„Apple“ iš savo naujausių išmaniųjų laikrodžių ketina pašalinti vieną svarbią funkciją

„Apple“ planuoja iš savo naujausių išmaniųjų laikrodžių „Series 9“ ir „Ultra 2“ pašalinti deguonies kiekio kraujyje matavimo funkciją – kad išvengtų JAV draudimo pardavinėti šiuos prietaisus, jei sprendimas nebus apskųstas.

 „Apple“ planuoja iš savo naujausių išmaniųjų laikrodžių „Series 9“ ir „Ultra 2“ pašalinti deguonies kiekio kraujyje matavimo funkciją.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 „Apple“ planuoja iš savo naujausių išmaniųjų laikrodžių „Series 9“ ir „Ultra 2“ pašalinti deguonies kiekio kraujyje matavimo funkciją.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2024, 1:44 PM, atnaujinta Jan 17, 2024, 1:48 PM

Planą sausio 15 d. atskleidė medicinos technologijų bendrovė „Masimo“, kuri su „Apple“ nesutaria dėl su šia technologija susijusių patentų.

Bendrovė teigia, kad sausio 12 d. JAV muitinės ir sienos apsaugos tarnyba pritarė šiam žingsniui. Agentūra „nusprendė, kad „Apple“ pertvarkytas dizainas nepatenka į JAV Tarptautinės prekybos komisijos (ITC) importo draudimo taikymo sritį“ – taip duodama suprasti, kad šis pakeitimas leis „Apple“ išlaikyti savo laikrodžius rinkoje.

Spalį ITC nusprendė, kad „Apple“ prietaisai pažeidžia „Masimo“ patentus, susijusius su deguonies kiekio kraujyje matavimu. Dėl to „Apple“ prieš pat Kalėdas sustabdė išmaniųjų laikrodžių prekybą – nors laikinas sustabdymas leido jai grąžinti gaminius į rinką gruodžio pabaigoje.

„iPhone“ gamintojai sukūrė programinę apeinamąją priemonę, kuria siekiama apeiti ginčą – ir praėjusią savaitę pateikė sprendimą Muitinės agentūrai, atsakingai už importo draudimų vykdymą.

„Apple“ teigė, kad perkurtuose laikrodžiuose „tikrai“ nėra ginčijamos technologijos, vadinamos pulsine oksimetrija, teigia „Masimo“.

Dramatiškas žingsnis tikriausiai bus žengtas tik tuo atveju, jei „Apple“ nepavyktų laimėti ilgesnio federalinio apeliacinio teismo sustabdymo. Sausio 15 d. bendrovė pareiškė, kad tikisi, jog JAV federalinės apygardos apeliacinis teismas jau sausio 16 d. priims sprendimą dėl jos prašymo sustabdyti bylos nagrinėjimą visam apeliaciniam laikotarpiui. Bendrovė mano, kad šis laikotarpis gali trukti metus ar ilgiau.

„Apple“ teigimu, iki tol deguonies kiekio kraujyje funkcija ir toliau bus prieinama naujai parduodamuose įrenginiuose. Muitinės agentūra savo sprendimo viešai nepaskelbė, tačiau juo pasidalijo su šalimis.

„Apple“ teiginys, kad jos pertvarkytame laikrodyje nėra pulsoksimetrijos, yra teigiamas žingsnis link atskaitomybės, – sakė „Masimo“ atstovai. – Ypač svarbu, kad viena didžiausių ir galingiausių pasaulio bendrovių gerbia mažesnių bendrovių intelektinės nuosavybės teises ir vykdo ITC nurodymus, kai yra pagaunama pažeidžiant teises.“

Technologijos pašalinimas iš „Apple Watch“ būtų reikšmingas žingsnis. Jos inžinieriai rengė programinės įrangos atnaujinimą, kuriuo deguonies kraujyje programa ir jos algoritmai būtų pakeisti taip, kad būtų galima apeiti problemą neprarandant funkcijos. Tačiau šios funkcijos pašalinimas greičiausiai būtų greičiausias būdas išvengti pakartotinio draudimo, kuris gali būti įvestas dar sausio mėnesį.

„Apple“ turėjo sumokėti didelę kainą, kad apeitų JAV importo draudimą, – pastaboje teigė „Bloomberg Intelligence“ analitikas Tamlinas Basonas. – Tai buvo labai reklamuojama funkcija.“ Anot jo, šis žingsnis „gali sumažinti klientų paklausą“.

Kompanija „Apple“ jau pradėjo modifikuotų „Series 9“ ir „Ultra 2“ laikrodžių siuntimą į mažmeninės prekybos vietas JAV – tikriausiai tam atvejui, jei apeliacija šią savaitę nepavyktų. Parduotuvėms buvo liepta neatidaryti ir nepardavinėti pakeistų prietaisų, kol negaus „Apple“ korporacijos biurų patvirtinimo. Gali būti, kad šie modeliai yra naujos versijos be deguonies kraujyje funkcijos, teigia „Bloomberg“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.