Kanadoje nufilmuotas „sniego žmogus“ (video)

Kanadoje sutuoktinių pora, vaikščiodami po mišką, nufilmavo keistai atrodančią būtybę, primenančią nesugaunamąjį sniego žmogų. Tariamą sniego žmogų, kurio egzistavimas neįrodytas, kanadiečiai pamatė stovėdami miškuose ant kalno netoli Mišeno miesto, praneša „Huffington Post“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2013, 1:26 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:55 AM

Vaizdo įraše, kuris buvo įkeltas „Youtube“ liepos 24 d., matyti aukšta beždžionę primenanti būtybė, apaugusi tankiu kailiu. Ji matoma apie 20 sekundžių, po to pasislepia tankmėje. Įrodymų, kad įrašas tikras, suprantama, nėra.

Kaip ir ankstesniais atvejais, kai buvo tvirtinama, jog nufilmuotas sniego žmogus, vaizdas išplaukęs, o tariamas sniego žmogus – taip toli, jog įdėmiau jo apžiūrėti neįmanoma. Tačiau įrašas sulaukė nemažo interneto naudotojų dėmesio.

Kriptozoologijos gerbėjams, besidomintiems gyvūnais, kurie laikomi legendiniais arba neegzistuojančiais, atsirado viltis, kad pagaliau Šiaurės Amerikos miškuose pavyks rasti sniego žmogaus egzistavimo įrodymų.

Žmonių, tikinčių jo egzistavimu, nuomone, sniego žmogus yra žinduolis, panašus į žmogbeždžionę. Pagal kriptozoologų versiją, jis gyvena Šiaurės Amerikos Šiaurės ir Ramiojo vandenyno regiono miškuose. Tačiau liudininkai dažnai sniego žmogų pamato ir kitose pasaulio vietose.

Paprastai jis apibūdinamas kaip didelis plaukuotas humanoidas, vaikščiojantis dviem kojomis. Mokslininkai mano, kad sniego žmogus neegzistuoja, argumentuodami, kad tokia būtybė negalėtų egzistuoti nepastebimai, nes populiacijos palaikymui reikalingas didelis individų skaičius.

Pasak liudininkų, neva mačiusių sniego žmogų, jis panašus į didelę žmogbeždžionę. Jo ūgis – nuo 1,8 iki 3 metrų, svoris iš pažiūros siekia 200 kg. Kailis gali būti tamsiai rudas, tamsios vario spalvos arba pilkas. Gyvūnas palieka didžiulius pėdsakus, dėl to angliškai jis vadinamas „bigfoot“ („didžiakojis“). Kriptozoologų nuomone, sniego žmogus yra naktinis padaras, todėl jis nepastebimas.

Vaizdo įrašą galite pamatyti kairėje.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.