Lietuvos padangę nušvietė neįprastas meteoras

Liudininkų teigimu, pirmadienio vakarą, apie 21 val. Lietuvos padangėje pastebėtas itin ryškus meteoritas.

 Liudininkų teigimu, pirmadienio vakarą, apie 21 val. Lietuvos padangėje pastebėtas itin ryškus meteoritas (asociatyvinė nuotrauka).<br> 123RF nuotr.
 Liudininkų teigimu, pirmadienio vakarą, apie 21 val. Lietuvos padangėje pastebėtas itin ryškus meteoritas (asociatyvinė nuotrauka).<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2019, 1:03 PM, atnaujinta Sep 10, 2019, 1:14 PM

„Dėmesio! Plūsta informacija apie 21h virš Lietuvos galimai sudegusį bolidą. Iš mūsų bendruomenės tikrai turime bent vieną asmenį, kuris tai matė, tačiau neužfiksavo“, – rašoma Lietuvos dangaus fotografų grupės „Sky Chasers LT“ paskyroje „Facebook“ tinkle.

Tame pačiame įraše prašoma pasidalinti ir savo galimai užfiksuotais meteoro vaizdais, o komentaruose liudininkai pasakoja, kad meteoras degė ryškiai žaliai, skrido lėtai ir suskilo į dvi dalis.

Meteoras Lietuvos teritorijoje pastebėtas Vilniuje, Trakuose, Kaune, Panevėžyje, Joniškio, Plungės, Švenčionių rajonuose, Jurbarke, Kazlų Rūdoje ir kitur. „Reginys buvo neapsakomas. Net atėmė žadą“, „atrodė kaip pavyzdinė kometa – su ilga žalsvai melsva uodega. Įspūdingas vaizdas“, – įspūdžiais dalinasi internautai.

Meteoro būta itin ryškaus. Pasak vieno liudininko, „apšvietė taip ryškiai, kad net matėsi medžių šešėliai“. Kitas liudininkas pasakoja, kad būnant prie kompiuterio su uždegta staline lempa, danguje vis tiek matėsi žalsvai mėlyna linija.

Vienas iš liudininkų vaizdą danguje apibūdino itin tiksliai: „Iš šiaurės vakarų į pietryčius kursu 130-140. Degė maždaug 6 sekundes, praeidamas apie 90 laipsnių. Prieš užgesdamas suiro į 4-5 fragmentus“. Daugelis liudininkų pasakoja iš pradžių pamanę, kad tai būta signalinės raketos.

Bent poros liudininkų teigimu, po kokių 2 – 3 minučių pasigirdo duslokas sprogimo garsas.

Sprendžiant pagal laiką, tas pats meteoritas buvo pastebėtas ir Latvijos danguje, ties Ogre.

Galbūt matėte šį dangaus reginį? Portalas Lrytas.lt kviečia skaitytojus pasidalinti įvykio nuotrauka ar vaizdo siužetu. Vaizdinę medžiagą kviečiame siųsti adresu mokslas@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.