„SpaceX“ raketa iškėlė palydovą, bet nutupdyti jos nepavyko

JAV bendrovės „SpaceX“ raketa „Falcon 9“ subyrėjo, kai sekmadienį buvo mėginama ją nutupdyti ant specialios plaukiojančios platformos Ramiajame vandenyne.

„SpaceX“, kurios tikslas yra sumažinti kosminių skrydžių kainą, mėgina nutupdyti savo raketas, kad galėtų ateityje panaudoti jų dalis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„SpaceX“, kurios tikslas yra sumažinti kosminių skrydžių kainą, mėgina nutupdyti savo raketas, kad galėtų ateityje panaudoti jų dalis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-18 09:07, atnaujinta 2017-06-10 21:38

Tai buvo jau ketvirtoji tokia nesėkmė „SpaceX“ pastangose padaryti raketas daug kartų panaudojamas kaip lėktuvus.

Vis dėlto pagrindinė raketos paleidimo iš Kalifornijoje esančios Vandenbergo oro pajėgų bazės misija praėjo kaip buvo suplanuota – ji iškėlė į orbitą 180 mln. JAV dolerių vertės amerikiečių ir prancūzų gamybos palydovą „Jason-3“, skirtą vandens lygio kilimo tyrimams.

„Na, šįkart bent jau liko didesnės dalys!“ – socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje pakomentavo Kalifornijoje įsikūrusios „SpaceX“ vadovas Elonas Muskas. Pamatyti tūpimo momentą galite čia.

„SpaceX“, kurios tikslas yra sumažinti kosminių skrydžių kainą, mėgina nutupdyti savo raketas, kad galėtų ateityje panaudoti jų dalis.

Gruodį bendrovei pirmąkart pavyko sėkmingai nutupdyti „Falcon 9“ pirmą pakopą ant kieto paviršiaus Kanaveralo kyšulyje Floridoje.

Sekmadienį nesėkmė ištiko ne dėl didžiulio greičio ar vandenyno bangų. Tai buvo techninė problema, susijusi su viena iš raketos nusileidimo kojų

„SpaceX“ nurodė, kad raketa nusileido už 1,3 metrų nuo platformos centro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.