Erdvėlaiviui susijungus su TKS, įgula perėjo į stotį

Trečiadienį paleisto pilotuojamo erdvėlaivio „Sojuz MS-09“ įgula penktadienį perėjo į Tarptautinę kosminę stotį (TKS), iš Rusijos Skrydžių valdymo centro pranešė vienas naujienos agentūros „Interfax“ korespondentas.

 Erdvėlaivio „Sojuz MS-09“ įgula penktadienį perėjo į Tarptautinę kosminę stotį.<br> NASA nuotr.
 Erdvėlaivio „Sojuz MS-09“ įgula penktadienį perėjo į Tarptautinę kosminę stotį.<br> NASA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS

Jun 9, 2018, 10:07 AM

Įsitikinę, kad susijungimas hermetiškas, įgulos nariai – Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ kosmonautas Sergejus Prokopjevas, NASA astronautė Serena Aunon-Chancellor ir Europos kosmoso agentūros (ESA) astronautas Alexander'as Gerstas – atidarė perėjimo angą ir persikėlė į stotį.

Atskridusius astronautus ir kosmonautą dėvėdami mėlynus Havajų marškinius su baltomis gėlėmis pasitiko kolegos – „Roskosmos“ kosmonautas Olegas Artemjevas bei NASA astronautai Andrew Feustelis ir Richardas Arnoldas.

Naujos ekspedicijos dalyviai atliks virtinę medicinos bei ornitologijos eksperimentų ir net sužais draugiškas futbolo rungtynes Pasaulio futbolo čempionato finalo dieną (liepos 15-ąją).

Šia proga S. Prokopjevas susilažino su kolega iš Vokietijos Alexander'u Gerstu.

„Jei Rusija ir Vokietija žais finale, ir laimės Vokietija, padarysiu tokią pat šukuoseną kaip Alexander'o. Jei laimės Rusija, A. Gerstas pažadėjo dėvėti Rusijos simboliką“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.