės virtualiame pasaulyje vardan!

Dovaną galite rasti ČIA.

5. Garso kolonėlės „Defunc Home“

Muzika kuria emociją ir ją papildo, ji kuria jaukumą namuose, tad praturtinkite savo ar artimiausių žmonių namus raiškiu, kokybišku ir stilingai atrodančiu garsu, kurį siūlo švedų kompanija „Defunc“. Garso kolonėlių serijos „Home“ asortimente galima rasti dviejų dydžių kolonėles: „Small“, puikiai tinkančias 5–30 m2 erdvėms bei „Large“ – išpildančias 10–80 m2 erdves.

Kartu su geriausiais Švedijos garso inžinieriais ir akustikos ekspertais sukurti ir kruopščiai sukalibruoti garsiakalbių komponentai užtikrina idealų garsą visiems muzikos žanrams ir garso tipams: nuo trankių muzikos rimtų iki ramių tinklalaidžių. Esant poreikiui, kolonėles galima sujungti į vieną ekosistemą Wi-Fi ar BT sąsaja ir tokiu būdu užpildyti skirtingas namų erdves mėgstama muzika, valdant įrenginius tiesiog per aplikaciją.

Elegantiškas ir minimalistinis dizainas puikiai įsilies bet kuriame kambaryje. „Defunc“ taip pat siūlo galimybę pritaikyti kolonėlių dizainą pagal savo norus, keičiant garsiakalbio priekinio tinklelio spalvas ar individualų dizainą, naudojant specialią įmautę.

Dovaną galite rasti ČIA.

6. Išmanioji treniruočių apyrankė „Fitbit Charge 6“

Nepamainomas įrenginys aktyvų gyvenimą propaguojantiems asmenims. Jau 6-os kartos apyrankė gali sekti net 40 skirtingų treniruočių režimų realiu laiku, ją galima sujungti su salės treniruoklių įranga ir nebūtina jos nuolat tapšnoti: pamiršus nustatyti reikiamą režimą „Smart Tack“ funkcija automatiškai atpažins treniruotę ir pradės sekti rodiklius.

„Fitbit Charge 6“ išmatuos širdies būklę, praneš keičiantis jos ritmui. Dėvėkite ją visą laiką ir galėsite stebėti savo miego kokybę ir valdyti stresą, naudojant kasdienes „Sleep Score“ ir EDA funkcijas. Ji taip pat įvertins odos temperatūros pasikeitimus, deguonies lygį kraujyje bei su „SpO2“ funkcija – įsisavintą deguonį treniruočių metu.

Naudojant „Fitbit Premium“ jūs gausite rekomendacijas savo nustatytiems tikslams pasiekti. Laiko turėsite, įrenginio baterija veiks net iki 7 dienų.

Viena įdomiausių naujovių – integruotos „Google“ inovacijos. Su „Google Maps“ naują maršrutą galėsite sekti tiesiog žiūrėdami į savo riešą, kalendorius primins, kur ir kada jums reikia būti, gausite žinutes, pranešimus, „Google Wallet“ išgelbės, jei, pavyzdžiui, važiuojant dviračiu baigsis vanduo ir norėsite jo nusipirkti kokioje nors pakeliui esančioje degalinėje.

Dovaną galite rasti ČIA.

7. IP kamera – robotas „Enabot EBO AIR“

Girdėjote iš giminaičių daug istorijų apie šunybes, kurias padarė namuose palikti vaikai ar gyvūnai? Padovanokite jiems robotą – kamerą „Enabot EBO Air“, su kuriuo bus galima sekti veiksmą kiekviename namų kampe ir bendrauti su namiškiais.

