NASA į Marsą siųs dar vieną erdvėlaivį

Praėjus vos dviem

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 21, 2012, 12:08 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:25 AM

Erdvėlaivis „InSight“, kitaip nei „Curiosity“, bus nevažinėjantis robotas. Savo instrumentais „InSight“ tirs Marso gelmes. Pasak mokslininkų, tai padės geriau suprasti, kaip susiformavo kietą paviršių turinčios planetos, tarp jų ir Žemė.

Ant Marso paviršiaus nusileidęs robotas matuos seisminį aktyvumą ir iš gautų duomenų bus galima spręsti apie planetos gelmėse esančius uolienų sluoksnius. Tikimasi nustatyti, ar Marso branduolys yra skystas, ar kietas. Be to, bus galima numanyti, kodėl viršutinis Raudonosios planetos sluoksnis, kitaip nei Žemės, nėra pasidalijęs į tektonines plokštes.

Pagrindiniai seismologiniams tyrimams skirti prietaisai bus pagaminti Prancūzijoje ir Didžiojoje Britanijoje. „InSight“ taip pat turės Vokietijoje pagamintą zondą, kuris matuos Marso temperatūrą ir suteiks informacijos apie planetos vėsimą.

Roboto „InSight“ parsiųsti duomenys padės mokslininkams daugiau sužinoti apie vidinę Marso struktūrą ir kaip planeta pakito per milijardus metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.