Bankoko padangėje – paslaptingas sprogimas

Incidentą įvairiais rakursais užfiksavo ne vienas vaizdo registratorius, o šie vaizdeliai netrukus atsidūrė internete.<br>Kadrai iš „YouTube“
Incidentą įvairiais rakursais užfiksavo ne vienas vaizdo registratorius, o šie vaizdeliai netrukus atsidūrė internete.<br>Kadrai iš „YouTube“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2015, 10:45 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 3:18 AM

Tailando sostinės Bankoko gyventojus pirmadienio rytą nustebino neįprastas reginys: danguje žybtelėjo ryškus ugnies kamuolys. Jį mačiusieji spėliojo, kas tai galėjo būti: sprogęs lėktuvas? Nukritęs malūnsparnis? Meteoritas ar meteoras? O gal kosmoso šiukšlė?

Kadangi tai įvyko rytinio piko metu, apie 8.40 val. vietos laiku, incidentą įvairiais rakursais užfiksavo ne vienas vaizdo registratorius, o šie vaizdeliai netrukus atsidūrė internete.

Vietos pareigūnai teigia, kad jokia oro transporto priemonė šioje vietovėje nesudužo. Taigi lieka meteoras (ar meteoritas) ir kosmoso šiukšlė.

Bankoko planetariumo atstovas svarstė, kad tai veikiausiai buvo meteoras, visiškai sudegęs atmosferoje, kadangi pranešimų apie žemę pasiekusį meteoritą negauta.

Visgi neatmestina ir kosmoso šiukšlės versija. Tinklalapis Satview.org nurodo, kad panašiu metu atmosferoje turėjo sudegti darbą baigęs palydovas „Flock 1B-11“ (objekto nr. 40459U). Įdomu tai, kad šis žemės stebėjimo palydovas į kosmosą kilo kartu su pirmaisiais lietuviškais palydovais – „LitSat-1“ ir „LituanicaSAT-1“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.