Susipažinkite: NASA pristatė Žemės pusseserę

JAV nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) mokslininkai paskelbė, jog aptiko Žemės giminaitę – planetą Kepler-452b. Tai pirmoji planeta dydžiu panaši į Žemę toje zonoje, kurioje manoma gali egzistuoti gyvybė. Šis atradimas yra didelis žingsnis į priekį, ieškant kitos „Žemės“.

Kepler-452b planeta yra mažiausia iki šiol rasta planeta gyvenamojoje zonoje – netoli nuo žvaigždės bei kur gali būti paviršiuje aptikta skysto vandens.<br>NASA/JPL-Caltech/T. Pyle nuotr.
Kepler-452b planeta yra mažiausia iki šiol rasta planeta gyvenamojoje zonoje – netoli nuo žvaigždės bei kur gali būti paviršiuje aptikta skysto vandens.<br>NASA/JPL-Caltech/T. Pyle nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-24 10:06, atnaujinta 2017-10-24 08:27

Kepler-452b planetos diametras yra 60 procentų didesnis nei Žemės, metai joje trunka 385 dienas. Planeta yra 5 procentais toliau nuo žvaigždės Kepler-452 nei Žemė nuo Saulės. Kepler-452 žvaigždė yra 6 milijardų metų senumo, 1,5 milijardo metų senesnė už Saulę, temperatūra jos tokia pati, tačiau ji yra 20 procentų ryškesnė ir jos diametras 10 procentų didesnis.

„Apie Kepler-452b planetą mes galime galvoti kaip apie senesnę, didesnę Žemės pusseserę, leidžiančią suprasti, kaip vystysis mūsų planeta. Planeta praleido 6 milijardus metų gyvenamoje zonoje nuo savo žvaigždės – ilgiau nei Žemė. Tai galimybė atsirasti gyvybei, visos būtinos sąlygos tam turėtų egzistuoti toje planetoje“, – sakė Jon Jenkins, NASA Ames tyrimų centro vyriausiasis duomenų analitikas, kuris buvo atsakingas už Kepler-452b planetos atradimą.

Kepler-452b planeta yra mažiausia iki šiol rasta planeta gyvenamojoje zonoje – netoli nuo žvaigždės bei kur gali būti paviršiuje aptikta skysto vandens. Iš viso NASA yra patvirtinusi 1030 planetų ir į sąrašus įtraukusi 4696 planetas-kandidates, kurios dar reikalaus atidesnio tyrimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.