„Nokia“ žada kurti 4G ryšį. Mėnulyje

Mėnulis jau kurį laiką yra pamirštas – paskutinį kartą žmonės vieninteliame natūraliame Žemės palydove lankėsi dar 1972 metais. Vis dėlto, dabar žmonijos akys krypsta į dar neištirtus tolius, todėl vėl prisimenamas ir Mėnulis. Ir vokiečiai ten nori turėti 4G ryšį.

 Apollo 17 misija buvo paslutinioji, į Mėnulį nugabenusi žmones.<br>NASA nuotr.
 Apollo 17 misija buvo paslutinioji, į Mėnulį nugabenusi žmones.<br>NASA nuotr.
 Apollo 17 misija buvo paslutinioji, į Mėnulį nugabenusi žmones.
 Apollo 17 misija buvo paslutinioji, į Mėnulį nugabenusi žmones.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-03-04 19:14

Apollo 17“ buvo paskutinė misija, gabenusi žmones į Mėnulį. Po to dėmesys Žemės palydovui išblėso, pinigai buvo skiriami kitiems tyrimams. Dabar „Nokia“ ir „Vodafone“ nori Mėnulyje suteikti 4G ryšį – tam, kad vokiečių kompanija „PTScientists“ galėtų gyvai transliuoti savo misiją ir jos rezultatus. Tai bus pirmasis ne valstybės surengtas nusileidimas Mėnulyje.

Aišku, leisis ne žmonės, o pora robotų – ir jie turėtų patyrinėti „Apollo 17“ nusileidimo vietą. Didelis dėmesys bus skiriamas daiktams, kuriuos čia apsilankę žmonės paliko: automobiliui, šiukšlėms, pėdsakams ir pakilimo platformai. Įdomu tai, kad robotai dėvės „Audi“ žiedus – būtent šis vokiečių automobilių gamintojas tapo „PTScientists“ partneriu kuriant mėnuleigius.

Kompanija nori rengti ir gyvas transliacijas internetu. Įsivaizduokite, koks tai būtų pasiekimas – prisėdę prie savo kompiuterio, galėtumėte gyvai stebėti Saulės ar net Žemės patekėjimą Mėnulyje, apžiūrėti istorinę „Apollo 17“ nusileidimo vietą, Mėnulio kraštovaizdį. Aišku, viskas būtų transliuojama HD formatu.

4G technologija taip pat leis dviem „PTScientists“ robotams bendrauti tarpusavyje. Pats 4G modulis bus labai lengvas – svers apie 900 gramų. Tačiau daug techninių detalių neatskleidžiama – tikriausiai todėl, kad įrenginys nėra visiškai užbaigtas.

Pernai „PTScientists“ kalbėjo, kad misija bus pradėta 2018-ųjų pabaigoje, tačiau dabar „Vodafone“ teigia, kad „Falcon 9“ 4G modulį iškels tik 2019 metais. Neaišku, kada į Mėnulį iškeliaus ir minėti robotai -kompanija yra privati ir misija kainuos kelias dešimtis milijonų dolerių, todėl entuziastai per daug vilčių neturi. Nors kol kas viskas atrodo patikima ir gerai apgalvota, situacija gali keistis artėjant misijos pradžiai.

Kita vertus, tai būtų išties neeilinė misija – kuri ne tik padėtų daugiau sužinoti apie Mėnulį, apžiūrėti „Apollo 17“ nusileidimo aikštelę, bet ir leistų viso pasaulio žmonėms stebėti šį istorinį įvykį – ir dar paneigtų populiarias sąmokslo teorijas apie NASA sufalsifikuotą išsilaipinimą Mėnulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.