Po dviejų dienų orbitoje sugrįžo pirmasis Kinijos daugkartinio naudojimo erdvėlaivis

Pirmasis Kinijos daugkartinio naudojimo erdvėlaivis sekmadienį nusileido Žemėje, išbuvęs dvi dienas orbitoje, paskelbė vyriausybė, kuri tikisi, kad tai taps žingsniu pigesnių skrydžių į kosmosą link.

 Valstybinė žiniasklaida dar nepaskelbė jokių naujo aparato nuotraukų. Lieka neaišku, kokio jis dydžio ir formos (asociatyvi iliustr.)<br> 123rf iliustr.
 Valstybinė žiniasklaida dar nepaskelbė jokių naujo aparato nuotraukų. Lieka neaišku, kokio jis dydžio ir formos (asociatyvi iliustr.)<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-09-07 08:42

Apie šią uždarą kariuomenės programą skelbta labai mažai informacijos, tačiau žinoma, kad erdvėlaivis buvo paleistas iš Dziučiuano palydovų leidimo centro, esančio dykumoje Kinijos šiaurės vakaruose.

Valstybinė žiniasklaida dar nepaskelbė jokių naujo aparato nuotraukų. Lieka neaišku, kokio jis dydžio ir formos.

Kinija savo pirmąjį astronautą į orbitą pasiuntė 2003 metais; ji taip pat yra paleidusi kosmoso stotį ir nutupdžiusi mėnuleigį. Kinų zondas, gabenantis kitą tyrinėjimo aparatą, šiuo metu keliauja į Marsą.

Daugkartinio naudojimo erdvėlaivis nusileido, kaip ir buvo planuota, Dziučiuane, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Šis skrydis „žymi svarbų proveržį mūsų šalies daugkartinio naudojimo erdvėlaivių tyrime“ ir žada „patogesnį ir nebrangų būdą“ pasiekti kosmosą, pažymėjo „Xinhua“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.