Kosminę stotį pasiekė du rusai ir amerikietis

Po dviejų dienų skrydžio Tarptautinę kosminę stotį (TKS) pasiekė du rusų kosmonautai ir amerikiečių astronautas. „Sojuz“ erdvėlaivis penktadienį keliomis minutėmis anksčiau nei planuota susijungė su stotimi, pranešė Skrydžių valdymo centras prie Maskvos, kuriuo remiasi agentūra DPA.

Rusijos kosmonautai S.Ryžikovas (apačioje) ir A.Borisenka (viršuje) bei amerikietis astronautas S.Kimbrough pasiekė TKS.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos kosmonautai S.Ryžikovas (apačioje) ir A.Borisenka (viršuje) bei amerikietis astronautas S.Kimbrough pasiekė TKS.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2016, 4:16 PM, atnaujinta May 10, 2017, 10:53 AM

Rusai Sergejus Ryžkovas ir Andrejus Borisenka bei jų kolega amerikietis Robert Shane Kimbrough orbitinėje stotyje dirbs maždaug pusmetį.

Kosminis laivas trečiadienį pakilo iš Baikonūro kosmodromo Kazachstane. Pradžioje skrydis buvo planuotas rugsėjo 23-iąją, tačiau dėl trumpo jungimo erdvėlaivyje startas buvo atidėtas keturiomis savaitėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.