JAV mokslininkai atrado naują mėsėdį žinduolį

JAV mokslininkai atrado

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 16, 2013, 1:31 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:15 PM

Žinduolis (pavadintas olinguito) yra pirmoji nauja mėsėdžių rūšis, per 35 metus atrasta Vakarų pusrutulyje. Ši žinduolių rūšis buvo neteisingai klasifikuojama daugiau nei 100 metų.

Šiam atradimui prireikė daugiau nei dešimtmečio. Pasak mokslininkų, tai neįtikėtinai retas reiškinys XXI amžiuje. Atradimu gali didžiuotis mokslininkų grupė iš Smitsono instituto.

Paieškos prasidėjo, kai zoologas Kristoferis Helgenas aptiko kaulų ir gyvūnų odos likučių muziejaus saugykloje Čikagoje.

„Oda buvo ryškiai raudonos spalvos. Pažiūrėjęs į kaukoles neatpažinau. Tai nebuvo panašu nė į vieną anksčiau matytą gyvūną, todėl iškart supratau, kad tai gali būti nauja rūšis“, - sakė dr. K.Helgenas.

35 centimetrų ilgio žinduolis yra naujausia žinduolių šeimos, kuriai priklauso ir meškėnai, rūšis. Palyginęs DNR pavyzdžius su kitomis penkiomis žinomomis rūšimis, dr. K. Helgenas patvirtino savo atradimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.