Rusijoje pastebėtas NSO – bet tikroji jo kilmė daug pavojingesnė

Lapkričio 29 dienos vakarą Rusijos piliečiai pakėlę akis į dangų galėjo pamatyti neįprastą ir šiek tiek baugų objektą. Daugelis liudininkų apibūdino jį kaip badmintono plunksnos formos neatpažintą skraidantį objektą (NSO), švytintį danguje.

Daugelis matę šį objektą teigė, kad tai badmintono plunksnos formos NSO, švytintis danguje. <br>east2west news nuotr. 
Daugelis matę šį objektą teigė, kad tai badmintono plunksnos formos NSO, švytintis danguje. <br>east2west news nuotr. 
Čia matomas paleidimas iš paleidimo aikštelės Astrachanės regione. Iš čia paleista raketa sėkmingai pataikė į taikinį Sarij Šagan aikštelėje Kazachstane. <br>east2west news nuotr.  
Čia matomas paleidimas iš paleidimo aikštelės Astrachanės regione. Iš čia paleista raketa sėkmingai pataikė į taikinį Sarij Šagan aikštelėje Kazachstane. <br>east2west news nuotr.  
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 5, 2019, 7:37 PM

Be to, kad čia gali būti ateiviai, žmonės dar ėmė baimintis, jog tai gali būti virš Uralo ir Volgos regionų skriejantis meteoritas – kuris gali nukristi kur nors netoliese. Žinia apie šį NSO per visą Rusiją nusirito socialiniais tinklais – tas pat nutiko ir Kazachstane. Žmonės dalinosi nuotraukomis ir diskutavo, kas tai galėtų būti.

Galiausiai paaiškėjo, kad tokį sąmyšį sukėlė ne ateiviai ir net ne didelis dangumi skriejantis akmuo, o Rusijos prezidento Vladimiro Putino strateginių raketų pajėgų inicijuotas tarpžemyninių balistinių raketų „Topol-M“ bandymas.

Kaip teigia Rusijos gynybos ministerija, vaizdo įraše, kurį institucija vėliau paviešino, matomas paleidimas iš aikštelės Astrachanės regione. Iš čia paleista raketa sėkmingai pataikė į taikinį Sarij Šagan aikštelėje Kazachstane.

Šių bandymu laikas sutapo su liudininkų užfiksuotu NSO. Vienas Saratovo miesto gyventojas socialiniuose tinkluose rašė: „Tai kažkoks NSO. Ar ir kiti jį matėte? Kažkas tikrai labai neįprasto, kas tai galėtų būti? Tas objektas sublyksėjo ir galiausiai pranyko“.

Sofija Salova iš Ufos pasakojo, kad keistąjį objektą virš miesto pamatė išėjusi pasivaikščioti su vaikais: „Tai buvo netikėtina, nežinojome kas tai yra. Iš pradžių tau buvo šviesi vieta danguje, vėliau ji sublyksėjo ir išnyko“.

Rusija garsėja keistais reiškiniais – ypač meteoritais. 1908 m. Sibire prie Tunguskos upės užfiksuotas pats didžiausias meteoro sprogimas per visą rašytinę žmonijos istoriją, o 2013 metais asteroidas sprogo virš Čeliabinsko – ir žmonės, matę jį skriejantį danguje, apibūdino dangaus kūną kaip „skraidančią medūzą“.

 

„Topol-M“ yra strateginė tarpžemyninė balistinė raketa, sukurta sovietų eros pabaigoje. Ji gali gabenti 800 kiltonų užtaisą, kurio galia prilygsta 800 000 tonų trinitrotolueno (TNT). Toks užtaisas būtų 40 kartų stipresnis už atominę bombą, detonuotą virš Nagasakio 1945 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.