Rusai kosmose pametė kapsulę

Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“ ketvirtadienį pranešė praradusi ryšį su automatine krovinine kapsule tuojau po jos starto iš Baikonūro kosmodromo Kazachstane, prasidėjus skrydžiui į Tarptautinę kosminę stotį (TKS).

Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“ ketvirtadienį pranešė praradusi ryšį su automatine krovinine kapsule<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“ ketvirtadienį pranešė praradusi ryšį su automatine krovinine kapsule<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS

Dec 1, 2016, 7:08 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:18 AM

„Pranešame, kad po raketos nešėjos „Sojuz U“ ir krovininio transporto laivo „Progress MS-04“ paleidimo praėjus 383 sekundėms dingo telemetrijos (duomenys). Šiuo metu „Roskosmos“ specialistai aiškinasi padėtį“, – sakoma agentūros pranešime.

Vienas šaltinis kosmodrome naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad raketos trečiosios pakopos variklis galbūt per anksti išsijungė, todėl kapsulė neįskriejo į numatytą orbitą.

„Roskosmos“ šios informacijos kol kas oficialiai nepatvirtino.

„Progress“ turėjo nugabenti į TKS daugiau kaip dvi tonas krovinių, tarp jų degalų, vandens, suspaustų dujų, mokslinės įrangos ir įrangos detalių, taip pat maisto, drabužių, vaistų ir higienos priemonių orbitinės laboratorijos įgulai.

Planuota, kad kapsulė susijungs su TKS gruodžio 3 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.