Virš Rusijos vėl sprogo asteroidas – ir to vėl niekas nenumatė iš anksto

Praėjusį ketvirtadienį keleto Rusijos miestų gyventojai patyrė įspūdingą šviesų šou danguje – ten praskriejo ir su 2,8 kilotonų jėga sprogo meteoras, apie kurį ir vėl nebuvo žinoma iš anksto.

 Virš Rusijos praskriejo ir su 2,8 kilotonų jėga sprogo meteoras, apie kurį ir vėl nebuvo žinoma iš anksto.<br> 123RF iliustr.
 Virš Rusijos praskriejo ir su 2,8 kilotonų jėga sprogo meteoras, apie kurį ir vėl nebuvo žinoma iš anksto.<br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2018, 9:27 AM, atnaujinta Jun 26, 2018, 11:39 AM

NASA registras rodo, kad meteoras sprogo per pačią Saulėgrįžą, birželio 21 dieną 1 val. 16 min. vietos (3 val. 16 min. Lietuvos) laiku, pralėkęs virš kelių Rusijos miestų – tame tarpe ir virš Lipecko, esančio pietryčiuose nuo Maskvos.

Sprendžiant iš sprogimo, asteroidas buvo nedidelis – apie 4 metrų skersmens (palyginimui: garsusis Čeliabinsko meteoras, sprogęs prieš pusę dešimtmečio, buvo 5 kartus didesnis).

“Apie įvykį pranešė liudininkai iš Kursko, Lipecko, Voronežo ir Oriolo miestų. Daugelis jų kalba apie garsų sprogimą“, – praneša Tarptautinė meteorų organizacija.

Ir, kaip jau nutinka nebe pirmąjį kartą, šio asteroido niekas nepastebėjo tol, kol jis neįskriejo į Žemės atmosferą. Kas truputėlį gąsdina, rašo „Science Alert“. Ir nors tai nebuvo gigantas, kuris būtų galėjęs sunaikinti gyvybę, iš tiesų visa tai reiškia, kad mūsų laukai dar ilgas kelias, kol išmoksime iš anksto atpažinti visus kosminius klajūnus, užsukančius į Žemę.

Parengta pagal „Science Alert“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.