Ateivių ieškotojai Marse sumedžiojo mešką

Anksčiau iguanas, krabus ir kitą smulkią gyvūniją Marso nuotraukose identifikavę ateivių ieškotojai šįkart skelbia kaimyninėje planetoje aptikę neregėto dydžio grobį: mešką.

Ateivių medžiotojai spėja, kad „Marso meška“ tėra jauniklė.<br>NASA nuotr.
Ateivių medžiotojai spėja, kad „Marso meška“ tėra jauniklė.<br>NASA nuotr.
Visa nuotrauka, kurioje pastebėta „Marso meška“.<br>NASA nuotr.
Visa nuotrauka, kurioje pastebėta „Marso meška“.<br>NASA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 28, 2015, 6:50 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 5:26 AM

Panašu, kad nuotrauką su gyvūną primenančiu objektu Marse, Geilo krateryje užfiksavo marsaeigis „Curiosity“.

Svetainės UFOsightingsdaily.com redaktorius Scottas C.Waringas, komentuodamas šią nuotrauką, spėjo, kad meška tėra jauniklė, tačiau neryškioje nuotraukoje jis įžvelgė gyvio kailį. Tai – įrodymas, kad meška nėra kokia nors statula, o tikras gyvūnas.

„Yra aiški priežastis, kodėl NASA viešina nespalvotas nuotraukas – tam, kad nuslėptų gyvūnus ir augalus, kurie yra ryškių spalvų“, – teigė S.C.Waringas.

Jis net svarsto apie naująjį atradimą pranešti Jungtinėms Tautoms.

Tai nėra pirmas kartas, kai Marse pastebimi gyvūnus primenantys objektai: ateivių medžiotojai anksčiau skelbė kaimyninėje planetoje radę vorų, krabą ir net iguaną. Netrūko ir kitokių keistų atradimų: jie Marso platybėse pamatė gėlių, uogų, žmogaus veidą, žmogaus statulą, erdvėlaivį, net šviesoforą.

NASA kiekvieno tokio atradimo nekomentuoja, mat praktiškai visais atvejais nuotraukose būna užfiksuoti akmenys ar Marso gruntas, kurio forma primena žmonėms žinomus objektus.

Reiškinys, kuomet atsitiktinai susidaręs vaizdas ar garsas suvokiamas kaip žinomo objekto vaizdas ar garsas, vadinamas pareidolija. Pvz., dažnai atpažįstamų figūrų žmonės įžvelgia debesyse.

Nei buvusios, nei esamos gyvybės Marse įrodymų mokslininkai kol kas nerado, tačiau neseniai NASA paskelbė, kad šios planetos paviršiuje yra (labai sūraus ir šalto) tekančio vandens.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.