Lietuviui – galimybė stažuotis NASA

Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto studentas Liudvikas Paukštė, grįžęs iš stažuotės Kinijoje, vėl kraunasi lagaminus stažuotei, tik šįkart kitame žemyne. Tris kursus baigęs jaunuolis rugpjūčio pabaigoje pradės keturių mėnesių trukmės stažuotę JAV Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) Ameso mokslinių tyrimų centre.

Fizikos fakulteto studentas Liudvikas Paukštė naujus studijų metus pradės stažuote NASA Ameso mokslinių tyrimų centre.<br>E.Kurausko nuotr.
Fizikos fakulteto studentas Liudvikas Paukštė naujus studijų metus pradės stažuote NASA Ameso mokslinių tyrimų centre.<br>E.Kurausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Naujienos.vu.lt

Aug 1, 2016, 10:12 AM, atnaujinta May 17, 2017, 5:40 AM

„Pamatyti, kaip dirba tokios organizacijos, turbūt, yra ne vieno noras. Džiaugiuosi, kad turėsiu tokią galimybę. Jos siekiau ne tik dėl to, kad gyvenimo aprašyme atsirastų eilutė apie stažuotę NASA. Man svarbesnė patirtis, kurią čia įgysiu“, – sako L.Paukštė.

Jis prisidės prie biologinius darinius imituojančio optinio sensoriaus, fiziologiškai panašaus į musės akį, kūrimo, testavimo ir tobulinimo.

Dėl panašumo šis sensorius ir vadinamas „Musės akimi“. Jis skirtas lėktuvų sparnų nuokrypiui matuoti realiuoju laiku. VU studentą iš pat pradžių sudomino šis projektas, nes atitiko studijų sritį ir interesus.

Telekomunikacijų fiziką ir elektroniką studijuojantis L.Paukštė praktiką atliko VU Lazerinių tyrimų centre, kur išbandė 3D spausdintuvą. Ši patirtis studentui pravers ir Ameso mokslinių tyrimų centre.

Pernai NASA Ameso mokslinių tyrimų centre, esančiame Palo Alto, Kalifornijos valstijoje, stažavosi du VU studentai iš Fizikos ir Gamtos mokslų fakultetų.

Konkursą stažuotei NASA organizuoja ir studentus atrenka Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA). Ji stažuotojui taip pat skiria stipendiją, padengia stažuotės mokestį. Agentūrai 2014 m. pasirašius bendradarbiavimo sutartį su NASA, Lietuvos studentams atsivėrė galimybės padirbėti NASA tyrimų centre, naudotis NASA infrastruktūra ir resursais, įgyti patirties bendradarbiaujant su NASA mokslininkais ir inžinieriais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.