Policininkai studentų teleskopą palaikė prieštankiniu pabūklu

Dviem Šiaurės Dakotos universiteto studentams praėjusį pirmadienį gerokai baimės įvarė Fargo miestelio (Šiaurės Dakota, JAV) policijos pareigūnai. Norėdami pažiūrėti į Mėnulį ir planetas, Levis Joraanstadas ir Colinas Waldera prie savo namų garažo statėsi teleskopą. Staiga vaikinai suakmenėjo nutvieksti ryškių šviesų ir per megafoną išgirdę reikalavimą nejudėti.

Astronomija gali būti labai rizikingas užsiėmimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Astronomija gali būti labai rizikingas užsiėmimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Technologijos.lt

Sep 8, 2015, 3:11 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 9:49 PM

Apakinti ryškios šviesos, jaunuoliai pamanė, kad čia kas nors nevykusiai pokštauja, todėl nusprendė nekreipti dėmesio ir tęsė parengiamuosius naktinio dangaus stebėjimo darbus.

Miestelio policijos nuovados atstovas spaudai nurodė, kad naktį Fargo gatvėse patruliavęs policijos pareigūnų ekipažas pastebėjo du įtartinus asmenis. L.Joraanstado tamsus džemperis su baltomis raidėmis ant nugaros vienam pareigūnui pasirodė panašus į specialiųjų pajėgų liemenę. Lyg to būtų maža, tokią liemenę vilkintis siluetas kilnojo daiktą, panašų į nešiojamą prieštankinį pabūklą.

Pareigūnas susisiekė su dispečeriu ir pamėgino išsiaiškinti, ar tą naktį miestelyje nevykdoma kokia nors specialiųjų pajėgų operacija. Sužinojęs, kad nieko panašaus nevyksta, patrulių ekipažas iškvietė pastiprinimą. Į įvykio vietą atvyko dar vienas ekipažas. Tuomet keturi policijos pareigūnai su įtariamaisiais „užmezgė verbalinį kontaktą“.

Teleskopą prie garažo statęs studentas L.Joraanstadas pasakojo, kad viskas galėjo baigtis labai liūdnai. Mat astronomijos mėgėjai pamanė, jog iš jų pasityčioti sumanė netoliese esančio koledžo studentai, su kuriais jie buvo kalbėjęsi prieš keletą valandų ir jiems sakę, jog ketina pasidairyti į žvaigždes. Todėl du vaikinai ignoravo „pokštininkus“, neįtardami, kad jiems šaukia policijos pareigūnai – ir toliau rausėsi po savo krepšius.

„Mes su kambario draugu toliau statėm teleskopą ir net pyktelėjom – kokie čia kvailiai krečia nejuokingus pokštus, – pasakojo Šiaurės Dakotos universiteto pirmakursis L.Joraanstadas. – Taip juokauti labai kvaila. O tada išgirdom reikalavimus tučtuojau sustingti ir nejudėti – kitaip į mus bus paleisti šūviai! Mudu susižvalgėm ir nusprendėm nerizikuoti bei paklusti reikalavimui.“

Policijos pranešime spaudai dėstoma, kad naktį pavojus jaunuolių sveikatai ar gyvybei sulaikymo metu nebuvo kilęs – savo veiksmus policijos pareigūnai pavadino prevencine priemone, pritaikyta tam, kad „paskui nereiktų gailėtis“.

L.Joraanstadas pasakojo, kad, išgirdę sulaikytųjų paaiškinimą ir supratę savo klaidą, pareigūnai nuoširdžiai atsiprašė. Specialiųjų pajėgų būrys iškviestas nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.