Meteorų lietus šiemet visame pasaulyje įspūdingesnis nei anksčiau (video)

Pasirodo, tuomet, kai danguje plyni tamsi mėnulio delčia ir esant toli nuo bet kokių miesto šviesų, krentančiomis žvaigždėmis gali pasidžiaugti net Vidurinieji Rytai.

Meteorų lietus neįtikėtinai atrodė viduryje Negevo dykumos, toli nuo miesto šviesų.<br>AP
Meteorų lietus neįtikėtinai atrodė viduryje Negevo dykumos, toli nuo miesto šviesų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 20, 2012, 6:30 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:39 AM

Devyni tūkstančiai izraeliečių tapo šio nuostabaus reginio liudininkais – šių metų išskirtinis Perseidų meteorų lietus kilometro aukštyje virš Micpe Ramono Izraelyje, viduryje Negevo dykumos, papylė žvaigždžių pliūpsnius dažniau nei kartą per minutę, - skelbia tinklalapis israelnationalnews.com

Spektaklis danguje prasidėjo labai simbolišku laiku - iškart po pirmųjų vakarinių maldų, per kurias viso pasaulio žydai taria: „Nuo Jo valios priklauso žvaigždės“.

Kasmetinis Perseidų lietus matomas tada, kai Žemė kerta kadaise praskridusios kometos „Swift-Tuttle“ paliktų dulkių ir akmenukų kelią. Tai meteorų srautas, kurio radiantas – vieta, atrodanti kaip žvaigždžių spiečiaus šaltinis – yra Persėjo žvaigždyne – iš čia kilo ir meteorų pavadinimas.

NASA teigimu, šių metų reginys turėjo būti įspūdingiausias, nes be įprastų krentančių žvaigždžių buvo galima matyti ir daug kitų mirksinčių daugaus šviesulių.

„Ryškiausios Saulės sistemos planetos dabar yra tame pačiame skliaute, kur krenta Perseidai“, - teigė NASA, įvardindama Jupiterį ir Venerą. Taip pat buvo matoma ir raudonoji milžinė Aldebaranas.

Žemiau pateiktame „Youtube“ vaizdo įraše prieš keletą metų nufilmuotas kompiuterinės grafikos efektus primenantis šis kasmetinis dangaus šou Arizonoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.