Erdvėlaivį praradusi Rusija atideda kosmonautų grįžimą į Žemę

Krovininį laivą „Progress“ praradusi Rusija mėnesiui atideda trijų Tarptautinės kosminės stoties (TKS) įgulos narių grįžimą į Žemę. Apie tai antradienį paskelbė Rusijos kosmoso agentūros atstovas.

Prieš dvi savaites rusų krovininis laivas „Progress“, gabenęs krovinį į TKS, nepasiekė numatytos orbitos ir tapo nekontroliuojamas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Prieš dvi savaites rusų krovininis laivas „Progress“, gabenęs krovinį į TKS, nepasiekė numatytos orbitos ir tapo nekontroliuojamas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 13, 2015, 12:20 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 12:10 AM

Trys kosmonautai sugrįš tik birželį, sakė Vladimiras Solovjovas. Iš tikrųjų rusas Antonas Čkaplerovas, amerikietis Terry Virtsas ir italė Samantha Cristoforetti jau ketvirtadienį turėjo pradėti kelionę namo. Šiuo metu TKS yra iš viso šeši astronautai.

Prieš dvi savaites rusų krovininis laivas „Progress“, gabenęs krovinį į TKS, nepasiekė numatytos orbitos ir tapo nekontroliuojamas. Praėjusį penktadienį jis sudegė Žemės atmosferoje.

Ateinančiomis dienomis turėtų būti pateikti pirmieji incidento tyrimo rezultatai.

Incidentas turės įtakos ir kitai pilotuojamai misijai į TKS, sakė V.Solovjovas. Naujoji įgulą į kosmosą kils ne, kaip planuota, gegužės pabaigoje, bet tik liepos pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.