Edwardas Snowdenas prakalbo apie JAV valdžios ir ateivių ryšį

Sąmokslo teorijų ir ateivių gerbėjams teks nusivilti – Edwardas Snowdenas, duodamas interviu tinklalaidei „The Joe Rogan Experience“, paneigė versiją, kad JAV valdžia savo slaptose įstaigose slepia ateivius.

 Kalbėdamasis tinklalaidėje iš Rusijos (kur E.Snowdenui suteiktas prieglobstis), informatorius teigė, kad kiek jam žinoma, JAV vyriausybė nėra užmezgusi jokių kontaktų su ateiviais.<br> AFP / Scanpix nuotr. / 123RF iliustr.
 Kalbėdamasis tinklalaidėje iš Rusijos (kur E.Snowdenui suteiktas prieglobstis), informatorius teigė, kad kiek jam žinoma, JAV vyriausybė nėra užmezgusi jokių kontaktų su ateiviais.<br> AFP / Scanpix nuotr. / 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-30 19:40

Amerikiečių informatorius E.Snowdenas, kuris 2013 m. atskleidė įslaptintos JAV vyriausybės sekimo programos detales, savo neseniai išleistuose memuaruose „Nuolatinis įrašas“ nagrinėjo ir gandus apie slaptas nežemiškas gyvybės formas.

„Aš žinau, Joe, kad tu nori, jog būtų ateivių, – laidoje sakė jis. – Žinau, kad ir Neilas deGrasse Tysonas labai nori, kad ten būtų ateivių. Ir tikriausiai jie egzistuoja, tiesa?“.

Bet kalbėdamasis su J.Roganu iš Rusijos (kur E.Snowdenui suteiktas prieglobstis), informatorius teigė, kad kiek jam žinoma, JAV vyriausybė nėra užmezgusi jokių kontaktų su ateiviais – ir netyrinėja jų bei jų technologijų jokiose įstaigose, įskaitant legendinę „51 zoną“ Nevadoje.

„Bet dėl idėjos, kad mes juos slepiame – turėjau prieigą prie NSA ir CŽA ir karinių tinklų – niekur neradau nieko tokio“, – sakė E.Snowdenas.

Jis patikslino, kad nerado jokių nežemiškos gyvybės įrodymų per tą laiką, kurį praleido naršant vyriausybės duomenų bazes tuo metu, kai jis dirbo Nacionalinės saugumo agentūros (NSA) ir Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) rangovu.

E.Snowdenas pripažino, kad visiškai įmanoma, jog žinios apie kontaktus nuo žmonių, turinčių tiesioginę prieigą prie įslaptintos informacijos, galėjo būti ir „velniškai gerai paslėptos“.

Savo knygoje, išleistoje praėjusį mėnesį, Snowdenas paneigė ir kitas populiarias sąmokslo teorijas – pavyzdžiui idėją, kad JAV suklastojo Mėnulio nusileidimą ar kad klimato mokslas yra apgaulė.

„Kiek aš galiu pasakyti, ateiviai niekada nekontaktavo su Žemę ar bent jau nebuvo susisiekę su JAV žvalgyba, – rašo jis. – Bet taip, žmogus tikrai nusileido Mėnulyje. Ir klimato pokyčiai yra tikri. O chemtreilai – ne, tai nėra tikras dalykas“.

Parengta pagal „Business Insider“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.