NASA parodė ateities kosminių kostiumų dizainą

JAV kosmoso agentūra NASA atskleidė, kaip ateityje atrodys astronautų kosminiai kostiumai. Taip turėtų atrodyti astronautai, vyksiantys į kosmines misijas Marse, skelbia BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2014, 9:54 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:02 AM

NASA pažymi, kad „Z-2“ kosminis kostiumas dar yra prototipas, tačiau jei ne jis visas, tai bent pagrindiniai jo elementai bus naudojami ateityje kosminių misijų metu.

Numatoma, kad gaminant tokį kostiumą būtų panaudotos šviečiančios medžiagos, o ženklai padėtų atskirti juos dėvinčius astronautus. Šis dizainas sulaukė didžiausio palaikymo ir žmonių balsavime – jį pasirinko 233 tūkst. (63 proc.) apklausos dalyvių.

Ši apranga dar bus išbandoma NASA patalpose, kuriose vyksta astronautų mokymai.

Gaminant „Z-2“ kostiumą numatoma panaudoti 3D spausdintuvu paruoštas detales, o 3D lazerio skenavimai užtikrins, kad apranga idealiai tiktų kiekvienam astronautui.

Prieš dvejus metus NASA išleido kostiumą „Z-1“, kuris primena filmo „Žaislų istorija“ herojaus Buzo Šviesmečio aprangą. Tai buvo pirmas kosminio kostiumo atnaujinimas per pastaruosius 30 metų, o „Time“ žurnalas jį išrinko vienu geriausių metų išradimų.

„Kiekvienas šios serijos patobulinimas turės techninių naujovių, kurios vieną dieną bus naudojamos aprangoje, kurią dėvės pirmieji žmonės Marse“, – nurodė NASA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.