Marse pastebėjo „krabą-ateivį“

Ateiviais tikintys žmonės Marsą tyrinėjančio roboto „Curiosity“ nuotraukose pastebėjo būtybę, kuri primena krabą. Mokslininkai, kaip įprasta, turi kur kas paprastesnį paaiškinimą.

„Krabas-ateivis“ pastebėtas tūnantis ant akmenų sienos, kurią pravažiavo „Curiosity“.<br>NASA nuotr.
„Krabas-ateivis“ pastebėtas tūnantis ant akmenų sienos, kurią pravažiavo „Curiosity“.<br>NASA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 5, 2015, 1:32 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 11:14 PM

„Krabas-ateivis“ pastebėtas tūnantis ant akmenų sienos, kurią pravažiavo šis robotas. Kai kuriems internautams radinys priminė bauginančią būtybę iš filmo „Svetimas“.

Mokslininkai teigia, kad tai – eilinis pareidolijos atvejis. Šiuo terminu apibūdinami reiškiniai, kuomet atsitiktinai susidaręs vaizdas ar garsas suvokiamas kaip žinomo objekto vaizdas ar garsas (pvz., dažnai atpažįstamų figūrų žmonės įžvelgia debesyse). Šįkart vadinamasis krabas tėra dar vienas Marso akmuo ar uoliena.

Nežemiško intelekto paieškos instituto SETI direktorius, astronomas Sethas Shostakas pastebi, kad gebėjimas įžvelgti atpažįstamus objektus anksčiau turėjo ypač didelių privalumų: „Tai svarbu žmonių išlikimui, tarkim, jei reikia greit pastebėti grobuonis džiunglėse.“

Anksčiau sąmokslo teorijų kūrėjai Marse jau buvo pastebėję ateivių ir žmonių veidų, gėlių, uogų, piramidę ir net šviesoforą. Visgi mokslininkams kaimyninėje planetoje iki šiol nepavyko aptikti jokių gyvybės egzistavimo įrodymų. Tiesa, beveik neabejojama, kad šioje planetoje kadaise tekėjo vanduo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.