NASA kviečia sėsti į „Curiosity“ ir persikelti į Marsą

Marsą tyrinėjantis robotas „Curiosity“ sustojo šalia smėlio kopos ir užfiksavo didelės raiškos 360 laipsnių panoraminį vaizdą. Šiuos vaizdus apdoroję ir į vieną sferinę nuotrauką sujungę NASA specialistai kviečia visus internautus persikelti į kaimyninę planetą.

Fiksuodamas panoraminį vaizdą „Curiosity“ buvo įsitaisęs smėlio kopos, kurią tyrinėjo, užuovėjoje.<br>NASA/JPL-Caltech nuotr.
Fiksuodamas panoraminį vaizdą „Curiosity“ buvo įsitaisęs smėlio kopos, kurią tyrinėjo, užuovėjoje.<br>NASA/JPL-Caltech nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2016, 4:42 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 1:54 PM

Marso panoramą „Curiosity“ užfiksavo pernai metų gruodžio 18 dieną. Robotas tuo metu buvo įsitaisęs smėlio kopos, kurią tyrinėjo, užuovėjoje. Panoraminės nuotraukos tolumoje matyti kalnai, apačioje – išdžiuvęs, uolėtas planetos paviršius.

Internautai taip pat gali patyrinėti patį marsaeigį, apžiūrėti apdulkėjusias jo detales, aštrių akmenų prabadytus ratus.

Pele valdomą panoraminį vaizdą NASA įkėlė į „YouTube“ platformą – jį tyrinėti galite čia:

Tai buvo pirmas kartas, kai mokslininkai galėjo iš arti patyrinėti Marso smėlio kopą. Anksčiau nuotraukos, darytos kosminiais palydovais, parodė, kad šios kopos pajuda apie 0,9 metro per metus.

„Curiosity“ tyrimams paėmė Marso smėlio mėginius – nustačius jų sudėtį, mokslininkai galėtų tiksliau įvertinti planetos geologiją ir jos istoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.