Marso nuotraukoje – smėlynuose besimėtantis „pistoletas“

Marsietiškų pareidolijų archyvas pasipildė dar vienu ypač tikroviškai atrodančiu eksponatu – marsaeigis „Opportunity“ kaimyninės planetos smėlynuose nufotografavo besimėtantį „marsietišką pistoletą“.

„Pistoletas“ mėtosi tarp Edžkambo kalno ir Vodviako gūbrio.<br>NASA nuotr.
„Pistoletas“ mėtosi tarp Edžkambo kalno ir Vodviako gūbrio.<br>NASA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Technologijos.lt

Feb 19, 2016, 4:17 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 11:18 AM

Pistoletas“ mėtosi tarp Edžkambo kalno ir Vodviako gūbrio, kur 2014 m. važinėjo NASA marsaeigis „Opportunity“. Šaunamąjį ginklą primenantį objektą NASA nuotraukose pastebėjo vienas aktyviausių ateivių medžiotojų iš „Youtube“, slapyvardžiu „Streetcap1“.

„Pistoletas“ pastebėtas keliose nuotraukose: vienose jis matomas aiškiau, kitose jo vaizdas blankesnis.

Su šypsena tenka pripažinti, kad marsietiška uola iš tikrųjų labai panaši į pistoletą. Nežemiškų civilizacijų entuziastai šiame akmenyje įžiūri netgi gaiduką ir prisiekinėja, kad „ginklas“ yra iš akies trauktas pusiau automatinis 0,45 kalibro pistoletas „Smith&Wesson“. Kitiems jis primena revolverį „SIG Sauer Pro“.

Skeptikai, savaime suprantama, juokiasi iš tokių įžvalgų ir sako, jog objektas iš tikrųjų panašus į pistoletą, bet jis niekaip negali būti Marse.

Pastarosiomis dienomis internete – tikras marsietiškų pareidolijų bumas. Prieš keletą dienų buvo skelbta žinia apie Marse pastebėtą neva egiptietiškos mumijos sarkofagą. Šis objektas buvo pastebėtas marsaeigio „Curiosity“ nuotraukoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.