Žmonės jau buvo išsilaipinę Marse?

Praėjusią savaitę konspiracinių teorijų vandenis kaip reikiant sudrumstė buvusia NASA darbuotoja save vadinanti moteriškė, pareiškusi, kad ji Marse jau matė žmones. Jackie prisistačiusi pilietė paskambino į radijo stotį „Coast to Coast AM“ ir atskleidė, kad 1979-aisiais ji matė, kaip po Raudonąją planetą vaikštinėjo skafandrais vilkėję žmonės.

Buvusia NASA darbuotoja prisistačiusi moteris tikina, kad Marse matė žmonių siluetus.<br>123rf nuotr.
Buvusia NASA darbuotoja prisistačiusi moteris tikina, kad Marse matė žmonių siluetus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Technologijos.lt

Dec 1, 2014, 4:07 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 5:24 AM

Moteris laidoje pasakojo, kad ji dirbo vienoje iš NASA personalo komandų. Jos narių užduotis buvo įrašinėti telemetrijos duomenis, kuriuos Žemėn siųsdavo Marse nusileidęs kosminis aparatas „Viking“. Vienos tiesioginės zondo vaizdo transliacijos iš Marso metu moteris neva planetos paviršiuje išvydo žmones su skafandrais.

„Norėčiau, kad kas nors padėtų man įminti šią 27 metų senumo mįslę, – laidos eteryje prašė keistą istoriją papasakojusi klausytoja. – Tos vaizdo transliacijos metu mačiau, kaip „Viking“ važinėjasi po Marso dykynę. O tada netikėtai išvydau du žmones su skafandrais. Pastarieji buvo ne tokie gremėzdiški kaip įprastai, tačiau atrodė funkcionalūs. Žmonių siluetai pasirodė ties horizontu – jie artėjo prie marsaeigio „Viking Explorer“.“

NASA šią moters istoriją paneigė, tačiau konspiracijų teoretikai netruko nusitverti minties, kad tai – akivaizdus įrodymas apie XX a. vykdytą slaptą NASA kosminę programą, kurios metu žmonės buvo išsilaipinę Raudonojoje planetoje.

Aštuntojo dešimtmečio misijos „Viking“ metu į Marsą buvo nuskraidinti du kosminiai aparatai – „Viking 1“ ir „Viking 2“. Jie startavo kelių savaičių intervalu. Kosminius aparatus sudarė orbitinis zondas ir nusileidimo aparatas. Marsą jie pasiekė po beveik metus trukusios kelionės.

Orbitiniai zondai tada pradėjo fotografuoti Marso paviršių – taip buvo parinktos patogiausios nusileidimo vietos. Tada nusileidimo aparatai atsiskyrė nuo orbitinių zondų ir saugiai nutūpė. Orbitiniai zondai ir toliau fiksavo vaizdus ir pirmą kartą didele skiriamąja geba (anų laikų masteliu) nufotografavo visą Marso rutulio paviršių.

„Nors gyvybės pėdsakų rasta nebuvo, „Viking“ rado visus Žemės gyvybei būtinus elementus – anglies, azoto, vandenilio, deguonies ir fosforo“, – skelbė NASA.

„Dėl Jackie liudijimų kyla tam tikrų klausimų, – atkreipė dėmesį NSO ekspertas, knygos „UFO Investigations Manual“ autorius Nigelas Watsonas. – Visų pirma, „Viking“ aparatas tiesioginių vaizdų iš Marso paviršiaus neturėjo galimybės transliuoti. Jis tiesiog nusileido Marso paviršiuje – ir tiek. Jis neturėjo ne tik TV transliacijos antenų, bet ir ratų – „Viking“ nebuvo marsaeigis.“

„Taip pat susidaro įspūdis, kad ta moteris ne itin puikiai išmano techninę terminologiją, o jos pageidavimas išlikti anonime praktiškai eliminuoja galimybę sužinoti, ar ji iš tiesų dirbo NASA“, – pridūrė N.Watsonas.

Labiausiai ši istorija sujaudino žmonių nusileidimu Mėnulyje abejojančius sąmokslo teoretikus. Jie įsitikinę, kad NASA misijos į Mėnulį – klastotė, kurios vaizdo kadrai buvo nufilmuoti atokiame Žemėje esančios dykumos kampelyje. Anot jų, tą patį liudija ir Jackie istorija – tiesiog ji netyčia pamatė Žemėje vykstančių slaptų filmavimų apie Marse nusileidusius zondus „Viking“ medžiagą.

Oficialiais duomenimis, „Viking“ zondai Marse nusileido 1976 m., bet Javkie pasakojimas neva liudija, kad iš tikrųjų jie niekur nesileido, o buvo filmuojami čia, Žemėje. Anot sąmokslo teoretikų, visų tų sufalsifikuotų misijų tikslas – nuslėpti tikrąją padėtį kosminėje erdvėje, ten vykstančius kontaktus ir bendradarbiavimą su nežemiško proto atstovais, kurie jau seniai gyvena Marse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.