„SpaceX Crew Dragon“, „Shuttle“ ir „Sojuz“ išbandęs astronautas paskelbė, kuo skristi buvo geriausia

Kiek daugiau nei prieš savaitę keturių astronautų įgula „SpaceX“ erdvėlaiviu „Crew Dragon“ pakilo iš Kanaveralo kyšulio Floridoje. Vos po 27 valandų komanda sėkmingai pasiekė Tarptautinę kosminę stotį.

 „Trumpai tariant, „Dragon“ yra geriausias“, – sakė S.Noguchi, palygindamas patirtį su skrydžiais NASA erdvėlaiviais „Space Shuttle“ ir Rusijos erdvėlaiviu „Sojuz“.<br>Zuma press / Scanpix nuotr.
 „Trumpai tariant, „Dragon“ yra geriausias“, – sakė S.Noguchi, palygindamas patirtį su skrydžiais NASA erdvėlaiviais „Space Shuttle“ ir Rusijos erdvėlaiviu „Sojuz“.<br>Zuma press / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-25 09:47, atnaujinta 2020-11-25 15:22

Sekmadienio vakaro startas buvo istorinė akimirka. Tai buvo pirmoji įgulos keitimo misija, pristačiusi astronautus į Tarptautinę kosminę stotį iš teritorijos Amerikoje nuo to laiko, kai „Space Shuttle“ 2011 metais išėjo į pensiją. Visą tą laiką – devynerius metus – amerikiečiai turėjo naudotis „Sojuz“ erdvėlaiviais.

Ir tai buvo sklandus skrydis, kaip iš Tarptautinės kosminės stoties paaiškino Japonijos aviacijos ir kosmoso agentūros (JAXA) astronautas Soichi Noguchi.

„Trumpai tariant, „Dragon“ yra geriausias“, – sakė jis, palygindamas patirtį su skrydžiais NASA erdvėlaiviais „Space Shuttle“ ir Rusijos erdvėlaiviu „Sojuz“. „Drakonas labai norėjo nuvykti į kosmosą“, – pridūrė astronautas.

Kaip praneša „Associated Press“, S.Noguchi tapo trečiuoju asmeniu, skridusiu visais trimis erdvėlaiviais.

„Jautiesi lyg būtum drakono viduje, kuris mus pakelia į kosmosą – todėl tai buvo gana įdomus jausmas“, – sakė japonas.

„Crew Dragon“ pilotas Victoras Gloveris jausmą, atsiplėšiant nuo Žemės, apibūdino kaip „tikrai nuostabų“.

„Aš mačiau daugybę nuotraukų, – pasakė V.Gloveris. – Bet, kai pirmą kartą pažvelgiau pro langą į Žemę, tai sunku apibūdinti. Nėra žodžių […] Tai buvo nuostabus jausmas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.