Rusija užsibrėžė kitais metais kosminę stotį pasiekti vos per dvi valandas

Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“ kitais metais mėgins pasiekti naują rekordą – į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) rekordiškai greitai nuskraidinti nepilotuojamą erdvėlaivį.

 Jau 2019-aisiais „Roskosmos“ pasiekė naują geriausią laiką: erdvėlaivis maisto produktų ir degalų į TKS nugabeno per pusketvirtos valandos.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Jau 2019-aisiais „Roskosmos“ pasiekė naują geriausią laiką: erdvėlaivis maisto produktų ir degalų į TKS nugabeno per pusketvirtos valandos.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2019, 2:09 PM

Pasitelkus naujas technologijas, bus bandoma, ar 400 km aukštyje esančią TKS galima pasiekti vos per dvi valandas, pirmadienį pranešė „Roskosmos“, kurią cituoja Rusijos agentūros. Norima, kad erdvėlaiviai TKS pasiektų vos vieną kartą apskrieję Žemę.

Jau 2019-aisiais „Roskosmos“ pasiekė naują geriausią laiką: erdvėlaivis maisto produktų ir degalų į TKS nugabeno per pusketvirtos valandos – dukart apskriejęs Žemės rutulį.

Kažkada toks greitis turėtų būti pasiektas ir pilotuojamuose skrydžiuose, sakė „Roskosmos“ vadovas Dmitrujus Rogozinas. „Tai mūsų ateities uždavinys“, – pabrėžė jis.

Anksčiau skrydis į TKS trukdavo dvi dienas. Nuo 2013 metų „Roskosmos“ ir pilotuojamiems skrydžiams taiko trumpą variantą, tačiau jis vis dar trunka geras šešias valandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.