Mažas robotukas turi kamerą, kuri perduoda vaizdą į jūsų įrenginyje esančią mobiliąją programėlę. Jis išsiskiria tuo, kad stebi ne vieną kampą, o gali judėti po visus namus, tiek valdomas jūsų, tiek autonomiškai. Dirbtinis robotuko intelektas leis sekti kamerai ant ratukų jūsų pageidaujamą objektą, pavyzdžiui, po namus slampinėjančią katę ar vaikštinėjantį vaiką. Jei namuose nieko nėra, „EBO Air“ atliks patrulio funkcijas – tam tikrais laiko intervalas, išvažiavęs iš savo įkrovimo stotelės, apvažiuos namus ir įsitikins, kad juose saugu ir viskas yra savo vietose. Jei ne – gausite pranešimą. „Enabot“ kūrinys filmuoja „Full HD“ raiška ir turi vidinę atmintį, kurioje gali įamžinti gražiausias ar juokingiausias akimirkas, kurias praleidote.

Dovaną galite rasti ČIA.

8. Dronas „Fimi Drone X8 Mini V2 Combo“

Jūsų giminaitis mėgsta filmuoti ar fotografuoti? Praturtinkite jo patirtį nauja perspektyva iš paukščio skrydžio su „Fimi X8 Mini V2 Combo“ dronu. Itin lengvas, vos 250 gramų sveriantis ir į kišenę telpantis dronas pasižymi itin galingomis charakteristikomis. Raiški 4K kamera turi 3 ašių mechaninį stabilizatorių, naujas CMOS sensorius pasižymi geromis dinaminėmis savybėmis, leisiančiomis užfiksuoti neįtikėtinus vaizdus net ir temstant. Nauja programinė įranga leis sekti norimus judančius objektus.

Didelės talpos baterija dronui leis ore išbūti net iki 29 minučių, o trečios kartos TDMA duomenų perdavimo sistema leis nuskristi net iki 9 kilometrų nuo jūsų valdymo pultu tapusio išmaniojo telefono. Valdymas dėl naujos vartotojo sąsajos bus itin paprastas – net ir neturėjęs patirties su radijo bangomis valdomais prietaisais greitai taps geru lakūnu.

Dovaną galite rasti ČIA.

9. Belaidės ausinės „Sennheiser Momentum 4“

Ir pabaigai – grįžkime prie garso, nes būtent mėgstama muzika gali suteikti daugiausiai emocijų. O kad jos būtų stiprios, garas turi būti geras, bekompromisis. Ir čia – legendinės vokiečių kompanijos „Sennheiser“ stiprybė.

Elegantiško ir modernaus dizaino belaidės „Momentum 4“ ausinės išsiskiria itin dideliais 42 mm garsiakalbiais ir „Signature Sound“ funkcija, leidžiančia išskirti net ir smulkiausias garso daleles. Jos taip pat turi naujausios kartos aktyvaus triukšmo slopinimo ANC funkciją, turinčią „Transparanency“ režimą, kuri leis jums išgirsti tik tam tikrus, reikalingus aplinkos garsus, kaip pavyzdžiui, traukinio ar autobuso atvykimo signalą. Galinga ir greitai įkraunama baterija užtikrins net iki 60 valandų veikimą.

Dovaną galite rasti ČIA.

10. Belaidės ausinės „Sennheiser Accentum“

Kai biudžetas dovanai yra labiau ribotas, bet gero garso vis vien norisi – vokiečių kompanija sukūrė kiek pigesnę alternatyvą „Momentum“ serijai – „Accentum“, kuri, teigiama, savo kokybe tiesiog perspjauna visą kainos kategoriją.

Kokybinė paslaptis – „Momentum“ serijos DNR, kuris yra įvilktas į vos mažesnį paketą su 37 mm garsiakalbiais, pasižyminčiais tiek stipriais žemaisiais dažniais, tiek itin ryškiais aukštaisiais. Triukšmo slopinimo funkcija taip pat pažangi, gebanti iš aplinkos pašalinti tiek aukštus, tiek ir žemus nereikalingus garso dažnius. Baterija kiek mažesnė, tačiau vis vien ausinės gros ilgiau, nei kam nors gyvenime galėtų prireikti – net 50 valandų. Apie dažnus įkrovimus galite pamiršti. O jei apie juos apskritai pamiršite, tai greitojo įkrovimo funkcija leis per 10 minučių energijos atsargas papildyti tiek, kad vėliau 5 valandas galėsite naudotis visais šių ausinių teikiamais privalumais.

Dovaną galite rasti ČIA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.