Kviečia peržiūrėti tai, kam NASA sugaišo 300 valandų

Ji visada šviečia, visada kupina spindesio ir energijos – ir būtent dėl to Žemė maudosi begalinėse jos skleidžiamų dalelių bangose. Ta energija teikia ne tik kasdienę šviesą, bet ir maitina biosferą, net įtakoja orus.

Pusvalandžio trukmės filmas, kurį sukūrė NASA Saulės dinamikos observatorija, kol kas yra pats detaliausias filmas apie Saulę.<br> NASA iliustr.
Pusvalandžio trukmės filmas, kurį sukūrė NASA Saulės dinamikos observatorija, kol kas yra pats detaliausias filmas apie Saulę.<br> NASA iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-30 22:22, atnaujinta 2017-10-31 08:26

O pusvalandžio trukmės filmas, kurį sukūrė NASA Saulės dinamikos observatorija (angl. NASA Solar Dynamics Observatory, SDO), kol kas yra pats ryškiausias filmas apie Saulę – ir tikrai užburiantis savo vaizdais – o nemenka dalimi prie to prisideda ir tai, kad filmą galima žiūrėti ir didžiausia šiais laikais prieinama skiriamąją geba – 4k raiška.

Filmui garso takelį specialiai kūrė vokiečių kompozitorius Larsas Leonhardas. Teigiama, kad filmo montavimo darbai truko 300 valandų.

SDO projektas buvo pradėtas 2010-aisiais, ir jo tikslas buvo stebėti Saulę 24 valandas per dieną, 7 dienas per savaitę – visa tai buvo daroma tam, kad geriau suprastume, kaip mūsų žvaigždė veikia mūsų planetą.

Filmą galite pasiekti pasinaudoję šia nuoroda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.