Nauja „pasaulio pabaiga“: 2014-aisiais mus sunaikins rūgšties debesis?

Nurimus ažiotažui dėl neva Majų kalendoriuje išpranašautos pasaulio pabaigos, apsigėdinę pranašai vėl lenda iš savo pakampių. Artėjant metų pabaigai, kaip ir dažnai būna, pasipylė gandai apie artėjančią pasaulio pabaigą. Ji, esą, turėtų nutikti jau kitąmet. Rusijos ir kai kurių kitų šalių žiniasklaidoje cituojamas astrofizikas iš Didžiosios Britanijos, Kembridžo, Albertas Sherwinskis, kuris pranašauja, jog 2014 m. Saulės sistemą sunaikins rūgšties debesis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2013, 11:08 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:19 PM

Pasak A.Sherwinskio, apie 16 mln. km skersmens debesis Žemę pasieks 2014 m. viduryje. Jo poveikis bus naikinantis – jį galima palyginti su vandeniu, išpiltu ant rašalu rašyto teksto. Skystis išplauna žodžius, paversdamas juos neįskaitomomis dėmėmis.

Astrofizikas mano, kad rūgšties debesis galėjo atsirasti iš juodosios skylės, esančios netoli Galaktikos centro. Pasak A.Sherwinskio, NASA žino šią informaciją, tačiau sąmoningai slepia nuo visuomenės, kad nekiltų panika.

Žinia apie rūgšties debesį, siejama su A.Sherwinskio pavarde, pradėjo sklisti 2005 m. Priartėjus joje nurodytiems katastrofos metams, žinia vėl prisiminta ir pradėta intensyviai cituoti.

Pažymėtina, kad nei Kembridžo, nei apskritai pasaulio astrofizikų bendruomenėje nėra tokio astrofiziko, mokslų daktaro, pavarde Albertas Sherwinskis.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.